Gratis festlekar för vuxna & barn

happy-sun.png
Tomteluva.png
heart-wedding-locked-png.png
 

Sommarlekar

Ballongjakten.jpg

Ballongjakten

Alla tävlande får två ballonger att knyta fast runt foten. Sen ska du försöka spränga ballongerna på din motståndares fötter genom att springa runt och jaga varandra. Stojigt men roligt!

midsommarlekar-ballongen.jpg

Blåsa ballong tills den spricker

Ge alla tävlande en varsin ballong. Blås upp tills den spricker. Extra kul blir det med stora ballonger.

banan

Bananen runt midjan

Knyt en banan/gurka i ett snöre (eller lägg dem i en strumpbyxa) runt midjan. Sen gäller det att förflytta en tennisboll fram och tillbaka runt en kon endast med hjälp av att svinga bananen/gurkan. Lämna över till nästa person i laget. Första laget där alla har hunnit klart vinner.

 

 

Gröna äpplen

Fånga äpplet

Du behöver: Hinkar, vatten, äpple

 

Instruktioner: Ställ en hink med vatten som fyller upp 2/3 av hinken samt så många äpplen som laget innehåller cirka 10 m från startlinjen. Låt lagdeltagarna stå på led vid startlinjen och vid startskott får de en och en springa fram till hinken och försöka få upp ett äpple enbart med hjälp av munnen (inga händer är tillåtna). När den första deltagaren fått upp ett äpple med munnen får deltagaren springa tillbaka till sitt lag och låta näste på tur springa fram för att få upp ett äpple. Första laget som fått upp alla äpplen ur hinken och tagit sig tillbaka till startlinjen vinner.