top of page
1559039771358.jpg

Konferens i

skärgården

Konferens i skärgården - En upplevelse man aldrig glömmer! Tusentals öar och skär skapar en vacker och inspirerande miljö.
En skärgårdskonferens är ett ypperligt sätt att skapa ett oförglömligt minne i hela personalstyrkan. Aktiviteterna är många och varierande. Er konferens kan bestå av en teambuildande seglats eller så kan ni koppla av med en lugnare guidad tur. Skärgårdskonferenser är inte bara aktuellt på högsommaren. Oavsett om det är höst eller en kristallklar, kall vinterdag, är skärgården magisk och upplevelsen därtill.

sandhamn.jpg

Sandhamn Seglarhotell

På Sandhamn Seglarhotell har ni konferens i Stockholm, i gränslandet mellan skärgård och öppet hav. Ni kommer till en komplett konferensanläggning där havsvindarna och den dramatiskt vackra naturen ger en unik inramning.

Konferensen börjar när ni stiger ombord på en båt. Luften, naturen och skärgårdsbebyggelsen ger ro till själen och ni bryter er loss från den grå vardagen. På båten har ni ett inledande konferensmöte, eller passar på att umgås och prata av er. Och efter ett par timmar är ni framme på den plats där skärgården övergår i öppet hav. Här möts ni vid bryggan och personalen hjälper er till rätta.

Hotell Havsbaden Grisslehamn.jpg

Hotell Havsbaden Grisslehamn

Vackert beläget uppe på granitklippan, ett stenkast från havet, klippstranden och den levande fiskehamnen, ligger det ståtliga skärgårdshotellet Hotell Havsbaden 

Här finns ett spa med totalt 13 pooler, saunaworld, utomhus- & inomhuspooler, kallpool, spaexperience och mycket mycket mer. 

Här får Ni möjligheter att rå om varandra. Bli ompysslad i vårt SPA, promenera längs klipporna, eller varför inte borra ner tårna i sanden och bara njut! Glöm allt ni associerat med ordet konferens förut. På Hotell Havsbaden kan man konferera och koppla av i en ostörd havsmiljö. Vi vänder oss till allt från den lilla gruppen till stora grupper på 350 personer som värderar kvalitet och service.

Profilbild Villa Sandudden.jpg

Villa Sandudden

Villa Sandudden på Ingarö i Stockholms skärgård för en unik konferensupplevelse!

 

Villa Sandudden garanterar total enskildhet i våra villor och tar maximalt emot två sällskap samtidigt - perfekt för

ledningsgrupper och andra möten där ni behöver vara för er själva.

När mötet är avslutat för dagen, det är då Villa Sandudden verkligen levererar. Njut av en stund i bastun, ta en promenad eller joggingtur i skogen, låna roddbåtar för en fisketur, sitt på bryggan med tårna i vattnet, utmana varandra i något sällskapsspel – möjligheterna är oändliga!

Silverskar.jpg

Silverskär - Åland

​BOKA EN EGEN Ö FÖR NÄSTA MÖTE
Överraska ditt företag, ditt team eller din förening med ett möte eller en konferens på en egen ö. På Silverskär får ni vara i total enskildhet, inget som distraherar utom möjligen en svävande havsörn.

 

Våra mötesrum, alla med en speciell prägel och med fiber eller wifi, ligger i skilda hus och passar för både större och mindre sällskap. Upp till hundra personer kan delta i dagskonferenser och sällskap på max 47 personer kan även övernatta.

Efter arbetet väntar olika aktiviteter. Dessutom är strandbastun varm!

acb-klobben-bordet.jpg

Klobben - Åland

På ön Klobben (uttalas Klåbben) i Saltviks ytterskärgård ligger vårt moderna fiskeläge. Här erbjuds en annorlunda vistelse i tio bodar med havet som närmaste granne.


Förr användes bodarna vid Ålands många fiskelägen för övernattning vid det slitsamma strömmingsfisket i utskären. I dag kan du istället leva enkelt men bekvämt och ombonat på Klobben. Närmare naturens krafter än så här är det svårt att komma. Oavsett väder och vind är din vistelse på Klobben oförglömlig.

 

​Bodarna är byggda av virke från 500 år gamla furor från Saltviks skogar. Med tiden kommer de att bli vackert grånade. Sammanlagt finns 30 bäddar, men Klobben har möjlighet att husera upp till 40 personer. Öns saltarbod är en naturlig samlingsplats för möten och måltider. Måltider med äkta skärgårdskänsla skeppas från Silverskär!


Givetvis har Klobben en egen bastu. Den ligger inrymd i en klippskreva med en bastulav som är anpassad efter bergets form. Mer naturnära än så blir det inte.

tanumstrand m.jpg

Tanum Strand

Ett möte på Tanum Strand är så mycket mer än bara en konferens. Att komma till oss är också att andas den friska salta luften och att stanna upp en kort stund för solnedgången över havet. Just i de stilla ögonblicken, fritt från vardagens brus, väcks ofta de stora, nya tankarna.

 

Tanum Strand ligger precis vid strandkanten mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka med kobbar och skär som utflyktsmål från hotellets brygga.

siggesta-gård.jpg

Siggesta Gård

Siggesta gård är en herrgård mitt i en levande kulturbygd. Huvudbyggnaden är byggd i 1700-talsromantik och restes på 30-talet. Idag är det en topprenoverad konferensgård som ofta förekommer i magasin och TV-program. Hotellet erbjuder boende i fem hus runtom gården.

 

Gästrummen är inredda i hög standard med stort fokus på detaljer. Sängarna från Millenotti är i världsklass och golvet har kakel från Marrakech. Lägg sedan till en härlig utomhusmiljö med vandringsleder, öppna landskap och hästhagar.

Råvaror efter säsong och så mycket eget som möjligt är Siggasta Gårds devis. Ägaren till gården har ett eget mobilt slakteri, som ger både nöt och lamm. Hjortköttet är vilt och de har en egen trädgård med grönsaker och härliga örter på sommaren.

 

Prova på att laga mat tillsammans på de färska råvarorna eller njut av en vinprovning med utvalda viner. I delikatessbutiken hittar ni många av deras egentillverkade produkter att fika mellan era möten.

villa_maritime.jpg

Hotell Villa Maritime på Marstrand

Omgivet av havet i den pittoreska skärgårdsidyllen ligger Villa Maritime, beläget endast 40 minuter från Göteborg. Söker ni en konferens strax utanför Göteborg och en plats där ni kan njuta av vacker och stimulerande miljö är Villa Maritime stället för er. Njut av säsongens råvaror och havets läckerheter, besök den unika fyren Pater Noster eller åk på en spännande sälsafari. På Villa Maritime är havet ständigt närvarande. Efter en dag i mötesrummen vilar ni ut i Villa Maritimes exklusiva lägenheter med vardagsrum och eget kök.

I den modernt designade restaurang med hamnutsikt vattnas smaklökarna både av kökets konster och den öppna spisens hemtrevliga lågor. Inspirationen i köket kommer från havet omkring och ni bjuds på både klassiker som delikatesser, från den obligatoriska räkmackan till färska ostron.

segla-till-julbord.jpg

Segling med övernattning

Tänk att få ankra upp i en vik efter en heldag på sjön. Nöjd i kropp och själ efter att som grupp jobbat tillsammans genom att segla de stora båtarna fram genom vår vackra skärgård.

Väl förtöjda i naturhamn vid klipporna tänder vi grillen och tar ett kvällsdopp medan grillen blir perfekt. Kanske har vi tagit er till något av våra smultronställen där det finns en vedeldad bastu. Tillsammans förbereder vi middagen och får en avslappnad och trevlig kväll tillsammans med såväl seglarsnack som kreativa tankar och reflektioner som blomstrar upp efter en dag med frisk luft, långt från kontoret.

 

Efter en trevlig kväll kryper ni till kojs i båtarnas bekväma hytter. Ombord på våra båtar erbjuder vi tre och fyra dubbelhytter. Varje hytt har tillgång till dusch och toalett. Båtens hjärta består av en salong med ett välrustat kök och en bekväm bord/soffavdelning.

Konferens ombord

För det lilla företaget eller ledningsgruppen som behöver jobba avskilt i en annorlunda, kreativ miljö finns möjlighet att konferera ombord på våra båtar.

Waxholms hotell.jpg

Waxholms Hotell

Välkommen till anrika Waxholms Hotell, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. I över 100 år har hotellet lockat gäster med god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden. Varmt välkommen till skärgården – året om!

Boka en konferens som inte känns som en konferens. Mer som en utflykt till skärgården, i goda vänners sällskap. Anrika Waxholms Hotell erbjuder konferenser och arrangemang med familjär elegans och ligger nära, året runt. Från centrala Stockholm tar det endast 30 min med bil och från Arlanda flygplats ca 45 min. Ni kommer enkelt hit med bil, buss eller skärgårdsbåt.

marholmen_ö.jpg

Marholmen

Mitt i den vackra naturen, skäret och brisen i Roslagens skärgård hittar du Marholmen. På den 93 hektar stora ön med broförbindelse till fastlandet, finns alla möjligheter att skapa ett minne för livet för dina deltagare. Genom åren har det arrangerats tusentals möten, konferenser, fester och kick-offer av alla de slag här.

 

Med 386 bäddar fördelade på ett bekvämt hotell, mysiga stugor och charmiga villor, kan du skräddarsy din egen vistelse utefter dina behov, önskemål och förutsättningar. Marholmens spa, restaurang, festlokaler, kallbad, badtunnor, bastu, Walking gym, Skogsbad, motionsspår, multisportbana, agilitybana och grillplatser, lägger du till som du önskar. Vill du ha lite mer action?

 

Det egna aktivitetsteamet hjälper dig att skräddarsy ett upplägg för att bygga teamet med en lång rad aktiviteter utifrån dina önskemål.

gullmarsstrand-hotell.jpg

Gullmarsstrand Hotell & Konferens

Gullmarsstrand ligger i Fiskebäckskil, på en plats mellan hav och berg där stillheten möter naturens krafter. Söker ni efter en konferens med utsikt över fjordens öar och vikar, omgivna av vatten och klippor är Gullmarsstrand anläggningen för er. Smaka på havets exklusiva läckerheter, direkt från hav till bord. Efter en dag i mötesrummen kan ni friska upp både kropp och sinne i kallbadhuset Sinnenas Havsbad.

På Gullmarsstrand njuter ni av färsk fisk och skaldjur medan ni blickar ut över det glimmande havet. Köket samarbetar med flera lokala producenter och värnar om både människa och natur. Kräftorna levereras direkt till bryggan, färskare än så blir det knappast.

Aktiviteterna på Gullmarsstrand går även de i vattnets tecken. Ta en båttur i den vackra skärgården, gå på guidad tur i vackra Fiskebäckskil eller koppla av med bastu och bad i kallbadhuset. På hummersafarin följer ni med fiskarna på jakt efter det svarta guldet, kvällen avslutas med en fyrarätters hummersupé.

Siaröfortet konferens.jpg

Siaröfortet

Siaröfortet, beläget en bit utanför Stockholm i dess underbara skärgård. Detta gör att storstadsstressen lämnas bakom och man kan fokusera på det viktiga. Ett ställe som passar utmärkt för så gott som alla typer av konferenser och möten. Här får ni det viktiga sagt samtidigt som ni tillåts ladda batterierna för nya utmaningar.

Här erbjuds upp till 37 personer ljuvlig nattsömn.

En plats mitt i skärgården det vilar historisk mystik över som samtidigt är förförande vacker. Ön väntar på att just du skall upptäcka den. 

I Siaröfortet Skärgårdskrog serveras ni rustik mat i historisk miljö. Njut av vällagad mat av fina råvaror. Samtliga måltider avnjuts i restaurangen. 

Ta er hit

Siaröfortet Sjötaxi med plats upp för till 98 passagerare

Ni blir hämtade med båt vid Östanå Färjeläge där där ni enkelt ställer bilarna på en stor parkering i anslutning till vattnet. 

Givetvis kan ni även bli hämtade på andra platser om så önskas. 

djurönäset.jpg

Djurönäset Konferenshotell

I lummig grönska mitt i skärgården vilar Djurönäset Konferenshotell – en komplett konferensanläggning med erfarenhet ända sedan 1979. Då stod hotellet nämligen klart i design efter det vinnande bidraget ’Frisk Luft’ i tävlingen som avgjorde hur det skulle byggas, och det var Anders Tahlberg som stod högst upp på prispallen. Hans vision har utvecklats till en kompetent, flexibel och stilfull mötesplats för alla sammankomster.

Djurönäset har kapacitet att ta emot riktigt stora konferensgrupper. Upp emot 450 personer kan konferera. Beroende på hur man fördelar login mellan enkelrum och dubbelrum, kan lika många erbjudas övernattning.
Anläggningens utformning med flera fristående byggnader innehållande såväl konferensrum som logi och trevliga umgängesytor skapar möjlighet till intimitet även för mindre och medelstora grupper.

engsholm slott 1.jpg

Engsholms Slott

Engsholms Slott ligger precis vid havet, bara 50 min från Stockholm. Här kan ni mötas i en anrik miljö med lång historia. Alla lokaler är inredda efter olika tidsepoker och har fantastisk utsikt över havet eller Slottsparken. Den vackra omgivningen har till och med inspirerat att inreda hotellrummen med kikare istället för TV! Utanför rummen kan ni träffas i den generösa loungen med bastu och relax, ljusterapirum, gym, biljard, dart, sällskapsspel, öl- och vinbar.

Arbeta ostört i den vackra Strandateljén och njut av vågornas kluckande och sprakande brasa, eller använd huset på kvällen med bastu, grillbuffé, mingel och kvällsdopp. Villa Liljefors har varit hem åt Bruno Liljefors, men är byggd under tidigt 1700-tal. I den pampiga barockmatsalen bjuds medveten mat, som är ekologisk, etisk och utan onödiga tillsatser. Slottet har viltgaranti, vilket betyder att alla gäster kan bli serverade vilt under vistelsen. Eller varför inte laga er middag tillsammans med kockarna? Drycken till maten hämtas från den åttkantiga vinkällaren i tornet. 

Strandflickorna Lysekil.jpg

Strandflickorna i Lysekil

Tänk dig att få bo i en vacker, bohuslänsk sekelskiftesvilla - en villa vid havet långt ifrån storstadens buller och stress. Hos oss Strandflickor i Lysekil är detta verklighet och vardagslyx. Och det bästa av allt - vi har inte bara en, utan tre vackra villor - alla belägna endast sju steg från havet…..

Ute viner vinden över klippor och hav. Mås och trut flyger baklänges. Fiskare och kajakäventyrare trotsar det hårda vindarna och ger sig ut bland de vithövdade vågorna. Knubbsälar simmar ändå in till kajen i Södra Hamnen i hopp om en sill. Plötsligt tittar solen fram, vinden stillnar av och i ett läigt hörn värmer solens strålar din kind.
Inne hos oss Strandflickor brinner levande ljus på alla bord och det doftar ljuvligt från köket. Badmadammer lotsar badrocksklädda gäster över berget till Badpaviljongen och köksor häller upp bubbel och serverar pinfärska kräftor och räkor till alla skaldjurssugna (de är nämligen allra godast så här års).

Stora-Loknasholmen-Festbild-kvall.jpg

Stora Löknäsholmen

Stora Löknäsholmen är belägen på Norra Värmdö. 20 min med båt från Vaxholm, 45 med båt från centrala Stockholm och 9 sekunder med zip-linan (linbanan) från fastlandet.

Ni bor i vildmarkskåtor, expeditionstälten, trädtälten eller ”överlevnads skyddet” ni själva byggt.

​​

Aktiviteter

Överlevnadskurs/Bush craft, Höghöjdsbana, teamaktiviteter och vattenaktiviteter.

Mat

Ingen mat smakar bättre än den mat som tillagas tillsammans utomhus. Tillsammans med en kock lagar ni mat över öppen eld och på gjutjärnspannor. Alla råvaror och matlagningsutrustning tillhandahåller vi.

Konferens

Ni konfererar i ett stort dometält med plats för 50-200 personer. Dometältet ligger vackert beläget uppe på berget med härlig utsikt över Grindafjärden.

Villa soludden 1.jpg

Villa Soludden

Villa Soludden ligger i underbart västerläge, med sjötomt och fri utsikt över fjärden. Ska ni fatta stora beslut är det här en omgivning som ger energi och nya idéer.

Vill ni förhöja konferensen ytterligare föreslår vi en båttur ifrån staden. Mellan arbetspassen kan du koppla av med bastu, kallbad eller promenader i den tysta skogen och längs det stillsamma vattnet.

häringe-slott.jpg

Häringe Slott

Bara 25 minuter från Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger Häringe Slott. Slottet minner om en svunnen tid av prakt och överdåd. Storstaden känns långt bort när du vandrar över de vidsträckta ägorna, granne med havet och ett stort naturreservat.

Under århundradena har slottet älskats av ägarna; prilliga adelsmän, despotiska kungar och storslagna företagare. Alla har haft en känsla för flärd och fest. På 1920-talet var slottet berömt för sina cocktailpartyn. Deluxe-rummen och sviterna är personligt inredda efter slottets legendariska gäster, som Jussi Björling och Greta Garbo.

Marstrands Havshotell.jpeg

Marstrands Havshotell

På yttersta kajkanten i Marstrand, med utsikt mot havet och Marstrandsön finns en utsökt plats för möten. Utanför mötesdörren erbjuder Marstrands Havshotell luft, lugn och klippor - året om. Upptäck Bohuslänsk livskvalitet med skandinaviskt inredda rum, flexibla konferenslösningar och ett ständigt växlande skådespel utanför fönstret.

Middagarna serveras i restaurang Ottos Kök med utsikten och kvällssolen som fond. Sommartid sitter man helst på verandan och betraktar båtar och hav. På menyn är det bohuslänska smaker som dominerar och fisk- och skaldjursälskare blir sällan besvikna. Mellan mötena finns det hembakt fika och havsluft att pigga upp sig med.

Havet, Marstrandsön och naturen är en upplevelse för sig. Men utbudet av ordnade aktiviteter är ändå enormt. Segling, RIB-båt, tur till fyren Pater Noster, sälsafari, hummerfiske är bara av några av alternativen till havs. På land finns matlagning, geocatching, musselprovning eller ett avkopplande besök i hotellets salta spa-avdelning

bottom of page