ADRESS:
Kanebo Event AB

Nyborgsgatan 9

711 34 Lindesberg, Sverige

HEMSIDAN ÄR PRODUCERAD AV:
Kanebo Webdesign 2020 

www.kanebowebdesign.com

TELEFON:

 +46 (0)70-937 23 78

 • Linkedin Social Ikon
 • Facebook Social Ikon
 • Instagram

Gratis lekar & aktiviteter till festen

Norsk karaoke

Vad behövs: En spellista på en mobil eller dator och hörlurar.

En deltagare tar på sig hörlurarna och är den enda som hör musiken. Deltagaren ska sjunga låten den hör och resten av laget ska gissa sig till vilken låt det är. Det är inte tillåtet att nynna – det ska sjungas!

Verktygsleken

Detta är en klurig lek där lekledaren måste vara lite hemlig för att det ska funka!

 

Så här går leken till:

 1. Förbered en skylt/ett papper där det står vad tävlingens uppdrag är: ”Försök få fram en så lång, sammanhängande bit som möjligt av en potatis.” Visa inte denna för deltagarna.

 2. Dela upp deltagarna i lag eller låt dem tävla enskilt.

 3. Ta fram en bricka med en mängd olika verktyg. Hammare, såg, kniv, potatisskalare, smörkniv, gaffel, tratt, osv. Ju fler och olika desto bättre.

 4. Be nu deltagarna/lagen att välja två verktyg var för att utföra det hemliga uppdraget.

 5. När alla valt verktyg visar lekledaren skylten/pappret med uppdraget. Nu gäller det att få ut längst bit potatis med hjälp av sina verktyg! Det kan bli hur kul som helst om man exempelvis valt en tratt och en hammare…

Visseltävling

Vad behövs: Torra kex och bestäm en melodi ni ska vissla.

Ät 3-4 kex, tugga och försök att VISSLA. Den som kan vissla först vinner.

Rita av bordsgrannen

Dela ut papper och pennor till alla vid bordet och ge dem i uppgift att rita ett porträtt av den som sitter mitt emot – men bilden måste ritas upp och ner! Det är riktigt kul att se hur tokiga bilderna blir, och vill man kan man skriva namnet på den som ritats av och tejpa upp bilderna på väggen som en utställning för alla att gå och skratta till senare. Man kan också skriva namnet på baksidan och låta det vara en kul gissningstävling – hur många personer lyckades du känna igen?

Bankrånarbowling

Denna vuxenlek är kul både för att tävlingsmomentet är utmanande och för att man ser så rolig ut!

 1. Man behöver nylonstrumpor, tennisbollar och vattenflaskor.

 2. Den tävlande stoppar in en tennisboll i nylonstrumpans tå och trär sedan strumpan över huvudet som en bankrånare.

 3. Nu gäller det att svänga på huvudet och få bollen i gungning så den slår ner så många vattenflaskor som möjligt.

Rövkrok

Detta är en rolig lek för vuxna som ofta förknippas med Gotland, men som varit känd över stora delar av södra Sverige.

Så här går leken till:

 1. De två tävlande lägger sig på rygg bredvid varandra, men med huvudena åt var sitt håll. Armarna närmast varandra krokar man ihop i en armkrok.

 2. Båda lyfter det ben som är närmast den andre och krokar ihop dessa.

 3. Nu gäller det att välta över/välta bak/trycka ner den andres ben genom att dra sitt eget ben emot sig/ner mot marken.

 4. Den som lyckas ligga kvar och inte bli vält har vunnit.

Kasta pil med sugpropp

Vad behövs: Minst en avloppsrensare med sugpropp och en poängtavla (som går att göra själv).

Gör en poängtavla med tre fält: 3 poäng innerst, 2 poäng mellerst och 1 poäng ytterst. Kasta och räkna poäng.

Bakvändkurragömma

Tvärtom mot den klassiska varianten! Här är det alla som räknar och en som gömmer sig. Den som hittar personen gömmer sig på samma ställe. Till slut kommer det vara en kvar som letar och hittar alla på en gång.

Kubbstafett

Ställ ut x antal kubbar på rad, en rad för varje lag. Lagen börjar samtidigt att kasta ner kubben med en pinne var, och när man träffat springer man och hämtar pinnen och lämnar över till nästa – precis som i stafett. Först klar vinner.

Styrkeprov

Vad behövs: Två tyngder av något slag (t.ex. tegelpannor, stenar eller vikter) och ett tidtagarur.

Försök att hålla armarna rakt ut med tyngderna i varsin hand. Den deltagare som klarar av att hålla armarna raka längst vinner.

Skottkärrerace

En perfekt aktivitet för lekfulla gäster som har mycket spring i benen!

Så här går leken till:

Det behövs lika många skottkärror som lag, minst två alltså.
En person kör skottkärran och en sitter i – svårare än så är det inte! Förslagsvis över en gräsmatta, fram till en markering som ska rundas och sedan tillbaka till laget där man snabbt byter till ny förare och passagerare.
Första laget som kört alla sina rundor vinner!
Vill man göra leken ännu mer utmanande kan man låta föraren ha förbundna ögon, och passageraren får vara den som styr genom att ropa ”höger!”, ”nej, vänster!”…

Mänskligt nummerpussel

Som det klassiska gamla spelet, fast med människor i stället för brickor. Du behöver ett rutmönster med nio rutor (eller fler om ni är många och vill ha en större utmaning), och papper numrerade 1-8. Ställ er i varsin ruta och lämna sista hörnet tomt. Blanda alla papper och dela ut till deltagarna. Genom att flytta er, en i taget, via den tomma rutan, ska ni ställa er i ordning 1-8. Första laget dit vinner!

Spiktävling

Om du har tillgång till hammare, spik och ordentliga träbitar eller plankor är detta en rolig och enkel lek. Alla deltagare ska slå i en spik hela vägen ner, en i taget, så fort som möjligt. Snabbast vinner.

​Jucka sönder ballongen

Du behöver: x antal ballonger och snöre.


Ni har säkert sett filmen som har fått enorm spridning i sociala medier. Den här grenen går ut på att man fäster en ballong på rumpan med hjälp av ett snöre runt midjan. Den första personen i laget ska stå vid mål och vänta på att nästa person i laget springer fram till den och juckar sönder ballongen. När ballongen går sönder kan nästa person springa fram och jucka sönder den andra personens ballong. Skratt och lite kiss i byxan utlovas. Laget som har juckat sönder alla ballonger vinner och får poäng.