top of page
Fiskare vid solnedgången

Fiskeaktiviteter

Här finns aktiviteter inom fiske med olika upplägg för företag och privatpersoner. Fiske är en aktivitet med stor variation som passar äventyrslystna såväl som lugna personer.

trosa sportfiske.jpg

Sportfiske i Trosa

Upplev och lär er skärgården och våra sjöar både under och över ytan. Följ med en dag ut på havet med en väl meriterad professionell fiskeguide med flera topplacering från Svenska och Nordiska Mästerskapet i gäddfiske.

Ingår:

 • Allt som behövs för dagen

 • Paella lunch över öppen eld/fika/dryck

Tider: 08.30-16.30

3-5 per båt.

Hummerfiske Foto-Roger-Borgelid.jpg

Hummerfiske i Grebbestad

Hummersafari med 1 övernattning i Everts Sjöbod  går att boka ons-lör under hela oktober och fram till mitten av november.

I paketet ingår

 • Hummerfiske

 • Hummersupé. I hummersupén ingår var sin tallrik med skaldjur, på tallriken finns 1/2 hummer, räkor, kräftor, musslor, ostron och krabba (kan variera beroende på fångst) till detta bröd, smör, ostar, röror samt dessert och kaffe/ te. 

 • En övernattning i Everts Sjöbods B&B 
  (del i dubbelrum)

 • Frukost

Flytringsfiske.jpg

Flytringsfiske Bålsta

Att fiska är väl något de flesta har gjort, men att göra det med hjälp av en så kallad flytring är nog mer sällsynt. En garanterat annorlunda upplevelse, där man iförd vadarbyxor, simfötter, haspelspö och olika typer av fiskedrag tar sig fram till fiskeplatsen.

 

En aktivitet med lagom dos av spänning, kontemplation och till viss del även motion.

fiske i norge.jpg

Djuphavsfiske i Nordnorge

Till Tromsö går det direktflyg från Stockholm vilket kortar ner resandet till skillnad om man ska åka till Lofoten med mellanlandning i Oslo.

Nedan förslag gäller en heldagsfisketur där vi utgår från Tromsö.

 

I paketet ingår:

 • Flyg t/r

 • En heldagsfisketur med professionella guider inkl lunch

 • En natts boende på hotell i enkelrum

 • Middag i Tromsö

havskräftsfiske.jpg

Havskräftefiske Lysekil

Fiska havskräftor i Lysekils vackra skärgård. där vi vittjar tinor med kräftor. Vi fiskar inomskärs i stilla vatten för allas trevnad. Och vi hoppas ju så klart på storfångst!

Önskar ni lättare fika eller mat som avnjuts på böljan den blå ordnar vi såklart det. Överlevnadsdräkter och flytvästar finns för alla ombord.

Tag gärna med oömma kläder och stövlar.

Period: Sommarhalvåret juni-aug.
Antal deltagare: 12 personer.
Minimum: 5 personer
Tidsåtgång: ca 2,5 tim.

fiskeaktivitet stockholm

Hel- eller halv dag fisketur Sthlm

Fiskeäventyret börjar här -. Vår, sommar, höst och vinter så länge det är isfritt. Våra större båtar tar upp till fem fiskande gäster per båt som ger alla ombord hög komfort, säkerhet och nöje. Gädda, Abborre, Gös och Havsöring är de fiskar som vi lär våra gäster att fånga på kroken och sen varsamt returnera fisken igen, sk. Catch and Release.

Tillval till heldagsturerna

 • Lunch på någon restaurang i skärgården eller Mälaren

 • Grillunch i naturen/klippa

 • Goda smörgåsar & sallader (kan ätas ombord på båten)

villa maritime marstrand.jpg

Hummerfiske Marstrand

Hummerfisket startar alltid första måndagen efter 20 september och pågår fram till 31 december. Hummerfisket på hotell Villa Maritime hösten till, vi är med stolthet en av de största aktören med riktiga fiskebåtar i denna delen av Bohuslän. Vi åker ut och vittjar hummertinorna och får under tiden ta del av skepparens kunskaper om hummerfiskets hemligheter.

I hummerfiskepaketet ingår: hummerfiske, konferenslokal, boende, lunch, eftermiddagsfika samt hummersupé med 1/2 färsk hummer. (Notera att ni kan byta Hummersupé mot en skaldjursplatå om hela sälskapet väljer att byta), boende i dubbelrum och en härlig frukostbuffé.

trosafiskeguide+bustermagnum+gäddjägaren.jpg

Fisketur i Sibbofjärden

Fisketur i Sibbofjärden, söder om Trosa vid Björksunds slott (ca 20 min från Trosa). Här ligger Sveriges mest berömda fiskesjö med ett otroligt bra bestånd av gädda, gös & abborre.

 

Upplägg:

 • Samling: kl 8.30 nedanför Björksunds slott, Tystberga.

 • Fiske med guider och båtar.

 • Gemensam grillunch vid 12-tiden (Hamburgare & Chorizo med alla tillbehör och dricka). Halloumiburgare finns som alternativ.

 • Avslut och återsamling kl 17.

​​I priset ingår: Båtar, guider, fiskeutrustning, flytvästar, grillunch & fikakorgar.

Kräftburar.jpg

Kräftfiske i Borensberg

Fiska kräftor med övernattning i militärtält vid sjön Boren.

Var med om en spännande och trivsam aktivitet, kanske blir det till och med en oförglömlig upplevelse!

 

Fisket startar kl. 15:00, med inkvartering i ett av Torpa Gårds militärtält. En erfaren fiskeguide hjälper er sedan igång och visar er platser på Torpa Gårds eget vatten.
Givetvis tänds vedbrasan i skymningen för att öka mysfaktorn och ge värme och matlagnings-möjligheter under kvällen.

Flugfiske-aktivitet-stockholm.jpg

Flugfiske från båt i Stockholm

Vi har all utrustning till dig. Utrustningen vi använder kommer från VISION och det svenska företaget Fly Dressing. Alla spön är optimerat för varje typ av fiske art för att ge dig som gäst bästa chans till din drömfångst.

Du kan låna spön från klass #6 up till #10 med rullar&linor som ger dig valet mellan flyt-, intermediate, och sjunk 3-5. Allt väljs noga efter förhållanden, årstid och fisk art vi väljer för dagen att fiska efter. Gädda, Abborre eller Havsöring. Vi erbjuder också ett stort urval av flugor, många av den bundna av vår kända flygfiskare Niklaus Bauer.

Kom bekvämt fritidsklädd efter vädret för dagen, du lånar flyväst eller overall av oss.

Du väljer mellan hel- eller halv dag för fisket. Vi välkomnar även nybörjare inom denna ädla konst.

1 - 3 per båt

3-8 timmar

isfiske.jpg

Isfiske

Pimpelfiske är en skön och avkopplande aktivitet som alla kan vara med på. Att under en solig vinterdag sitta på en renfäll på den gnistrande snön och med ett pimpelspö i handen uppleva lugnet och tystnaden, är en riktig höjdpunkt. Samtidigt finns ändå spänningen där, att när som helst kan fisken nappa!

Tid för genomförandet av aktiviteten
Från 1-3 timmar

Antal deltagare

Från 10-60 deltagare

E5452332-60CC-4785-97E5-256F30B84EFF.jpeg

Cityfiske i Stockholm

Följ med på fisketur i Stockholm City! Bara minuter från Citykärnan finns det många vackra platser som under åren gett roliga fångster. Kombinera cityfisket med en rundtur på vattnet och få se vår stad från dess finaste sida. En perfekt aktivitet om du har besök från utlandet eller vill komma ut på vattnet i kombination med en konferens i City.

Gädda, abborre och havsöring är det vi främst fiskar i Stockholms närhet. 

fiskeweekend kilsbergen.jpg

Fiskeweekend Örebro

Knappt två mil väster om Örebro tornar Kilsbergen upp sig som en blånande siluett över Närkeslätten. Här kan du vandra i granskogsklädda sprickdalar och fiska i stilla skogstjärnar. I Kilsbergen möter de norrländska barrskogarna Mellansveriges lövskogar och jordbruksbygder. 

Grundpaketet innehåller:

 • Fiskekort

 • Boende i vindskydd eller tält

 • Måltider (2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar)

 • Underhållning till lördagsmiddagen

 • Transport till och från sjöarna

norrqvarn.jpg

Konferens med kräftfiske

Konferera med en upplevelse som är riktigt naturnära i Norrqvarn i Lyrestad. Bokningsbar augusti & september

 • Ankomstfika, lunch, eftermiddagsfika

 • Genomgång av Kräftfisket. Vi agnar burarna och lägger ner dom i kanalen, vi går med skottkärra längs med kanalbanken och märker ut våra platser med pinnar.

 • Trerätters middag, alt. Kräftskiva med tillbehör

 • När mörkret har sänkts sig och månen börjar titta fram går vi ut och drar upp kräftburarna för att se hur stor fångsten blir.

 • Boende, frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika

 • Fullt utrustad konferenslokal, 2 dagar

fiske och segling.webp

Fiske och segling Stockholms skärgård

Halva gruppen startar med segling och andra halvan med fiske. Segelbåtar och såväl som fiskebåtar är stabila och bekväma med gott om plats för alla. 


Till lunch träffas vi på för dagen på lämplig plats ute i skärgården. Antingen ankrar vi upp alla båtar tillsammans eller så kanske ni föredrar en trevlig skärgårdskrog. 


Efter lunch byter grupperna aktivitet. Under dagen anordnas om så önskas, även några roliga och spännande tävlingsmoment både individuellt och gruppbasis. 


Efter en dag på sjön kan vi även hjälpa till att boka upp bastu, middag eller boende för er som önskar.

bottom of page