top of page

Konferens på 

slott & herrgårdar

Det finns många vackra slott och herrgårdar i Sverige. De flesta har varsamt renoverats och erbjuder en modern standard och teknik för en lyckad konferens. De historiska anorna har de flesta slotten och herrgårdarna tagit vara på och många erbjuder sina gäster möjligheten att ta del av sin historia genom slottsvandringar, berättelser, provningar med mera. Boka din slott- eller herrgårdskonferens - för majestätiska möten!

Hesselby-Slott.jpg

Hesselby Slott - Vällingby

ETT SLOTT DET SVÄNGER OM Hesselby Slott är Sveriges musikslott – en plats full av liv, rörelse och musik som ligger straxt utanför Stockholm.

 

Här finns plats för alla; små konferenser till stora event, bröllop och fest. Hesselby Slott är också en samlingspunkt för musiker, artister och alla som gillar musik.

 

Vi som driver slottet är passionerade musikälskare och artisten Tomas Ledin är en av delägarna. Vi kände att Sverige behöver ett musikslott.

Max 150 deltagare

99 bäddar

färna herrgård.jpg

Färna Herrgård - Skinnskatteberg

Hotell, restaurang och spa i vackra Bergslagen.


I den trolska Bergslagsskogen, 45 minuter från Västerås och 60 minuter från Örebro ligger Färna Herrgård & Spa.

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, dagspa eller en konferens. Herrgården grundades 1776 och här har drivits både järn- och skogsbruk. Här kan du verkligen uppleva kontrasten mellan de vackra herrgårdssalongerna och bergslagsnaturen.

Max 120 deltagare

121 bäddar

happy tammsvik.jpg

Happy Tammsvik - Bro

Det sprakar av färg, sjuder av liv, ångar av kreativitet. Det doftar, smakar och känns. Tammsvik är alla känslorna på en och samma gång.

 

Vi drivs av humor, mötesglädje och kreativitet. Vi tar humorn, och ditt möte, på allvar. Happy Tammsvik ligger vid Mälarens strand, 40 minuter från Stockholm och Arlanda. Här finner du många annorlunda konferenslokaler, 121 hotellrum i naturskönt läge och ett stort utbud av fria aktiviteter. Måltiderna serveras i någon av herrgårdens spektakulära matsalar.

Max 200 deltagare

197 bäddar

Lejondals slott.webp

Lejondals Slott - Bro

På Lejondals Slott har du möjlighet att bjuda in till konferens i största avskildhet. Hela slottet står till er och era gästers förfogande, och allt ni behöver för en lyckad konferens finns under ett och samma tak. På det natursköna området hittar ni den vackra slottsparken och naturligtvis Lejondals slott, ett ungt slott i Wasastil. Boendet är förlagt i slottsparken runt slottet, allt i nära anslutning till huvudbyggnaden.

Lejondals Slott är vackert beläget vid Lejondalssjön. En egen brygga alldeles intill slottet ger rika möjligheter till bad eller en stunds stillhet. Trivsamma uteplatser bildar en förlängning av slottsparken med dess susande trädkronor.

Max 110 deltagare

123 bäddar

Haringe-slott.jpg

Häringe Slott - Västerhaninge

Bara 25 minuter från Stockholm, idylliskt beläget i ett naturreservat vid havet, ligger Häringe Slott. Att komma hit är som att stiga in i en svunnen tid av prakt och överdåd. En svunnen tid som har kvar nutidens moderna bekvämligheter.


Starta dagen med en timmes yoga innan ni serveras en utomordentlig frukost på slottet. Ni konfererar med utsikt mot äppellunden, njuter av tvårätters vegetarisk lunch och fika. Avsluta dagen med bastu, alkoholfri fördrink och vegetarisk trerättersmiddag på slottet.

Konferensplatser: 150 

Bäddar: 150 

Johannesbergs Slott - Rimbo.jpg

Johannesbergs Slott - Rimbo

På Johannesbergs Slott bjuds du på en konferensanläggning i historisk miljö med modern teknik. I detta varsamt renoverade slott i hjärtat av Roslagen har du alla förutsättningar för en lyckad konferens och personliga möten. I rofylld och högklassig miljö kan vi ta emot såväl större som mindre sällskap.

Belägna mindre än en timme från Stockholm, endast 20 minuter från Arlanda och 30 minuter från Uppsala är vår konferensanläggning lättillgänglig för gäster från hela landet och världen. En naturlig plats för möten, helt enkelt.

Max 225 deltagare

205 bäddar

Båsenberga.gif

Båsenberga - Vingåker

Nära är det till det mesta. Nära till tåget från storstaden, nära till skogens tystnad och nära till avkopplande upplevelser!

Historien om Båsenberga bär med sig en påminnelse om äkthet och jordnära förhållanden. Det står vi för fortfarande. Vi vill fylla ditt möte med omtanke och personlighet. Den gemytligt avspända atmosfären möter du runt varje hörn, i varje vrå. Stämningen och det personliga mottagandet bidrar till maximal inspiration och största möjliga utbyte av din konferens. Vi står för kvalitet och omsorg i detaljer.

Max 120 deltagare

60 rum

Engsholms slott.jpg

Engsholms Slott - Mörkö

Engsholms Slott ligger precis vid havet, bara 50 min från Stockholm. Här kan ni mötas i en anrik miljö med lång historia. Alla lokaler är inredda efter olika tidsepoker och har fantastisk utsikt över havet eller Slottsparken.

 

Den vackra omgivningen har till och med inspirerat att inreda hotellrummen med kikare istället för TV! Utanför rummen kan ni träffas i den generösa loungen med bastu och relax, ljusterapirum, gym, biljard, dart, sällskapsspel, öl- och vinbar.

Max 85 deltagare

90 bäddar

Gimo-Herrgård.jpg

Gimo Herrgård - Roslagen

Mindre än en timme från Arlanda, inbäddad i uppländska skogar och vidsträckta ängar ligger Sveriges första gustavianska herrgård, Gimo Herrgård.

 

Det här är konferenshotellet för er som älskar lyx! Vad sägs om att bo i en svit med egen bastu, jacuzzi och himmelsäng eller äta en sexrätters i herrgårdens chambre separée?

 

Håll er konferens i ljusa, moderna och fullt utrustade mötesrum och avsluta dagen med en fest i vinterträdgården.

Max 120 deltagare

145 bäddar

hooks-herrgard.jpg

Hooks Herrgård - Jönköping

Ett par mil söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård och speglar sig stolt i Hokasjöns vatten. Den småländska 1700-talsmiljön hyser golfbanor och spa, omgivet av vacker natur.

 

Ta en drink i baren, njut av de ståtliga salongerna eller slå er ner i den ombonade lobbyn efter mötet. Här finns sviter, kingsizerum, dubbelrum, kombirum och enkelrum. Många av dubbelrummen har dessutom stor bäddsoffa, om ni vill få plats med ännu några fler.

Max 300 deltagare

250 bäddar

Sundbyholms_slott.jpg

Sundbyholms Slott - Eskilstuna

Sundbyholms Slott ligger lättillgängligt en mil norr om Eskilstuna, cirka en timme från Stockholm. Här finns Mälarens längsta sandstrand, en prisbelönad marina, en generös slottspark, Europas nordligaste bokskog och Sundbyholms travbana. Slottet är byggt med en vacker sjöutsikt. Bland gästrummen finns 12 lyxsviter, och några av dem har även egen bastu.

Kanonjärerna skjuter gärna kanonsalut och rullar ut röda mattan för en historisk maskeradbal!
Slottet har över 200 nysydda 1700-tals dräkter, och fler kan hyras in vid behov. Självklart kan ni krydda med gycklare och trubadurer, kanske till och med Bellman själv. 

Konferensplatser: 250

Bäddar: 235 

Ulfsunda slott.jpg

Ulfsunda Slott - Bromma Stockholm

Ulfsunda Slott är Stockholms närmaste slott. Bara 15 minuter från city och 3 minuter från Bromma flygplats hittar du oss, omgiven av en vacker trädgård och med Mälarens vatten i periferin.

 

Ett modernt slott i tidlös design med 54 unikt inredda hotellrum, 10 exklusiva mötesrum och en restaurang med en guldkantad avsmakningsmeny. I vinkällaren trängs årgångsviner med champagne.

 

Välkommen till Ulfsunda Slott – en upplevelse långt ifrån vardag.

Max 100 deltagare

64 bäddar

thoresta_herrgård.jpg

Thoresta Herrgård - Bro - Stockholm

Thoresta Herrgård är ett litet privatägt konferenshotell naturskönt beläget i Bro nära Stockholm.

 

Här blir du bemött av intresserade och engagerade människor som med sitt värdskap gör sitt yttersta för att våra gäster skall trivas. Uppmärksam service, engagerat bemötande och fantastisk mat är utmärkande kännetecken för Thoresta Herrgård.

Hotell: 40 rum, 33 dblrum och 7 enkelrum.

Konferens: 6 konferenslokaler, upp till 100 personer i parkettsittning. 5 grupprum.

Matsal: 70 sittplatser.

dömle.jpg

Dömle Herrgård Spa & Resort

Att besöka Dömle Herrgård Spa & Resort, i hjärtat av Värmland, är en unik totalupplevelse. Om du söker den perfekta platsen för möten, konferens, avkoppling, golf, andra aktiviteter, riktigt god mat eller helt enkelt ett lyxigt boende. Då har du kommit rätt. Vi vågar dessutom påstå att vi arrangerar bröllop i världsklass, där är vi oslagbara, om vi får skryta lite.

Dömle är den perfekta Herrgården för alla årstider. Ett Värmland i vinterskrud är nog något av det vackraste man kan uppleva. Att uppleva det hos oss garanterar en magisk resa för alla sinnen. 

Max 150 deltagare

124 bäddar

Bergendal.jpg

Bergendal - Sollentuna

Beläget endast 20 minuter från Stockholm och Arlanda hittar ni denna natursköna plats där ni håller er konferens i lugn och ro. Gammeldags herrgård möter modern arkitektur precis vid Edsvikens strand. På Bergendal finns det ett brett utbud av både spännande och utmanande aktiviteter. Utmana era sinnen på blind barfotavandring, bygg er egen flotte och tävla i ett race eller stärk gruppen med kluriga lagaktiviter! Efter en dag i mötesrummen kan ni njuta av utsikten från den elegant designade baren högt upp på Falkberget.

Max 170 deltagare

168 bäddar

gorvaln slott.jpg

Görvälns slott - Järfälla 

Görvälns Slott är känt och prisat för sin detaljrika och unika inredning med många lager lyx.

 

Här sover ni i generösa sängar med duntäcken. Hotellet utgörs av fem byggnader utöver det vackra slottet. Gästrummen ligger i flyglarna från 1660-talet och de tre villorna som hör till slottet. Inget rum är det andra likt. Färger, inredning, möbler, badrumskakel och sängar – allt är handplockat och noga utvalt i äkta lyxig boutiqe-anda. Här spelades "Stjärnorna på Slottet" in år 2011 och blev känt för hela Sverige.

Max 60 deltagare

86 bäddar

Haga slott.jpg

Haga Slott - Enköping

På ett slott från 1670 precis vid Mälaren strax utanför Enköping finns eleganta och avkopplande miljöer för er konferens. Haga slott uppfördes av Nicodemus Tessin d.ä. och har en spännande historia som ger en extra dimension till vistelsen. Salonger och flyglar är varsamt renoverade och restaurerade för att bibehålla slottets själ.

Slottsköket erbjuder välkomponerade måltider med inspiration från årstiderna. Man värnar extra mycket om lokala råvaror från Mälardalen. Vinkällaren är prisbelönt vid flera tillfällen, och har bland annat en egen champagne. Det finns möjlighet till dryckesprovningar i slottets före detta fängelsehåla.

Max 150 deltagare

Näsby slott.jpg

Näsby Slott - Täby

Endast 15 minuter från Stockholms city, beläget vid Näsbyviken i Täby ligger det historiska Näsby Slott.

 

Slottet är omgiven av en lummig slottspark och erbjuder en historisk miljö med inslag av svensk konsthistoria. Slottets byggdes redan 1665, men en stor brand förstörde 1897 allt utom yttermurarna och den magnifika entrétrappan.

 

Med hjälp av de gamla ritningarna kunde konstsamlaren Carl Robert Lamm återuppbygga slottet så att det 1902 stod färdigt. Fortfarande finns det statyer av Carl Milles, väggmålningar av Bruno Liljefors och en takmålning signerad Anders Zorn att beskåda på slottet.

Max 80 deltagare

95 bäddar

rånäs-slott.jpg

Rånäs slott - Rimbo

Rånäs Slott ligger internationellt nära. Endast en timme från Stockholm, 45 minuter från Uppsala och 30 minuter från Arlanda. Det går även att resa kollektivt till er konferens från Tekniska Högskolan i Stockholm eller från Centralstationen i Uppsala.

Rånäs Slott erbjuder en tidlös mötesplats med stora kontraster i dess inre och yttre miljöer. En slottsupplevelse utöver det vanliga.

Max 79 personer

79 bäddar

krägga herrgård.jpg

Krägga herrgård - Bålsta

Du är här. I nuet. 45 minuter från storstaden, omgiven av grönskande natur och innerligt värdskap. Här finns alltid tid för dig. Tid för fokuserade möten, för eftertanke, för livsnjutning. Tid att vara närvarande. Eller som vi säger på Kräggiska, härvarande.

 

Här erbjuds 45 sköna hotellrum i olika design, ljusa fräscha mötesrum med strålande sjöutsikt. Här finner du också Krägga Sjöspa vid Mälarens strand och i den populära Sjövillan erbjuds ”Möte med exklusiv ensamrätt”.

Max 300 deltagare

77 bäddar

Aspa herrgård.jpg

Vidbynäs Gård

Ett möte mellan 1700-tal och modern miljö. På Vidbynäs strax utanför Södertälje kan man få det bästa av två världar. Gården uppfördes 1711 och från den tiden finns mycket bevarat. Den stora ljusa matsalen, salonger, stuckaturer och kakelugnar ger en härlig atmosfär. Utomhus hittar man den stora sköna terrassen såväl som en härlig park och stora grönytor. Mitt bland allt finns också ett cafe och en ost- och vinbutik.

Flera icke-traditionella möteslokaler finns, till exempel soffgrupper eller vardagsrum. I största lokalen Mälaren får upp till 150 personer plats. Eller om ni har behov av att använda den som utställningslokal för en mässa.

Max 150 deltagare

164 bäddar

Friibergh Herrgård.jpg

Friibergh Herrgård - Örsundsbro

Vackert belägen med rogivande utsikt över Mälaren hittar ni en gemytlig oas för er konferens.

Friiberghs Herrgård har anor från medeltiden och erbjuder en rogivande tystnad.

 

De flesta rummen vetter mot Mälaren och bjuder in till en god natts sömn, oavsett om ni väljer enkelrum, dubbelrum eller svit.

Friiberghs Herrgårds matfilosofi utgår från säsongerna och köket väljer gärna närproducerade och ekologiska råvaror. 

Max 100 deltagare

108 bäddar

Gällöfsta Konferens Kungsängen.jpg

Gällöfsta Konferens Kungsängen

Gällöfsta Kungsängen är mötesplatsen där lantlig herrgård möter modern konferensanläggning. 40 minuter från Stockholm city ligger den vackra herrgården med anor från 1300-talet, inbäddad i naturens avskildhet. Efter en dag i mötesrummen kan ni höja pulsen i gymmet eller koppla av i hotellets bastu.

MÖTESRUM

Med stora fönster får man ett generöst ljusinsläpp och en fin utsikt mot den vackra naturen som omger Gällöfsta. Det finns även gott om öppna ytor för möten och samtal utanför konferensrummen

Max 150 deltagare

104 bäddar

hennickehammars-herrgard.jpg

Hennickehammars Herrgård - Filipstad

På vackra Hennickehammar kombineras trolsk natur och herrgårdsmiljö från 1700-talet med moderna konferenslokaler.

 

Alla rum är personligt och tidlöst inredda, och i flera av minisviterna finns härliga bubbelbadkar. I köket hittar ni köksmästaren och OS-coachen Björn Ståhlberg vid rodret.

 

Hennickehammar är vackert året om. På vintern kan man roa sig i en liten backe med lift. Sommartid kan man njuta av långa grillkvällar och frukost i morgonsolen på den härliga terrassen med utsikt över sjön.

Max 120 deltagare

Bjärsjölaholms slott.jpg

Bjärsjölagårds Slott - Sjöbo

Omringat av alléer, ängar, och vilda varelser ligger Bjärsjölagård Slott på en idyllisk plats i Skåne. Historien sveper sig kring träden och byggnaderna, 5,6 mil från Malmö, drygt 9 mil från Helsingborg, och 12 km norr om Sjöbo. Här får mötet fortgå i lugn och ro.

Bjärsjölagårds Slott är den perfekta platsen för möten och rekreation för såväl det mindre som större sällskapet.

Slottet har 5 konferenslokaler fullt utrustade med den senaste ljud- och ljustekniken.

Max 150 personer

52 bäddar

södertuna slott.jpg

Södertuna slott - Gnesta

Slottet ligger vackert beläget vid Frösjön utanför Gnesta och här finner ni lugnet för konferensen.

Södertuna slotts personal tror att det där lilla extra inte bara gör er konferens i Sörmland minnesvärd utan även skapar kreativa möten och ett bra arbetsklimat. Hos dem kan ni äta mat från dess prisbelönta slottskök, få skräddarsydda konferensaktiviteter, provsmaka 100-årig armagnac, vandra i dess fantastiska slottspark, besöka slottets spa och sova gott på moderna hotell. 

Max 120 deltagre

128 bäddar

Knistad_Herrgård.jpg

Knistad herrgård - Skövde

På Knistad Herrgård står ert möte i fokus. Från offert till genomförd konferens följer vi er och gör vårt bästa för att forma vistelsen kring era behov. Vår önskan är att ni får en upplevelse för alla sinnen i en idyllisk miljö och med läckra måltider i vår välrenommerade restaurang.

 

När dagens möte är avslutat väntar kan hända någon gemensamhetsövning för gruppen. Vi kan erbjuda ett flertal aktiviteter på ämnen som teambuilding, jakt/skytte, golf, matlagning eller provsmakning mm.

Max 300 deltagare

160 bäddar

Krusenberg Herrgård.jpg

Krusenberg Herrgård - Uppsala

Vid Mälarens strand ligger Krusenberg Herrgård med anor från 1600-talet. Ni som söker konferens i en inspirerande miljö har hittat helt rätt. Fyrstjärniga Krusenberg ligger 25 minuter från Arlanda och inom bekvämt avstånd från Uppsala och Stockholm. På Krusenberg kopplar ni av bland hundratals äppelträd i den vackra parken eller med sköna behandlingar i Krusenberg Spa. I herrgården finns den välrenommerade restaurangen som serverar omsorgsfullt tillagad mat efter säsong, alltid med de bästa råvarorna.

Max 90 deltagare

75 bäddar

bottom of page