Kanebo Event AB startades i december 2013 av mig, Carolin Kanebo.

Från januari 2014 t.o.m juni 2019 har Kanebo Event genomfört ca 400 olika event. Allt från resor, konferenser, aktiviteter till bröllop och fester. Samt ett 20-tal hemsidor och design av trycksaker, men det sker under Kanebo Webdesign.

Kanebo-webdesign.png

Kanebo Event och Kanebo Webdesign ett litet bolag, en enmansarmé, med ett stort nätverk.

 

Jag har jobbat i eventbranschen på heltid sedan 2004. Innan dess jobbade jag också diverse eventuppdrag på t ex turnéer och tävlingar (se mer nedan). 

Tidigare erfarenheter inom eventbranschen:

 

1997-2001 | Tävlingar och turnéer (eventpersonal)

Idrottsgalan, Redbull Big Air, Världscupen Åre (alpint), VM i Speedskiing i Idre, Åre alphine marathon,  Åre Extreme Challenge, Tjejtrampet, Lidingöloppet, turné med AMF Pension och BRIS mm.

 

2004- dec 2013 | Heltidsanställd på eventbolag i Stockholm

Anställd på ett eventbolag i Stockholm där jag producerade och genomförde ca 1000 (i snitt 100-150 per år) events, konferenser, fester, resor och aktiviteter för 10-1500 pers.  


2002-2003 | Event & kommunikationsutbildningen på Campus i Åre


2001 (5 månader) | Eventansvarig på Cirkus Scotts turné

carolin.jpg

Så vem är Carolin Kanebo?

Bor i Lindesberg (4 mil norr om Örebro) med man och ett barn plus ett bonusbarn. 

Kommer ursprungligen från Stockholm, Nacka. Men flyttade till Lindesberg på heltid 2007 pga kärleken som hade barn och företag där redan. 

Jobbade på distans och pendlade mellan Lindesberg och Stockholm från 2006-2013 eftersom jag hade jobbet där.

I december 2013 bestämde tröttnade jag på pendlandet och bestämde mig för att satsa på att starta eget. Det ångrar jag inte en dag. 

Som jag skrev tidigare så har jag jobbat ganska länge med events av olika slag, men har även hunnit med lite annat också (eftersom jag är så gammal...)

Gick hotell & restauranglinjen på St Görans gymnasium. Därefter jobbade jag som kock under fem år bl a på Restaurang Akvarium (Sthlm, Kungsträdgården), Lammet & Grisen i Sälen samt Faster Majkens Sylta i Sälen.  

Efter det så jobbade jag ett kort tag på fritids eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville hitta på. 

Under alla år så har min stora passion varit skidåkning och basket. Jag har varit baskettränare för nio olika basketlag från 1989-2017.

1998 började jag på Bosön Idrottsfolkhögskola och läste en ledarskapsutbildning som hette Idrottskonsulent. Under andra året på Bosön så saknade jag skidåkningen och fjällvärlden så mycket så jag valde att lägga min praktik på Idre Fjälls skidskola. Det var bland det roligaste jag gjort. Så året därpå så gick jag SPS/SLAO´s skidlärarutbildning och tog alla stegen i slalom, snowboard och telemark. 

Två säsonger till fortsatte jag som skidlärare på Idre Fjäll. 

Mellan de sista vintersäsongerna så jobbade jag som eventansvarig på Cirkus Scotts turné. Dvs att jag tog hand om VIP-gästerna i respektive stad samt en massa andra grejer. Livet på cirkusen var oerhört lärorikt och krävande. Tror vi var i 40 städer under 5 månader. Boende i husvagn tillsammans med 110 medarbetare från alla världens länder. Det var efter denna turné som jag bestämde mig för att satsa på events på heltid. Hittade då en nystartad utbildning som hette "Event & kommunikation" i Åre. Ja resten kan ni läsa om ovan. 

PRESSKLIPP

LindeNytt :

"Carolin ordnar festen och konferensen för företaget"

Publicerad: 22 januari 2014 klockan 13:49

LindeNytt:

"Idag samlades 750 pedagoger från grundskolan och gymnasiet i Lindesberg Arena"

Publicerad: 10 aug. 2015

BAKGRUND & PRESSKLIPP

LindeNytt:

"Kanebo bjuder in till företagarpub"

Publicerad: 19 maj 2015 klockan 16:20

 

NA :

"Stort lärarkonvent samlade 750 lärare"

Publicerad: 10 aug. 2015 -

LindeNytt:
"
Fullt upp för Kanebo"

Publicerad: 14 april 2015 klockan 12:27