1559039771358.jpg

Konferens i

skärgården

Konferens i skärgården - En upplevelse man aldrig glömmer! 

Tusentals öar och skär skapar en vacker och inspirerande miljö.
En skärgårdskonferens är ett ypperligt sätt att skapa ett oförglömligt minne i hela personalstyrkan. Aktiviteterna är många och varierande. Er konferens kan bestå av en teambuildande seglats eller så kan ni koppla av med en lugnare guidad tur. Skärgårdskonferenser är inte bara aktuellt på högsommaren. Oavsett om det är höst eller en kristallklar, kall vinterdag, är skärgården magisk och upplevelsen därtill.

sandhamn.jpg

Sandhamn Seglarhotell

På Sandhamn Seglarhotell har ni konferens i Stockholm, i gränslandet mellan skärgård och öppet hav. Ni kommer till en komplett konferensanläggning där havsvindarna och den dramatiskt vackra naturen ger en unik inramning.

Konferensen börjar när ni stiger ombord på en båt. Luften, naturen och skärgårdsbebyggelsen ger ro till själen och ni bryter er loss från den grå vardagen. På båten har ni ett inledande konferensmöte, eller passar på att umgås och prata av er. Och efter ett par timmar är ni framme på den plats där skärgården övergår i öppet hav. Här möts ni vid bryggan och personalen hjälper er till rätta.

Hotell Havsbaden Grisslehamn.jpg

Hotell Havsbaden Grisslehamn

Vackert beläget uppe på granitklippan, ett stenkast från havet, klippstranden och den levande fiskehamnen, ligger det ståtliga skärgårdshotellet Hotell Havsbaden 

Här finns ett spa med totalt 13 pooler, saunaworld, utomhus- & inomhuspooler, kallpool, spaexperience och mycket mycket mer. 

Här får Ni möjligheter att rå om varandra. Bli ompysslad i vårt SPA, promenera längs klipporna, eller varför inte borra ner tårna i sanden och bara njut! Glöm allt ni associerat med ordet konferens förut. På Hotell Havsbaden kan man konferera och koppla av i en ostörd havsmiljö. Vi vänder oss till allt från den lilla gruppen till stora grupper på 350 personer som värderar kvalitet och service.

Profilbild Villa Sandudden.jpg

Villa Sandudden

Villa Sandudden på Ingarö i Stockholms skärgård för en unik konferensupplevelse!

 

Villa Sandudden garanterar total enskildhet i våra villor och tar maximalt emot två sällskap samtidigt - perfekt för

ledningsgrupper och andra möten där ni behöver vara för er själva.

När mötet är avslutat för dagen, det är då Villa Sandudden verkligen levererar. Njut av en stund i bastun, ta en promenad eller joggingtur i skogen, låna roddbåtar för en fisketur, sitt på bryggan med tårna i vattnet, utmana varandra i något sällskapsspel – möjligheterna är oändliga!

Silverskar.jpg

Silverskär - Åland

​BOKA EN EGEN Ö FÖR NÄSTA MÖTE
Överraska ditt företag, ditt team eller din förening med ett möte eller en konferens på en egen ö. På Silverskär får ni vara i total enskildhet, inget som distraherar utom möjligen en svävande havsörn.

 

Våra mötesrum, alla med en speciell prägel och med fiber eller wifi, ligger i skilda hus och passar för både större och mindre sällskap. Upp till hundra personer kan delta i dagskonferenser och sällskap på max 47 personer kan även övernatta.

Efter arbetet väntar olika aktiviteter. Dessutom är strandbastun varm!

acb-klobben-bordet.jpg

Klobben - Åland

På ön Klobben (uttalas Klåbben) i Saltviks ytterskärgård ligger vårt moderna fiskeläge. Här erbjuds en annorlunda vistelse i tio bodar med havet som närmaste granne.


Förr användes bodarna vid Ålands många fiskelägen för övernattning vid det slitsamma strömmingsfisket i utskären. I dag kan du istället leva enkelt men bekvämt och ombonat på Klobben. Närmare naturens krafter än så här är det svårt att komma. Oavsett väder och vind är din vistelse på Klobben oförglömlig.

 

​Bodarna är byggda av virke från 500 år gamla furor från Saltviks skogar. Med tiden kommer de att bli vackert grånade. Sammanlagt finns 30 bäddar, men Klobben har möjlighet att husera upp till 40 personer. Öns saltarbod är en naturlig samlingsplats för möten och måltider. Måltider med äkta skärgårdskänsla skeppas från Silverskär!


Givetvis har Klobben en egen bastu. Den ligger inrymd i en klippskreva med en bastulav som är anpassad efter bergets form. Mer naturnära än så blir det inte.


​Klobbens anda är svårt att förklara, den måste upplevas. Fastän vågorna slår och vinden viner är tystnaden och känslan av stillhet total. Till och med utsikten från öns utedass kommer att göra dig andlös!

tanumstrand m.jpg

Tanum Strand

Ett möte på Tanum Strand är så mycket mer än bara en konferens. Att komma till oss är också att andas den friska salta luften och att stanna upp en kort stund för solnedgången över havet. Just i de stilla ögonblicken, fritt från vardagens brus, väcks ofta de stora, nya tankarna.

 

Tanum Strand ligger precis vid strandkanten mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka med kobbar och skär som utflyktsmål från hotellets brygga.

segla-till-julbord.jpg

Segling med övernattning

Tänk att få ankra upp i en vik efter en heldag på sjön. Nöjd i kropp och själ efter att som grupp jobbat tillsammans genom att segla de stora båtarna fram genom vår vackra skärgård.

Väl förtöjda i naturhamn vid klipporna tänder vi grillen och tar ett kvällsdopp medan grillen blir perfekt. Kanske har vi tagit er till något av våra smultronställen där det finns en vedeldad bastu. Tillsammans förbereder vi middagen och får en avslappnad och trevlig kväll tillsammans med såväl seglarsnack som kreativa tankar och reflektioner som blomstrar upp efter en dag med frisk luft, långt från kontoret.

 

Efter en trevlig kväll kryper ni till kojs i båtarnas bekväma hytter. Ombord på våra båtar erbjuder vi tre och fyra dubbelhytter. Varje hytt har tillgång till dusch och toalett. Båtens hjärta består av en salong med ett välrustat kök och en bekväm bord/soffavdelning.
Efter en god natts sömn väntar morgondopp för den modige och frukost, innan vi kastar loss för ännu en dag av härlig segling med aktiviteter anpassat för just er grupp och syfte.

Konferens ombord

För det lilla företaget eller ledningsgruppen som behöver jobba avskilt i en annorlunda, kreativ miljö finns möjlighet att konferera ombord på våra båtar.

Waxholms hotell.jpg

Waxholms Hotell

Välkommen till anrika Waxholms Hotell, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. I över 100 år har hotellet lockat gäster med god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden. Varmt välkommen till skärgården – året om!

Boka en konferens som inte känns som en konferens. Mer som en utflykt till skärgården, i goda vänners sällskap. Anrika Waxholms Hotell erbjuder konferenser och arrangemang med familjär elegans och ligger nära, året runt. Från centrala Stockholm tar det endast 30 min med bil och från Arlanda flygplats ca 45 min. Ni kommer enkelt hit med bil, buss eller skärgårdsbåt.

arholma nord.jpeg

Arholma Nord

På Arholma Nord finns en oslagbar ytterskärgårdsnatur som ni bor mitt i. Ni konfererar med utsikt mot horisonten och med karga klippor som ramar in vår havsvik. Hos oss ger närheten till havet ett lugn som vi hoppas ska hjälpa er till att få en lyckad konferens.
På med friluftskläderna och njut av vår fantastiska natur i kombination med god mat från vår restaurang, sköna sängar och en avslappnad atmosfär. När ni besöker oss rekommenderar vi att uppleva Arholma Nords fantastiska natur och ta en paus i konferensen.


Havet, skogen och klipporna inbjuder till både fartfyllda och mysiga aktiviteter.
Ni kan t ex få flyga fram i vår Zipline, cykla mountainbike, paddla kajak eller få en guidad tur i en f.d. topphemlig försvarsanläggning från Kalla kriget.

 

Resa
Till oss tar man sig på 1,5 h från Stockholm
Det bästa och snabbast sättet att ta sig till oss är att åka bil eller buss till Räfsnäs brygga och därifrån ta taxibåt. Båtturen tar 20 minuter och är en fantastisk start på er konferens.

 

Boende
Vi har 16 dubbelrum, 2 enkelrum, 3 trebäddsrum, en stuga med plats för två och ett fyrbäddsrum
Totalt: 49 bäddar

Anläggningen är öppen mellan 1 maj - 31 okt.

djurönäset.jpg

Djurönäset Konferenshotell

I lummig grönska mitt i skärgården vilar Djurönäset Konferenshotell – en komplett konferensanläggning med erfarenhet ända sedan 1979. Då stod hotellet nämligen klart i design efter det vinnande bidraget ’Frisk Luft’ i tävlingen som avgjorde hur det skulle byggas, och det var Anders Tahlberg som stod högst upp på prispallen. Hans vision har utvecklats till en kompetent, flexibel och stilfull mötesplats för alla sammankomster.

Konferens med stor grupp - avskildhet för liten grupp!
Djurönäset har kapacitet att ta emot riktigt stora konferensgrupper. Upp emot 450 personer kan konferera. Beroende på hur man fördelar login mellan enkelrum och dubbelrum, kan lika många erbjudas övernattning.

Anläggningens utformning med flera fristående byggnader innehållande såväl konferensrum som logi och trevliga umgängesytor skapar möjlighet till intimitet även för mindre och medelstora grupper.

Stora-Loknasholmen-Festbild-kvall.jpg

Stora Löknäsholmen

Stora Löknäsholmen är belägen på Norra Värmdö. 20 min med båt från Vaxholm, 45 med båt från centrala Stockholm och 9 sekunder med zip-linan (linbanan) från fastlandet.

Ni bor i vildmarkskåtor, expeditionstälten, trädtälten eller ”överlevnads skyddet” ni själva byggt.

Aktiviteter

Höghöjdsbanan

Den 106 meter långa ziplinan(linbanan) som tar gästerna från fastlandet till ön.

Teamaktiviteter

Tävlingar

Vattenaktiviteter. Kajak och kanotpaddling. Stand Up Paddle. Segling. Swimrun.

The Expedition. Här bygger ni ert eget lager, lagar er egen mat och njuter av den vackra skärgårdsnaturen som omger er. De fyra elementen blir närvarande för er i allra högsta grad.

Mat

Ingen mat smakar bättre än den mat som tillagas tillsammans utomhus. Tillsammans med en kock lagar ni mat över öppen eld och på gjutjärnspannor. Alla råvaror och matlagningsutrustning tillhandahåller vi.

Konferens

Ni konfererar i vårt stora dometält med plats för 50-200 personer. Dometältet ligger vackert beläget uppe på berget med härlig utsikt över Grindafjärden.

Villa soludden 1.jpg

Villa Soludden

Villa Soludden ligger i underbart västerläge, med sjötomt och fri utsikt över fjärden. Ska ni fatta stora beslut är det här en omgivning som ger energi och nya idéer.

Vill ni förhöja konferensen ytterligare föreslår vi en båttur ifrån staden. Mellan arbetspassen kan du koppla av med bastu, kallbad eller promenader i den tysta skogen och längs det stillsamma vattnet.