Föreläsare

 

Vi samarbetar med många av Sveriges främsta och mest efterfrågade föreläsare, talare, moderatorer, konferencierer och utbildare, men också med nya intressanta föreläsare och inspiratörer. Några av dem ser du här nedan i ett urval. Gemensamt för alla föreläsare är att de har viktiga budskap och kan sina ämnen, men också att de har en förmåga att entusiasmera och engagera en publik. Det finns ingen "universallösning" som passar i alla sammanhang. För oss är det viktigt att dina behov som kund styr vilken föreläsare vi kan rekommendera.

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är en i särklass unik talare och artist som trollbinder sin publik.

I en tid då många anser att vi borde varva ned och ta det lugnt säger Annika precis tvärtom. Vi anstränger oss ofta för lite och ger oss sedan allt det bränsle vi behöver för att söka upp och ta oss an nya utmaningar – såväl på jobbet som privat.

Hennes föreläsningar är roliga och träffsäkra tolkningar av hur olika vi människor kan se på livet och vilka konsekvenser det kan få när vi ska komma överens med varandra. Både hemma och på jobbet.

Vi bjuds på hemligheterna bakom framgång, med handfasta råd och verktyg som gör oss bättre på att kommunicera, samarbeta och presentera. Vi får lära oss metoder för hur vi kan identifiera våra styrkor och uttrycka vad vi behöver.

Vi får tips om hur vi kan ge feedback utan att våra relationer går i baklås. Och vi får lära oss hur man kan vända motgångar och avundsjuka till vår fördel.

Se Youtube-klipp >>

Tobias Karlsson

Fängslande och känslomässig föreläsning

Tobias Karlsson kanske ni känner igen från TV4:s "Let´s dance", som den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt, men har också gjort honom starkare och till den han är idag. Hör hans historia om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Hör om hur hans homosexualitet påverkat honom och hans omvärld och om hur Let´s dance fått drömmen att verka lite närmare.


Genom att lyssna till signalerna omkring dig, din egen intuition och genom att ibland ta emot en hjälpande hand från en vän, har jag lärt mig att man kan uppnå drömmen! MEN om du inte är lycklig under resan gång, då kommer du inte heller bli det när du uppnår drömmen.  Tobias vill börja med att berätta att mitt liv inte alltid varit ”En dans på rosor”.

Skicka en förfrågan!

Se Youtube-klipp >>

Christina Stielli

Pratar om arbetsglädje och om hur arbetsplatsen kan må bättre

Christina har föreläst i många år och började arbeta på skolor med sin föreläsning om sociala medier som riktade sig till elever i mellan- och högstadiet. De senaste åren har hon mött tusentals människor som genomgående gett toppbetyg till en varm och personlig föreläsning om attityder och förhållningssätt. Arbetsglädje har tack vare henne blivit ett av de hetaste ämnena det senaste året.

I föreläsningarna lägger hon stor vikt vid den egna individens valmöjligheter för att förhålla sig till situationer som uppstår i livet, vare sig det är privat eller på arbetet och allting blir mer trivsamt och enkelt om vi kan lära oss att ha roligt på vägen men det handlar inte om att gå runt och skratta eller att bara tänka positivt. Det handlar om förhållningssätt och attityder och hur vi väljer att tackla utmaningar och problem.

Se Youtube-klipp >>

Eva Svärd

​Stressprevention, hållbara medarbetare och företag samt självledarskap 

Eva Svärd är föreläsaren som vågar stå längst fram naken och blotta sin sårbarhet. Hon är företagaren och pedagogen som under 20 års tid arbetade sig till ett utmattningssyndrom. Eva tog inte ansvar för sin hälsa, idag tar hon ansvar för den men även för att du och dina medarbetare ska få verktyg för att ta ansvar för er egen hälsa. 

 

Då sjukfrånvaron och den psykiska ohälsan i vårt samhälle stiger är det viktigare än någonsin för företag och organisationer att vara utrustade med rätt kunskap för att möta situationen. Eva är genuin och äkta när hon föreläser om hur verksamheter kan minska sjukfrånvaro och tidigt se signaler på att medarbetare är stressade. Hur kan man hjälpa en redan drabbad kollega och hur kan man få dem att förstå problematiken innan det är försent?

 

Det är en känslofylld resa med så mycket kunskap att åhörarna direkt kan göra förändringar i sitt liv och sig själva.

 

Eva har tre pedagogiska utbildningar, en handledarutbildning samt påbyggnad inom stresshantering med KBT. Hon har en bakgrund som rådgivare vid Specialpedagogiska skolmyndigheten och har föreläst och utbildat både nationellt och internationellt under 13 år. Eva är författare till boken Med mitt mod – Genom utmattningssyndrom

 

Eva har tidigare gått till final i Talarforum Talang och erbjuder förutom föreläsningar utbildningar, kurser, workshops och är verksam som moderator.

 

“För mig är det viktigt att vara genuin och äkta, jag lyssnar in publiken och ingen föreläsning eller workshop är den andra lik”, säger hon själv.

 

 

Exempelföreläsningar:

 • Friskt företag - sjukt lönsamt - hållbara medarbetare och chefer ger lönsamhet

 • Självledarskap - led dig och företaget framgångsrikt

 • Är det du som äger din mobil eller är det mobilen som äger dig?

 • Stresshantering och återhämtning

 • Med mitt mod - en naken berättelse ur ett utmattningssyndrom

Henrik Fexeus

Konsten att läsa tankar

Idag är han Sveriges mest kända psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan. Henrik har skrivit sju böcker som sålt i över en halv miljon exemplar i Sverige och hittills översatts till 30 språk.

Det är dock på scen som Henrik verkligen kommer sin till rätt, både som föreläsare och som mentalist. Med sin egensinniga mix av rackarspel och genuina tekniker är han en unik underhållare som drar utsålda hus världen över. 

Se Youtube-klipp >>

Jan Bylund

Jan Bylund kan bokas både som konferencier och föreläsare och som underhållare på kvällen.

Han är bekväm i alla dessa roller. Det blir dessutom lättare att knyta ihop hela kalaset när han har fått förmånen att vara med och hålla i hela dagen och dessutom busa på kvällen!

Jan Bylund är en efterfrågad ståuppkomiker och föreläsare. Han har blivit framröstad till ”Sveriges bästa ståuppkomiker” av Expressens läsare och han började med standup så tidigt som på slutet av 1980-talet. Detta har gjort honom till en rutinerad scenperson. För svenska folket är han kanske mest känd från TV-program som ”Släng dig i brunnen”, ”Söndagsöppet” och ”Bingolotto”.

Med en utbildningsbakgrund inom bl.a. media och copywriting liksom en tidigare karriär som redaktör passar Jan Bylund bra som moderator. I denna roll är han alltid lättsam men med ett mål och mening som han och du som klient kommit överens om. 

Jan Bylund föreläser även tillsammans med psykologen Mattias Lundberg.

Se Youtube-klipp >>

Johanna Kagerup

Stresshantering och energiinjektion

Johanna Kagerup är ofta anlitad som föreläsare inom stresshantering eller för att ge arbetsplatser en energiinjektion! Hon föreläser om hur man kan möta de krav som finns i dagens samhälle och arbetsliv kopplat till alla stressfaktorer vi utsätts för. I dag när vi är ständigt uppkopplade alltid nåbara är det viktigare än någonsin att ha lugn och styrka för att hålla. Att själv må bra, att orka påverka sin omgivning positivt. Hennes föreläsningar ger både inspiration, kunskaper och konkreta tips som gör skillnad.

Johanna föreläser bland annat under följande rubriker:

 • Stress är inte farligt om du och kollegorna har rätt verktyg

 • Öka lugn, fokus och välmående

 • En energiinjektion med motivation och drivkraft

 • Mindfulness – ökad skärpa, lugn och effektivitet

 • Du är värd att må bra!

 • Tro mer på dig själv och öka din motivation

 • Rätt fokus leder till fler affärer

 • Lugn och effektiv i aktivitetsbaserat kontor

Se Youtube-klipp >>

Kowsar Aden

Människor, språk och integration

Kowsar Aden talar om människor, språk och integration på ett sätt som är lätt att relatera till. I sina föreläsningar blandar hon kunskap och erfarenhet med en rejäl dos humor och en nypa självdistans.

Kowsar är en social entreprenör som arbetar med att öka förståelsen för olika kulturer och traditioner genom bl a coachning och föreläsningar.

 

Hon växte upp i Flen men har sina rötter i Hargeisa, Somaliland.

Boka Kowsar som moderator eller för en föreläsning om entreprenörskap, språk, integration eller den somaliska kulturen!

Lars-Peter Loeld

Arbetsglädje, kreativitet och innovation

Loeld har i mer än 30 års tid underhållit, förbluffat och entusiasmerat svenskt och internationellt näringsliv med sin föreställning Mindgames och med både humor och allvar föreläst om arbetsglädje, kreativitet och innovation. Loeld är en av Europas främsta mentalister och tankeläsare och har på ett otal antal scener och i ett 40-tal TV-program givit sin publik oförglömliga upplevelser! Beteendevetaren Loeld föreläser och inspirerar också till arbetsglädje, kreativitet och innovation. Föreläsare och underhållare alltså. Som om inte det var nog, så får du även en moderator till ditt event. En moderator som på ett humoristiskt sätt balanserar information, interaktivitet och underhållande inspel. Ett event med Loeld lämnar avtryck. Organisationen får med sig en uppiggande snackis för all evighet och innovativa idéer till förändring! Loeld kan presentera sina koncept för en publik från 5 - 5000 personer, både på svenska och på engelska.

Se Youtube-klipp>>

Amanda Thunberg

Föreläser om stresshantering

Amanda Thunberg - Kommunikationsstrateg och VD i Positiv Energi AB samt ordförande i Företagarna Nacka Värmdö. Tidigare kunder och samarbeten: Cirka 200 företag och organisationer, bland annat Regeringskansliet, Kungliga hovet, ett flertal kommuner och sjukhus.

 

”Positiv energi är det som jag brinner för och har arbetat med i drygt 10 år. Jag vill förmedla denna energi till alla som jag möter – i mina föreläsningar/samtal, som coach och i mina böcker. Humor, värme, dialog, ödmjukhet, positiv och tydlig kommunikation är mycket viktigt för mig! ”

Olof Röhlander är norrlänningen som sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare, inspiratör och författare.

Med ett relevant och ständigt aktuellt budskap har Olof talat för alla sorters människor och vid en rad olika sammanhang. Hans retorik, närvaro och stora humor håller hög klass. Vad som gör Olof unik är att han når ut även till kräsna åhörare genom att han alltid anpassar innehållet utifrån sina kunder. Vad mer som gör Olof unik är hans engagemang, vilja, att han berör publiken i hjärtat och menar varje ord han säger. Ett säkert kort!

Se Youtube-klipp>>

Varför lyckas vissa företag och inte andra?

Stefan Sebö är en av Sveriges mest populära och erfarna föreläsare. Han har arbetat med förändringsprocesser för otaliga människor i allehanda typer av organisationer och verksamheter i mer än 30 år. Stefan Sebö har funnit framgångsreceptet för lyckad personlig utveckling och är expert på att få sina åhörare att lära känna sin egen potential. Framstegen börjar med dig – boka genast en inspirerande föreläsning med Stefan Sebö hos oss på Kanebo Event för en välbehövlig dos motivation på vägen mot nya höjder! 

Exempel på föreläsningar med Stefan

 • Varför lyckas vissa företag och andra inte?

 • Motivation och 100 % engagemang

 • Personlig utveckling – Konsten att se möjligheter där andra ser problem.

 • Konsten att skapa världens bästa företag – 7 faktorer för att lyckas.

 • Utveckla dig och ditt företag till vinnare.

 • Framgångsrik försäljning.

 • Säljande kundservice.

Se Youtube-klipp >>

1 / 1

Please reload

Christer Olsson

Vart är du på väg och vill du dit?

Christer Olsson har under många år varit en av Sveriges mest efterfrågade inspiratörer.
Christer Olsson är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Han är idag en av Nordens mest anlitade föreläsare och inspiratör och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling.

 

Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap och han är dessutom coach till några av Nordens mest erfarna ledare. Christers framgång ligger i att han talar enkelt så att du kan förstår och sedan kan gå hem och göra skillnad oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller organisation. Hans ambition är att så Tankefrön och att du skall gå från att Veta till att Göra. Det handlar om utveckling och att vara en prövande levande lärande människa.Han står fast för att allt som inte är under utveckling är under avveckling, behålla är en farlig strategi.

Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor, på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Han är dessutom en talare och föredragshållare utav Guds nåde. Vill du få hela organisationen på fötter finns det knappast någon som gör det bättre än Christer Olsson, Öckerö, Sverige. Utöver föreläsningar arbetar Christer som coach och inspiratör för ledare och ledningsgrupper för några av landets största företag.

Christer är författare till succéböckerna Vart är du på väg - Och vill du dit? samt Du läcker vad du tänker. Han är dessutom ambassadör för Star for Life.

Se Youtube-klipp >>

Mia Törnblom

Personlig utveckling

Mia Törnblom har genom åren inspirerat hundratusentals människor och utbildat inom ämnet personlig utveckling. Hon vill i sina föreläsningar inspirera människor och visa att all förändring är möjlig. På samma sätt som det går att träna sin fysiska kondition går det att träna upp sin självkänsla, motivation och självförtroende. Det gäller helt enkelt att ändra sina tankemönster. För att lyckas med sitt personliga ledarskap eller stärka sin självkänsla, måste man ha kunskap och verktyg för att lyckas. Mia får sina åhörare att reflektera över hur de själva mår och om det finns något som de kan göra för att må bättre.

Andra ämnen som Mia berör i sin föreläsning är konflikthantering, svåra samtal, mental träning och ledarskap. Mias föreläsning inspirerar, får oss att tänka till och skapar gemenskap. Med en perfekt blandning av allvar och humor framför hon en föreläsning i absoluta toppklass.

Se Youtube-klipp >>

Colin Moon

Kommunikationsexpert med ett internationellt perspektiv.

Colin Moon ger dig och dina medarbetare redskap till att förstå svensk affärskultur, redskap ni sedan kan använda för att förstå hur andra affärskulturer fungerar. Med tanke på att företag och affärer idag är internationella angelägenheter och ett globalt kitt är denna form av affärskommunikation nödvändig för att kunna åstadkomma bra, och förhoppningsvis givande, möten. Colin Moon föreläser på såväl svenska som på engelska och han passar även bra som värd, konferencier eller moderator till ditt event.

Se Youtube-klipp >>

Cathrine Tibbling

Cathrine Tibbling är en väl anlitad föreläsare inom glädje, humor, attityd och inställning.