Motoraktiviteter

Testa dina och gruppens gränser!  

Garanterad adrenalinkick som svetsar er samman för resten av livet! Här har vi samlas motoraktiviteter som tex. Gokart, sportbilar, rally, race, fyrhjulingsafari, folkrace, legend cars, formel 1 bilar och kör stora maskiner!

RaceTaxi Porsche Cayman GTS, 365hk.jpg

RaceTaxi Porsche Cayman GTS

Alltid drömt om att köra en Porsche på bana? Nu har du chansen att få uppleva Porsches fantastiska historik från motorsporten. Du kan välja om du bara vill åka med en rutinerad racerförare 5 varv runt banan eller om du även vill köra 5 varv själv. Bilen är en 2020 års modell Porsche Cayman GTS på hela 365hk, PDK växellåda, R-däck och all tänkbar utrustning för en fantastisk upplevelse.

Aktiviteten utförs på Gelleråsens arena i Karlskoga.

Formelbil heldag – Formula Renault 2.0.j

Formula Renault 2.0 - heldag

Ta chansen att få uppleva hur dagens Formel1 förare startade sin Formelbilskarriär. Du får en omfattande körutbildning med mycket körning under en heldag – du kör ca 40 varv på Gelleråsbanan som är 2400 m lång.

För att boka denna aktivitet ska du ha deltagit i en Steg 1 Motordag hos oss eller annan liknande aktivitet. Körningen berättigar till det praktiska provet för formelbilslicens. Komplettera med teorikurs. 

Aktiviteten utförs på Gelleråsens arena i Karlskoga.

ATV-racing huddinge.jpg

ATV-racing

Tävla med våra häftiga fyrhjuliga motorcyklar på vardera 250 kubik. Ni kör dessa mot varandra på Stockholms häftigaste bana för uthyrning. Fyrhjulingarna är automatväxlade, d.v.s. att alla kan köra!

Ni tävlar med upp till 4 mc per lopp.

Exempel, är ni 12 personer delar vi upp er i tre kvalgrupper, med 4 personer i varje race. Oavsett hur många ni är, från kvalheaten går de tre bästa tiderna vidare till en A-final, de tre följande till en B-final.

Aktiviteten utförs i Huddinge.

traktor

Kör stora maskiner

Många barn drömmer om att få köra en grävmaskin eller traktor. Har du kvar den drömmen?

Kom till Torpa Gård och prova att köra tex lastmaskin (L70C), grävmaskin (EW150) och traktor (John Deere 6800) med dumpers-vagn.

Efter en genomgång av maskinerna och deras funktioner får du prova 3 maskiner (15 minuter per person och maskin), en erfaren instruktör finns hela tiden närvarande och hjälper dig.

Observera att Stora maskiner är en tidskrävande aktivitet och vi brukar därför inte köra med fler än 6 personer per grupp. Om ni är fler som vill köra ihop, hör av er till oss!

Aktiviteten utförs på Torpa gård i Borensberg.

fyrhjuling.jpg

Fyrhjulingssafari

Safari: En spännande, rolig och utmanande tur genom vacker natur. Vi kör från "punkt A till punkt B" och sedan tillbaka igen. Det finns plats för 2 deltagare på varje fyrhjuling, dessa byter plats med varandra med jämna mellanrum så att alla får köra alla hinder. Vår instruktör guidar er under hela safarin.

Teknikbana: Vi bygger upp en teknikbana på platsen där ni befinner er. Här gäller det inte att köra snabbast utan att köra  smartast för att vinna genom att komma så nära idealtiden som möjligt. Banan innehåller trånga passager, knixiga kurvor och kluriga hinder. Banan byggs så att de som väntar på att få köra hela tiden ser den som är ute på banan.

Aktiviteten utförs i Strängnäs

gokart.jpg

Gokart

Välkommen till Karlskogas enda gokartbana placerad vid racingbanan Gelleråsen. Vi erbjuder en rolig, teknisk och utmanande gokartbana som har bjudit på många dueller genom åren. 

OBS! Gokart kan även erbjuda i många andra städer.

Folkrace.jpg

Kör Rally

Kör Rally – Låt drömmen bli verklighet!

Att någon gång få ratta en riktig rallybil är en dröm för många, och nu kan den bli verklighet. Du får lära dig hur man rattar en rallybil på grusbana, med hjälp av en erfaren instruktör.

Kör en riktig Rallybil (grupp E), med en instruktör i passagerarsätet, som ger råd och tips på hur man hanterar en rallybil på grusunderlag.

 

Bra att veta

 • Åldersgräns: 18 år och körkort.

 • Maxlängd: 190cm, Maxvikt: 115kg. Är du längre/större, kontakta oss!

 • Självrisk om skada orsakas på rallybil: max 12000 kr, exkl moms.

 • Overall, nackkrage och hjälm lånas på plats

 • Använd bekväma, täckta skor (tex sportskor)

 • Tidsåtgång i Rally – Öppen grupp är ca 3 timmar vid ett deltagarantal på 10 personer.

Aktiviteten utförs på Torpa gård i Borensberg.

jeep terrängbana.jpg

Kör Jeep

Upplev, styrkan, kraften, komforten och framkomligheten i en Jeep!

Urban Offroad
Vi bygger upp våra mobila 4x4-hinder på plats hos er och ni får uppleva känslan av att köra offroad utan att behöva ge er ut i skogen.
Låt er fascineras och njuta av styrkan i Jeepen när ni tar er över den "trasiga bron".
Försök balansera Jeepen på den förrädiska "vippan".
Med tungan rätt i mun och med nerver av stål kan du köra upp och över det fruktade "sidolutet".

Terrängbanan
Mellan Strängnäs och Mariefred (ca 40 minuter från Stockholm City) ligger vår egen terrängbana; Sandlycke 4wd Land.
Här finns alla möjligheter för en spännande dag i skogen, här är några olika varianter på upplägg:

Prova på; Ni får tillsammans med en instruktör köra en av våra terrängslingor som innehåller både utförs- och uppförslutningar, lera, stockar, stenar och sidolut. En spännande och fascinerande upplevelse som skapar ett enormt merbegär….och även en del adrenalin.
Slingan anpassas efter säsong, väderlek och gruppstorlek.

Utbildning; En djupare förståelse för hur bilarna och deras 4x4 system arbetar och fungerar. Utbildningen består av både teori och praktik, den genomförs på ett mycket pedagogiskt och lättförståeligt sätt.

Teambuilding; Ni delas in i grupper där varje grupp ansvarar för en bil. Bilen och gruppen skall tillsammans ta sig genom utmanande terräng med ett antal olika hinder.
Deltagarna agerar själva förare och "spotter"/guide.

Legends Car.jpg

Legends Car

Här får du tävla med våra riktiga busiga bilar Legend Cars i korta och snabba heat på Gelleråsens ”Shorttrackbana” som är ca 1200 m lång. Aktiviteten genomförs under en halvdag. Inga förkunskaper behövs endast körkort behörighet B.

Legendscar är idag sveriges största racingklass med över 80 deltagare per tävling. 140hk på dryga 500kg.

I nedanstående pris ingår personlig försäkring, lån av racingutrustning & fika,. Prisutdelning med pokaler till vinnarna.

Vi rekommenderar att du inte är över 195cm lång. Det kan funka men beror lite på hur smidig du är.

Aktiviteten utförs på Gelleråsens arena i Karlskoga.

Folkrace.jpg

Folkrace

Ni kör ombyggda Volvo 740 modeller. Du kommer uppleva rally i ett rasande tempo. Spännande men ändå en säker motoraktivitet eftersom samtliga bilar är utrustade med säkerhetsbur och fyrpunktsbälte. Vi tillhandahåller utrustning, så som hjälm, overall & nackkrage. Detta ingår givetvis i priset.

Aktiviteten utförs i Huddinge eller Borensberg

Gokart på sjön - Båtracing i gokartbåt.j

Gokart på sjön 

I den här lilla tuffa båten kör du nära vattenytan och med hastigheter upp mot 25 knop ger det en otrolig fartupplevelse. Ni kör på en rundbana markerad med bojar. En bana som bjuder på raksträckor och skarpa kurvor, här gäller det att sitta "kvar" i båten. Vi tillhandahåller utrustning, så som hjälm & flytväst. 

Exempel, är ni en grupp om 12 personer så delar vi upp er i två kvalgrupper med 6 personer i varje grupp. Är ni upp till 18 personer utökar vi bara med en kvalgrupp till och så vidare. Oavsett hur många ni är, från kvalheaten går de tre bästa tiderna vidare till en A-final, de tre följande till en B-final.

 

Aktiviteten utförs i Huddinge.

Motordag – Bli racerförare för en dag.jp

Bli racerförare för en dag

Under dagen får du tävla med våra racingutrustade Volvo C30, köra Formel Renault med racingslicks i race tempo och tävla i gokart. Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs, endast körkort behörighet B.

Heldagsprogram med personlig försäkring, lån av racingutrustning, fika & lunch. Pokaler till vinnarna.

Denna aktivitet fungerar som Steg1 kurs för formelbilslicens.

Aktiviteten utförs på Gelleråsens arena i Karlskoga.

c30.jpg

RaceTaxi, Volvo C30 T5 

Ta chansen att åka med en rutinerad racerförare runt Gelleråsbanan i vår racepreppade Volvo C30 T5. Bilen har enormt grepp och mycket körglädje. Du kan välja att åka med 5 varv eller köpa till att få köra 5 varv själv.

Aktiviteten utförs på Gelleråsens arena i Karlskoga.

Crazy-race torpa.jpg

Crazy Race

Vi kan nästan garantera ett gott skratt, när du rattar de olika tokbilarna på vår markerade bana.

 

Crazy Race-bilar är normala bilar som byggts om för att ge en annorlunda och rolig körupplevelse. Kör felstyrd bil, dubbelbil, pivotbil och blindstyrningsbil på Torpa Gårds bana och få ett roligt och annorlunda minne.

Körningen sker på tid, och de 4 tiderna läggs ihop till en sluttid.

Våra 4 olika Crazy Race-bilar ger dig massor med utmaningar när du ska försöka köra runt den markerade banan. Här får du kämpa mot det invanda tänkandet när du till exempel rattar en felstyrd bil.

Du blir också utmanad i samarbetets ädla konst, 2 av våra bilar kräver 2 personer för att köras. Det är svårare än du tror att köra baklänges i en dubbelkommando-bil!

För att delta i Crazy Race krävs körvana.

Bilarna kan komma att ändras från år till år, då Torpa Gård alltid utvecklar nya fordon.

Aktiviteten utförs på Torpa gård i Borensberg.

ADRESS:
Kanebo Event AB

Nyborgsgatan 9

711 34 Lindesberg, Sverige

kanebo-vit.png

TELEFON:

 +46 (0)70-937 23 78

 • Facebook Social Ikon
 • Instagram

HEMSIDAN ÄR PRODUCERAD AV:
Kanebo Webdesign 2020 

www.kanebowebdesign.se

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram