Mat & dryckes

aktiviteter

Aktiviteter inom området mat- & dryck är populärt. Vad sägs om Smakduellen vinprovning, laga mat med kock eller pastakurs som nästa teambuildingaktivitet? Här bjuder vi på goda och trevliga aktiviteter!

matlagningsaktivitet.jpg

Laga mat med kock

Vem önskar inte att kunna laga till något lite extra, och med en professionell kocks öga kunna dekorera och lägga upp maten smakfullt? Våra matlagningskvällar går ut på att laga en gourmetmiddag, under stämningsfulla förhållanden, i gott sällskap av såväl vänner/kollegor som köksmästare.

Denna aktivitet kan anordnas på flera ställen i hela landet.

Smakduellen.jpg

Smakduellen

Smak och doft hör ihop. De samarbetar och förstärker varandra på ett sätt som man ofta inte tänker på.

Smakduellen är en lagtävling där ni ställs på prov i både smak och doft.

Exempel på tävlingsmoment:

 1. Vin – Deltagarna får ögonbindel och ska gissa om vinet är rött eller vitt.

 2. Öl  – Alkoholfritt eller alkohol?

 3. Kryddburken – Här ska ni lukta er till rätt kryddor.

 4. Choklad -Gissa kakaohalten på tre olika sorters choklad.

 5. Potatis eller äpple – Med ögonbindel och näsklämma ska ni gissa vad det är.

 6. Ostar – 4 olika sorters ostar. Vilken ost hör till vilket namn?

 7. Gissa sorten  – Gin, Rom, Whisky, Jäger, Campari ska urskiljas.

 8. Cola -Coca Cola eller Pepsi?

 9. Kaffe – Mörkrostat eller ljusrostat?

al dente.jpg

Laga italiensk mat

Kom med dina kollegor till oss på Al Dente och lär er laga italiensk mat från grunden i våra rustika och hemtrevliga kök. Tillsammans lagar ni en buffé av italienska rätter, ni stoppar egen salsiccia-korv, bakar färsk pasta och gör hemgjord gelato! Efter goda rekommendationer från oss skräddarsyr vi en meny och aktivitet för just er grupp. 

Välkommen till Italien i hjärtat av Stockholm!

Vin Toast

Dryckesprovning

Lär dig mer om din favoritdryck med en dryckesprovning.
En dryckesprovning hos oss på är ett givande möte i dryckens tecken. Det är en kul aktivitet för vänner, företaget, kunder eller ett evenemang för någon som förtjänar uppskattning.

Allt blir ju förhoppningsvis godare om man vet historien bakom drycken.

Vad för typ av öl, whisky eller vin är du intresserad av? Vi erbjuder olika alternativ och koncept för din dryckesprovning. Du kan till exempel välja att testa flera olika typer av öl eller att hålla dig till en enskild typ. Det finns också möjlighet att sätta ihop din dryckesprovning helt efter dig och ditt sällskaps egna önskemål.

Berry Dessert

Efterrätten

Varför inte avrunda middagen med att servera den egenhändigt tillagade efterrätten? Aktiviteten inleds någon timme innan er middag serveras. Vi vispar, skalar, kryddar och tillreder en god efterrätt på säsongens bär. Alla hjälper till att tillreda efterrätten med trevliga råvaror och med enkla hjälpmedel. Aktiviteten går att göra både inomhus och även utomhus om vädret tillåter det.

kaffe & te provning.jpeg

Kaffe & te-provning

Vill ni lära dig mer om den ädla drycken och varför kaffe skiljer sig i smakerna?

Vi ordnar kaffe- och teprovningar för alla som är intresserade helt enkelt. Kom till oss och lär er mer om kaffe eller te, prova olika sorter, hitta din favorit! En kul kväll med proffsig vägledning av en barista. På denna provning tar vi dig på en resa i de olika kaffeländernas och kaffesorternas värld.

 • Föredrag om botaniken

 • Hur man provsmakar kaffe

 • Provning av olika ursprungskaffen

Tid: ca 1,5 h

Antal: Från 8 personer

matlagning i tältkåta.jpg

Matlagning i tältkåta

En trevlig året-runt aktivitet, som vi genomför i en gemytlig lappkåta! Med hjälp av den förutbestämda menyn, samt de enkla resurser som finns tillhands, skall deltagarna komponera en 3-rätters meny tillsammans.

 

Allt under överseende av vår egen kock. Naturligtvis finns han också tillhands med en hjälpande hand om så skulle behövas! Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment!

Matlagning över Campfire

Aptitretaren

Få aktiviteter skapar sådan samvaro och trevlig stämning som när man lagar mat tillsammans. Aptitretaren är aktiviteten där ni lagar en trevlig förrätt tillsammans med förstklassiga råvaror och enkla hjälpmedel. Under trevliga former hjälper alla till med att laga en smakfull förrätt med färska råvaror och mängder med köksutrustning.

 

Aktiviteten kan göras både utomhus och inomhus. Är vi ute gör vi det med himlen som tak för att skapa en mysig vildmarkskänsla men aktiviteten kan med fördel även göras inomhus. Vi står för kunskapen och hjälpmedlen, ni står för sammarbetet och tillagningen. Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment!

Vi hör av oss inom kort med offert eller förslag.

Självklart helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

ADRESS:
Kanebo Event AB

Nyborgsgatan 9

711 34 Lindesberg, Sverige

kanebo-vit.png
 • Facebook Social Ikon
 • Instagram

HEMSIDAN ÄR PRODUCERAD AV:
Kanebo Webdesign 2021 

www.kanebowebdesign.se

Kanebo-webdesign-white-liten.png

TELEFON:

 +46 (0)70-937 23 78

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram