top of page

Mat & dryckes

aktiviteter

Aktiviteter inom området mat- & dryck är populärt. Vad sägs om Smakduellen vinprovning, laga mat med kock eller pastakurs som nästa teambuildingaktivitet? Här bjuder vi på goda och trevliga aktiviteter!

Smakduellen.jpg

Smakduellen (Stockholm)

Smak och doft hör ihop. De samarbetar och förstärker varandra på ett sätt som man ofta inte tänker på. Smakduellen är en lagtävling där ni ställs på prov i både smak och doft.

 

Exempel på tävlingsmoment:

 • Vin – Deltagarna får ögonbindel och ska gissa om vinet är rött eller vitt.

 • Öl  – Alkoholfritt eller alkohol?

 • Kryddburken – Här ska ni lukta er till rätt kryddor.

 • Choklad -Gissa kakaohalten på tre olika sorters choklad.

 • Potatis eller äpple – Med ögonbindel och näsklämma ska ni gissa vad det är.

 • Ostar – 4 olika sorters ostar. Vilken ost hör till vilket namn?

 • Gissa sorten  – Gin, Rom, Whisky, Jäger, Campari ska urskiljas.

 • Cola -Coca Cola eller Pepsi?

 • Kaffe – Mörkrostat eller ljusrostat?

Ölvandring Stockholm.jpeg

Ölvandring  (Sthlm)

Vår ölprovare erbjuder två olika ölvandringar i Stockholm. Han är Stockholmsguide hans specialintresse är Stockholms ölhistoria.

Södermalm Craft Beer Tour:

På Södermalm Craft Beer Tour får du följa en öldomare och guide på en resa i både tid och rum genom Stockholms pubtätaste område där du besöker världens första folkölspub, ser anrika bryggerier och dricker god hantverksöl medan du lär dig om ölets historia. 

Stockholm Craft Beer Tour:

 På vår öltur, Stockholm Craft Beer Tour, besöker du tre av dem för att provsmaka bira, snacka bärs och gå igenom ölets historia. 

al dente.jpg

Laga italiensk mat

Kom med dina kollegor till Italien i hjärtat av Stockholm och lär er laga italiensk mat från grunden i våra rustika och hemtrevliga kök.

 

Tillsammans lagar ni en buffé av italienska rätter, ni stoppar egen salsiccia-korv, bakar färsk pasta och gör hemgjord gelato! Efter goda rekommendationer från oss skräddarsyr vi en meny och aktivitet för just er grupp. 

ostprovning.jpg

Prova ostar

Att njuta av ostar från olika hörn av den enorma ostvärlden är oslagbart.

Ni provar såväl hårda som mjuka ostar, getost, kittost och mögelost.
Låt er förvånas och fascineras av de olika karaktärerna och alla smaknyanser…kanske hittar du rent av en helt ny favoritost!

Gröna grönsaker

Laga mat tillsammans

Utmana kollegorna i en härligt avslappnad och annorlunda matlagningstävling…. eller bara en avslappnad och annorlunda matlagningsstund tillsammans om ni inte känner för att tävla.

Om ni väljer tävlingsalternativet så får samtliga lag identiska råvaror, köksutrustningar och tillbehör.
Vår enväldige domare bedömer, provsmakar och kommer slutligen fram till vilket lag som tar hem titeln; Kvällens Bästa Kockar

Om ni väljer att inte tävla så har hela gruppen samtliga råvaror att förfoga över tillsammans och skall gemensamt komma fram till en härlig meny.
När menyn är fastställd sätter gruppen igång med själva matlagningen (gärna indelade i förrätt-, varmrätt-, och dessertgrupp) för att avslutningsvis sitta ner tillsammans och avnjuta sina fantastiska kreationer.

blanda drinkar

Blanda drinkar

Lär dig blanda drinkar som ett proffs!
Vår bartender guidar er och låter er skrapa lite på ytan av grunderna inom bartending; blandningstekniker, spritkunskap och drinkhistorik.
Tillsammans provar ni på att skaka, mixa, muddla och röra drinkar av olika slag, som kronan på verket smakar ni givetvis av resultaten innan kvällen är över.
En avkopplad aktivitet som passar perfekt såväl innan som efter middagen.

Vill ni hellre ha en klassisk dryckesprovning så ordnar vi givetvis även den typen av dryckesaktiviteter:
- Ölprovning
- Vinprovning
- Romprovning
- Whiskyprovning
- Portvinspronving
- Eget önskemål

Image by Hanna Stolt

Prova lakrits

Det svarta guldet, den nya chokladen….lakrits.

Ni provar ett 10-tal olika varianter av lakrits; rålakrits, lakritsrot, sötlakrits, saltlakrits och smaksatt lakrits.

Provningen innehåller roliga anekdoter, historik och framställningsprocess.

En ögonöppnare för lakritsens fantastiska värld!

 

Matlagning över Campfire

Aptitretaren

Få aktiviteter skapar sådan samvaro och trevlig stämning som när man lagar mat tillsammans. Aptitretaren är aktiviteten där ni lagar en trevlig förrätt tillsammans med förstklassiga råvaror och enkla hjälpmedel. Under trevliga former hjälper alla till med att laga en smakfull förrätt med färska råvaror och mängder med köksutrustning.

 

Aktiviteten kan göras både utomhus och inomhus. Är vi ute gör vi det med himlen som tak för att skapa en mysig vildmarkskänsla men aktiviteten kan med fördel även göras inomhus. Vi står för kunskapen och hjälpmedlen, ni står för sammarbetet och tillagningen. Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment.

Ölprovning på kontoret.jpg

Ölprovning på kontoret (Sthlm)

En ölprovning är en rolig och lättsam aktivitet att göra på kontoret som företagsevent, både inom företaget som en teambuilding-aktivitet men också för att bjuda in kunder till kontoret eller ert show room (i samband med en presentation av er verksamhet).

 

En ölprovning går bra att genomföra i både mycket små och stora grupper. En väldigt uppskattad upplevelse är Ölutmaningen där företaget kan tävla mot varandra i smakövningar och ölquiz.

Om ni sitter på distans, utspridda i landet eller världen så är en digital ölprovning perfekt för er. Vår ölprovare har stor erfarenhet av likväl digitala som fysiska ölprovningar. Det går även bra köra på en hybridlösning där vissa är på plats och andra på distans.

Gratis smakprov

Smakmingel

Den perfekta mingelaktiviteten!
I aktiviteten Smakmingel kombineras mingel, tävling och goda smaker (vill ni går det även utmärkt att lägga till en fördrink i samband med aktiviteten).

 

 • Vi gör iordning fem olika provningsstationer; olja, choklad, ost, chark och lakrits.

 • Gruppen delas in i lag som med hjälp av en iPad scannar in en kod vid respektive station, koden aktiverar frågan/utmaningen för just den stationen.

 • Ni minglar runt bland de olika stationerna och kan ta dem i vilken ordning ni vill.

 • När tiden är slut redovisas resultatet och vinnarlaget koras.

 • Ett kul och annorlunda sätt att prova olika delikatesser och samtidigt mingla med och tävla mot varandra.
   

Berry Dessert

Efterrätten

Varför inte avrunda middagen med att servera den egenhändigt tillagade efterrätten? Aktiviteten inleds någon timme innan er middag serveras. Vi vispar, skalar, kryddar och tillreder en god efterrätt på säsongens bär. Alla hjälper till att tillreda efterrätten med trevliga råvaror och med enkla hjälpmedel. Aktiviteten går att göra både inomhus och även utomhus om vädret tillåter det.

Vin Toast

Dryckesprovning

Lär dig mer om din favoritdryck med en dryckesprovning.
En dryckesprovning hos oss på är ett givande möte i dryckens tecken. Det är en kul aktivitet för vänner, företaget, kunder eller ett evenemang för någon som förtjänar uppskattning.

Allt blir ju förhoppningsvis godare om man vet historien bakom drycken.

Vad för typ av öl, whisky eller vin är du intresserad av? Vi erbjuder olika alternativ och koncept för din dryckesprovning. Du kan till exempel välja att testa flera olika typer av öl eller att hålla dig till en enskild typ. Det finns också möjlighet att sätta ihop din dryckesprovning helt efter dig och ditt sällskaps egna önskemål.

Ölprovning hemma.jpg

Ölprovning hemma/på festen (Sthlm)

En ölprovning är en rolig aktivitet för att liva upp en middag, en svensexa, möhippa, födelsedagskalas eller fest. Det härliga med en uppsökande ölprovning är att festen kommer till er. 

Något alla ölprovningar har gemensamt är att de är ett trevligt och uppsluppet sätt att mötas i grupp. En ölprovning kan vara underhållande, informativ, tävlingsinriktad eller alla tre. Vår ölprovare har stor erfarenhet av att hålla ölprovningar och stor kunskap om ölets många typer, smaker samt även bryggprocess och ingredienser.

Bitar av choklad

Prova choklad

En njutningsfylld upplevelse där vi, tillsammans med ett antal olika choklader, beger oss på en smakfull resa runt jordens alla hörn.
Er chokladguide kåserar kring myter och legender, historia, odling och tillverkning av denna gudomliga produkt.

En underhållande, rolig, lärorik och framförallt smaklig provning!

 

 

 

 

 

 

 

 

matlagning i tältkåta.jpg

Matlagning i tältkåta

En trevlig året-runt aktivitet, som vi genomför i en gemytlig lappkåta! Med hjälp av den förutbestämda menyn, samt de enkla resurser som finns tillhands, skall deltagarna komponera en 3-rätters meny tillsammans.

 

Allt under överseende av vår egen kock. Naturligtvis finns han också tillhands med en hjälpande hand om så skulle behövas! Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment!

Vi hör av oss inom kort med offert eller förslag.

Självklart helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

bottom of page