top of page
surfare

Aktiviteter på sjön 

Njut av det bästa som sjön har att erbjuda med våra oförglömliga aktiviteter!

Är du redo att utforska de vidsträckta vattenmassorna och skapa minnen för livet? Oavsett om du är en äventyrslysten vattensportentusiast eller bara längtar efter en avkopplande dag på vattnet, har vi de perfekta aktiviteterna för dig och ditt sällskap.

segling.jpg

Segling

Under några intensiva timmar kommer varje deltagare verkligen att få känna på vad segling innebär. Är man en van seglare får man kanske en efterlängtad stund till havs medan man som nybörjare får uppleva seglingssporten på riktigt hög nivå. En skeppare finns på varje båt. Fungerar året runt så länge det inte är is. Vi förser er med sjöställ och flytväst. Passar grupper på 6 – 60 personer.

 • Segling match race

 • Segling after work

 • Citysegling

 • Rib & segling

ribokopter.jpg

Ribokopter

Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten.

RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen.

Det är en obeskrivlig känsla att färdas i dessa hastigheter både på och ovanför öppna vatten som till synes saknar ände.

rib sälsafari.jpg

RIB Sälsafari

Att åka och titta på sälar är en av de klart populäraste turerna vi gör! Att få se sälarna i sin naturliga miljö är oslagbart och varje gång förundras man över att dessa stora djur lever i våra vatten. Men det gäller att veta var man skall leta! Vi tar er med ut till havsbandet där vi med största sannolikhet kommer att se både säl och havsörn.

 

På vägen ut passerar vi innerskärgård och mellanskärgård innan horisonten äntligen öppnar upp sig. Innan vi ger oss hem igen tar vi en fikapaus på en solvarm klippa.

 

Personlig utrustning: Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord Tidsåtgång: 3 timmar.

Antal deltagare: 12 personer / Rib båt

FLOTTBYGGE.webp

Bygg flottar

Uppgiften är att, på 1 timme, bygga en fullt fungerande flotte per lag.

Samtliga lag får identiska förutsättningar gällande byggmateriel och verktyg.

När byggtiden är till ända får lagen möjlighet att presentera sina alster och därefter är det dags för den avgörande tävlingen.

Vilket lag paddlar snabbast runt banan utan att flotten faller sönder och laget får simma tillbaka?

fiske.png

Fiske i Stockholm

Att fiska i Stockholms skärgård eller Mälaren med fiskeguide är ett minne för livet. Vi vill ge våra gäster en upplevelse som lever vidare.

Skärgården och Mälaren är fantastiska platser hela året runt. En fantastisk plats med en vacker natur och en rik historia. Här kan du komma bort från stadens stress och ljud och koppla av. Kanske allra härligast vår och höst. En perfekt plats för kreativa arrangemang och möten som också ger tid för avkoppling och eftertanke både för privatpersoner och företag.

Exempel på fiskeaktiviteter i Stockholm

 • Guidad Fisketur

 • Drop-in Fiske

 • Afterwork - Fiskepaket

 • Familjefiske i Stockholms Skärgård

 • Svensexa/Möhippa - Fiskepaket

SUP aktivitet 1.jpg

Stand up paddleboard

Att paddla Stand Up Paddleboard’s eller sk. S.U.P’s är ett helt nytt sätt att ta sig fram på vatten. Ståendes på uppblåsbara brädor paddlar man med hjälp av en lång paddel. Under paddelturen nyttjar man hela kroppens muskler vilket gör aktiviteten till en allsidig träningsform.

 

Vi tillhandahåller ett komplett kit med bräda, paddel, våtdräkt och flytväst.

 

Tidsåtgång: Ca 1 timme Antal deltagare: max 200 personer

Plats: Stockholm, Göteborg, Åre, Funäsdalen

 

 

 

 

 

 

 

Kajakpaddling i Sunset

Kajakpaddling

Kajakpaddling är så mycket mer än bara paddling. Att näst intill ljudlöst glida fram över vattenytan är en upplevelse utöver det vanliga. De lugna paddeltagen skapar en stark, medveten närvaro som ger kraft, och närheten till vattnet förstärker naturupplevelsen. Dessutom är det väldigt socialt.  

RIB-&-BASTU-PÅ-BOCKHOLMEN.jpg

Rib & bastu på Bockholmen

Finns det något mer avslappnat sätt att inleda sommaren på än att bada bastu tillsammans med sina kollegor och njuta av en god middag med passande dryck?

Först väntar en fartfylld tur med vår RIB-båt från city. Vi anländer vid Bockholmens brygga där bastuflotten som rymmer 24 personer är belägen. Här kan ni sitta inne i värmen och njuta av omgivningens lugn, svalka er med ett uppfriskande dopp i havet för att sedan luta er sedan tillbaka i någon av de inbjudande vilstolarna.

Ombord på denna moderna bastuflotte finns det även duschmöjligheter med färskvatten.

Om ni är fler än 12 personer krävs ytterligare en RIB.

rib.jpg

RIB krogrundan

Följ med oss ut på havet och upptäck skärgårdens mat och ädlare dryck.

Denna aktivitet startar inne i Stockholm city. Första stopp blir ett stopp Vaxholm där det serveras en kall öl. Sedan bär det av mot Rökeriet på Fjäderholmarna där ni serveras en skärgårdslåda och varsin öl och snaps. När alla är mätta o belåtna tar vi er tillbaka till city.

Alla passagerare utrustas med flytoverall, flytväst, vindglasögon och mössa.
Varje båt rymmer 12 personer.

flytringsfiske.jpg

Flytringsfiske

Att fiska är väl något de flesta har gjort, men att göra det med hjälp av en så kallad flytring är nog mer sällsynt. En garanterat annorlunda upplevelse där man tar sig fram till fiskeplatsen iförd vadarbyxor, simfötter, haspelspö och olika typer av fiskedrag. Aktiviteten inleds med en genomgång av den utrustning vi skall använda. Vi provar ut de vattentäta neoprenbyxorna, ställer in simfötterna till rätt fotstorlek samt kontrollerar att flytringen har tillräckligt med luft. Därefter bekantar vi oss med fiskespö samt de olika betestyperna. En garanterat annorlunda aktivitet med lagom dos av spänning, kontemplation och till viss del även motion.

fiske och segling.webp

Fisketur i Sibbofjärden

Fisketur i Sibbofjärden, söder om Trosa vid Björksunds slott (ca 20 min från Trosa). Här ligger Sveriges mest berömda fiskesjö med ett otroligt bra bestånd av gädda, gös & abborre.

 

Upplägg:

 • Samling: kl 8.30 nedanför Björksunds slott, Tystberga.

 • Fiske med guider och båtar.

 • Gemensam grillunch vid 12-tiden (Hamburgare & Chorizo med alla tillbehör och dricka). Halloumiburgare finns som alternativ.

 • Avslut och återsamling kl 17.

​​I priset ingår: Båtar, guider, fiskeutrustning, flytvästar, grillunch & fikakorgar.

Team-SUP-Challenge.jpg

Team SUP challenge

Behöver ni stärka teamet och samtidigt göra något hysterikt roligt och annorlunda då har ni hittat rätt aktivitet här! Stand Up Paddleboard’s eller S.U.P’s är ett nytt sätt att ta sig fram på vatten. Här gör ni det på gigantiska S.U.P’s som tar 8-10 personer. När alla deltagare har fått instruktioner om hur man paddlar kör vi en tävling i olika heat där alla lagen möter varandra. Med våra erfarna instruktörer lär ni er snabbt paddeltekniken. Ståendes på den uppblåsbara brädan paddlar sedan hela gruppen och det är verkligen viktigt att vara samspelta för att nå målet. Aktiviteten kan även göras som en helt fristående lära-känna-varandra aktivitet för mindre grupper (upp till 30 personer).

Tidsåtgång: Ca 1 timme Antal deltagare: Från 8 - 200 personer

Plats: Stockholm, Göteborg, Åre, Funäsdalen

rib & paintball.jpg

RIB-båt

De kraftfulla motorerna för oss fram genom skärgården i upp emot 45 knop. Kunniga guider som kan skärgården på sina fem fingrar och delar gärna med sig av både fakta och skrönor.

Oavsett om syftet med aktiviteten är en transport till/från konferensen, aktiviteten eller middagen är det en upplevelse utöver det vanliga.​ RIB turen kan med fördel kombineras mycket skoj.

Alla passagerare utrustas med flytoverall, flytväst, vindglasögon och mössa. Varje båt rymmer 12 personer.

sandhamn-seglarhotell-1.jpg

Rib och mat

För er som vill kombinera en fartfylld RIB-tur med lunch eller middag har vi ett stort utbud av destinationer.

 • Rib Sandhamn

 • Fjäderholmarnas krog

 • Rib Harö

 • Rib Svartsö

 • Rib Grinda

 • Rib Idöborg

 • Rib & grillning Fredriksborg

 • Rib Old Smokehouse

 • Rib Ingmarsö

 • Rib Utö

Fjäderholmarnas+Krog_Festvåning_Stockholms+skårgård©Per+Olsson_13.jpg

RIB & Ölprovning på Fjäderholmarna

En given aktivitet för alla som gillar både snabba båtar och kvalitetsöl! Fjäderholmarnas mindre bryggeri huserar i fräscha, nyrenoverade lokaler. I priset ingår 1 timmas visning med 5 stycken ölsorter samt 1 timmes körning med RIB-båt!

 

Personlig utrustning: Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord Tidsåtgång: 2h

Antal deltagare: 12 personer / Rib båt

Långfärdsskridskor.jpg

Långfärdsskridskor

Långfärdsskridskor är mellersta Sveriges “nationalsport”. Med relativt kalla vintrar och lite snö skapas perfekta förutsättningar till härligt blanka isar. Att åka långfärdsskridskor i lugnt tempo och passera vackra naturscenerier har sin speciella tjusning. Tystnaden, närheten till naturen och den friska, “äppelkindade” uppsyn man får efteråt, gör att detta är ett av våra mest eftertraktade arrangemang. Vana är inget krav, det går väldigt fort att lära sig tekniken, men att förfina den sägs ta en mansålder....

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek + komplett ombyte packat i vattentät påse.

Vi tillhandahåller: 1st ryggsäck inklusive komplett skridskoutrustning, innehållande pjäxor, skridskor, isdubbar, livlina.

Antal deltagare: 10 - 60 personer.

Hummerfiske.jpg

Hummerfiske i Grebbestad

Hummersafari med 1 övernattning i Everts Sjöbod  går att boka ons-lör under hela oktober och fram till mitten av november.

I paketet ingår

 • Hummerfiske

 • Hummersupé. I hummersupén ingår var sin tallrik med skaldjur, på tallriken finns 1/2 hummer, räkor, kräftor, musslor, ostron och krabba (kan variera beroende på fångst) till detta bröd, smör, ostar, röror samt dessert och kaffe/ te. 

 • En övernattning i Everts Sjöbods B&B 
  (del i dubbelrum)

 • Frukost

Isfiske med guide.jpg

Isfiske med guide

Följ med oss ut på ett isfiskeäventyr på fjället.
För er som vill kombinera snöskotersafari med något mer är detta ett trevligt alternativ.
Vi tar oss upp på någon av fjällsjöarna i området där fiskebeståndet består av naturlig öring och röding.

Lunch äter vi i fält som tillagats på vårt murikka kök sittandes på renfällar i ett maffigt vindskydd.

Fiskeutrustning, lunch och fiskekort för en person ingår.

Plats:  Åre, Funäsdalen

stridsbåt.jpg

Stridsbåt

Gör transporten till en upplevelse. En prototyp till Stridsbåt 90 med hög effekt och låg vikt i kombination med vattenjet ger stridsbåten en manöverförmåga och prestanda utöver det vanliga.

Stridsbåts transport innebär att vi åker mer eller mindre raka vägen till vald destination. Tiden varierar beroende på avstånd, väderförhållande, eventuella slussningstider m.m.

Vi erbjuder upp till 12 passagerare en snabb, säker och fartfylld tur. Du kan välja mellan att sitta inne i vår varma kabin eller ute på däck. Det finns självklart flytvästar, varma jackor och fleeceplädar till alla.

hyr_Stridsbåt_90.png

Stridsbåt och mat

För er som vill kombinera en fartfylld stidsbåtstur tur med lunch eller middag har vi ett stort utbud av destinationer.

Båten rymmer 12 personer. Är ni er än 12 kan ni komplettera med RIB eller T40.

 • Rib Sandhamn

 • Fjäderholmarnas krog

 • Rib Harö

 • Rib Svartsö

 • Rib Grinda

 • Rib Idöborg

 • Rib & grillning Fredriksborg

 • Rib Old Smokehouse

 • Rib Ingmarsö

 • Rib Utö

rib kobbe kanebo.jpg

Grillkväll på kobbe

Spendera en mysig sommarkväll i skärgården med dina kollegor och njut av både grillmiddag och härlig RIB-tur dit och hem. Möjligheterna i skärgården är många och grillkvällen skräddarsys alltid efter era önskemål och rådande väder!

 

Personlig utrustning: Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord 

Tidsåtgång: 5 h

Antal deltagare: 12 personer / Rib båt

navigera rib 1.png

Navigationstävling RIB

Navigationstävling RIB är en fartfylld navigationstävling som vi genomför med Rib-båtar i Skärgården eller i Mälaren. Deltagarna utrustas med en Rib inklusive iPads och sjökort. En mängd flaggor är utplacerade på den digitala kartan i iPaden och hur man bäst navigerar till dem väljer varje båtlag själva. När lagen väl hittat dessa platser i verkligheten dyker ett antal frågor upp som laget ska svara på. Målet med aktiviteten är att försöka hitta så många positioner som möjligt och där intjäna poäng. Laget med bäst samarbetsförmåga och koordination är de som ligger närmast till hands att vinna den åtråvärda pokalen! Aktiviteten avslutas under glada former med en prisutdelning! Personlig utrustning:

 

Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord

Tidsåtgång: 2 timmar

Antal deltagare: 12 personer / RIB

Forsränning åre.jpg

Forsränning Åre

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmar mellan Ånnsjön och Gevsjön. Ett populärt forsränningsäventyr där tre medelsvåra forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar! Äventyrliga forspartier varieras med lugna partier som ger möjlighet att njuta av ett vackert landskap där vi berättar mer om älvens liv och historia.

Tidsåtgång: 4-6 timmar

2 -30 deltagare

Plats: Åre

flugfiske.jpg

Flugfiske i Funäsfjällen

Vi börjar dagen genom att gå igenom utrustningen tillsammans med guiden på Puls butik i Ramundberget. Vi vill säkerställa att ingenting saknas i asken när vi ger oss ut för att fiska öring och harr. Vi ser till att ha rätt flugor och utrustning med oss och väljer fiskeplats baserat på rådande omständigheter och era önskemål. Puls tar hand om alla transporter, och vid lunchtid tar guiden på sig kockmössan och tillagar "dagens rätt" över öppen eld. Självklart har vi också en kaffepanna som får sin plats vid eldstaden. Vi erbjuder allt från platsguidning, halv till heldagar, helt anpassade efter behov och önskemål. Vi tillhandahåller komplett utrustning från Vision Fly Fishing dvs vadare, flugspö, håv och flugor.

 

Tidsåtgång: Halvdag - 4 dagar

Antal deltagare: 2-10 personer

Plats:  Funäsdalen

bottom of page