top of page

M/S Juno

M/S Juno är världens äldsta registrerade kryssningsfartyg, byggd redan år 1874 i Motala Werkstad. M/S Juno har idag 29 hytter fördelade på tre däck. Salongen och matsalen ligger på mellandäcket – shelterdäck. På övre däck, bryggdäck, ligger det övertäckta akterdäcket med fin utsikt över de vackra omgivningarna.

M/S Juno är världens äldsta registrerade fartyg med övernattningsmöjligheter. Hon byggdes i Motala Werkstad redan 1874.

Fartyget renoverades senast 2003, och då fick såväl hytter som matsal och salong en ansiktslyftning. Vi arbetar löpande med att omsorgsfullt bevara våra båtars skönhet och själ, allt för att behålla den rätta atmosfären ombord.

År 2004 k-märktes M/S Juno, vilket innebär att hon av Statens maritima museer anses ha ett kulturhistoriskt värde. Vi är mycket stolta över detta, då det är ett säkert bevis på att vårt pågående arbete med att bevara båtarna har lyckats.

HYTTER
Hytterna ombord på M/S Juno är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Hytterna är små, vilket ger en känsla av hur man reste förr i tiden. Storleksmässigt är de jämförbara med en mindre sovkupé på ett tåg. Hytterna har en kommod med handfat (varmt och kallt vatten). Alla hytter är belägna ovanför vattenlinjen och utsides.

SÄNGAR
M/S Juno har våningssängar i alla hytter, förutom i bröllopshytten. Den är belägen på huvuddäcket och har en 120 cm bred Queensize-säng. Väljer du att bo på shelter- och bryggdäck har du tillgång till hytten direkt från däck.

TOALETT & DUSCH
Hytterna saknar privat toalett och dusch. Istället har fartyget gemensamma duschar och toaletter på samtliga däck. De ligger i nära anslutning till hytterna och när du stängt dörren om dig har du total enskildhet. M/S Junos gemensamma duschar och toaletter går i samma charmiga stil som båtens övriga inredning och städas flera gånger om dagen.

Information

Byggår: 1874
Antal sittande restaurang: 30 + 18 in the lounge

Maxantal transport: 59
Antal hytter: 29

Tillgänglighet: Flera trappor ombord på båten
Lämplig för vintertrafik: Ja

Finns i: Göta kanal. Hemmahamn är Göteborg.

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

bottom of page