top of page

M/S Wilhelm Tham - Göta Kanal

M/S Wilhelm Tham stod färdig 1912 vid Motala Werkstad. Ombord på fartyget ryms det idag 25 hytter fördelade på tre däck, vilket ger plats för runt 50 passagerare. Salongen och matsalen är belägna på mellandäcket, det så kallade shelterdäcket. På övre däck, bryggdäcket, finns det övertäckta akterdäcket med strålande utsikt.

År 2001 genomgick matsalen en ombyggnation, då man gjorde matsalen lite större genom att ta bort två hytter längst akterut. Samtliga hytter ombord, tillsammans med matsal och salong, renoverades på nytt 2003-2004. Vi har varit måna om att inredningen ska följa den tidstypiska, historiska anda vi gärna vill skapa ombord.

År 2004 k-märktes M/S Wilhelm Tham, vilket innebär att hon av Statens maritima museer anses ha ett kulturhistoriskt värde. Vi är mycket stolta över detta, då det är ett säkert bevis på att vårt pågående arbete med att bevara båtarna har lyckats.

HYTTER

Hytterna ombord på M/S Wilhelm Tham är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Hytterna är små, vilket ger en känsla av hur man reste förr i tiden. Storleksmässigt är de jämförbara med en mindre sovkupé på ett tåg. Hytterna har en kommod med handfat (varmt och kallt vatten). Alla hytter är belägna ovanför vattenlinjen och utsides.

 

SÄNGAR

M/S Wilhelm Tham har våningssängar i alla hytter, förutom i bröllopshytterna. Fartygets två bröllopshytter är belägna på huvuddäcket och har en 120 cm bred Queensize-säng. Ombord på M/S Wilhelm Tham finns även en fyrabäddshytt. Väljer du att bo på shelter- och bryggdäck har du tillgång till hytten direkt från däck.

TOALETT & DUSCH

Hytterna saknar privat toalett och dusch. Istället har fartyget gemensamma duschar och toaletter på samtliga däck. De ligger i nära anslutning till hytterna och när du stängt dörren om dig har du total enskildhet. M/S Wilhelm Thams gemensamma duschar och toaletter går i samma charmiga stil som båtens övriga inredning och städas flera gånger om dagen.

Information

Byggår: 1912
Antal sittande restaurang: 42 pers i matsalen + 18 pers i salongen
Maxantal transport: 60 pers
Längd: 31,53 m
Bredd: 7,73 m
Djupgående: 2,72 m
Antal hytter: 25 st
Handikappanpassad: Nej
Tillgänglighet: Flera trappor ombord på båten
Lämplig för vintertrafik: Ja

Finns i: M/S Wilhelm Thams hemmahamn är Göteborg.

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

bottom of page