top of page

Föreläsare

Vi samarbetar med många av Sveriges främsta och mest efterfrågade föreläsare, talare, moderatorer, konferencierer och utbildare, men också med nya intressanta föreläsare och inspiratörer. Några av dem ser du här nedan i ett urval. Gemensamt för alla föreläsare är att de har viktiga budskap och kan sina ämnen, men också att de har en förmåga att entusiasmera och engagera en publik. Det finns ingen "universallösning" som passar i alla sammanhang. För oss är det viktigt att dina behov som kund styr vilken föreläsare vi kan rekommendera.

stefan sebö.png

Stefan Sebö

Varför lyckas vissa företag och inte andra?

Stefan Sebö är en av Sveriges mest populära och erfarna föreläsare. Han har arbetat med förändringsprocesser för otaliga människor i allehanda typer av organisationer och verksamheter i mer än 30 år. Stefan Sebö har funnit framgångsreceptet för lyckad personlig utveckling och är expert på att få sina åhörare att lära känna sin egen potential. Framstegen börjar med dig – boka genast en inspirerande föreläsning med Stefan Sebö hos oss på Kanebo Event för en välbehövlig dos motivation på vägen mot nya höjder! 

Stefan föreläser bland annat om:

 • Förändring med framgång

 • Konsten att skapa världens bästa företag – 7 faktorer för att lyckas.

 • Inspiration Motivation & 100 % Engagemang

 • Säljande kundservice

 • Arbetsglädje skapar arbetslust

 • Framgångsrik försäljning

 • Säljande kundservice

youtubelogo.png
Anders Järnmannen Olsson.jpg

Anders Olsson

Anders Olsson, från Hagfors råkade ut för en rad olyckliga omständigheter i vården. Han blev förlamad från midjan och neråt och tappade 50 procent av sin lungkapacitet. Under flera år med ständig smärta  var Anders ett morfinberoende, sängbundet vårdpaket. Till sist gav han nästan upp hoppet om att överleva.

Under föreläsningen får du ta del av Anders berättelse om hur han kämpade sig ur sjuksängen, gjorde sig fri från läkemedelsberoendet och fram till dag då han tillhör den absoluta världseliten i handikapp-simning, tävlar i triathlon och ständigt letar efter nya utmaningar och sätt för att förverkliga dem.

Anders bjuder på en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning. I hans omskakande och fängslande berättelse kastas åhörarna mellan hopp och förtvivlan samtidigt som salen snabbt fylls med en blandning av skrattsalvor, tårfyllda ögon, eftertanke och framtidshopp.

youtubelogo.png
Aron Andersson.jpg

Aron Andersson

Aron är en av Sveriges mest anlitade föreläsare med över hundra uppdrag per år. Hans motivationsföreläsningar såväl på plats som digitala föreläsning om hur man ska nå sina mål och maximera sin potential har inspirerat många av landets största och mest framgångsrika företag och organisationer.

Aron Anderson är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter.

Som första person i rullstol har Aron bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris och skidat 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Bland mycket annat! Hans unika erfarenheter har lärt honom hur viktigt det är med stark laganda och positiv mental inställning. Och att det inte alltid är målet som är viktigast. Konsten är att kunna njuta av vägen dit.

youtubelogo.png
stefan görwik

Stefan Görwik

Vad krävs för att få med alla i teamet på förändringsresan mot nya framgångar? Stefan Görwik är talaren som med professionalism, humor och entusiasm ökar motivationen och arbetsglädjen i ert team. Stefan Görwik har lång erfarenhet som motivationsföreläsare, ledarskapsutbildare och förändringsledare. Han introducerade “action learning” i Sverige 1992 och bjuder på flera roliga framgångsexempel vilket gör varje föreläsning unik.

Här ser du exempel på föreläsningar/teman:

 • Motivation – vägen till bättre samarbete, engagemang och ökad arbetsglädje

 • Förändringar – hur vi får med alla på förändringsresan till nya framgångar

 • Teamutveckling – så stärker vi samarbetet och vi-känslan i och mellan teamen

 • Kommunikation – när alla vet vad, varför och hur målen ska nås skapas effektivitet

youtubelogo.png
Annika-R-Malmberg.jpg

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg är en i särklass unik talare och artist som trollbinder sin publik.

I en tid då många anser att vi borde varva ned och ta det lugnt säger Annika precis tvärtom. Vi anstränger oss ofta för lite och ger oss sedan allt det bränsle vi behöver för att söka upp och ta oss an nya utmaningar – såväl på jobbet som privat.

Hennes föreläsningar är roliga och träffsäkra tolkningar av hur olika vi människor kan se på livet och vilka konsekvenser det kan få när vi ska komma överens med varandra. Både hemma och på jobbet.

Vi bjuds på hemligheterna bakom framgång, med handfasta råd och verktyg som gör oss bättre på att kommunicera, samarbeta och presentera. Vi får lära oss metoder för hur vi kan identifiera våra styrkor och uttrycka vad vi behöver.

Vi får tips om hur vi kan ge feedback utan att våra relationer går i baklås. Och vi får lära oss hur man kan vända motgångar och avundsjuka till vår fördel.

youtubelogo.png
Renata-Chlumska-Föreläsning.jpg

Renata Chlumska

Renata började föreläsa 1997 och är sedan flera år en av Sveriges mest anlitade föredragshållare. På ett lättsamt och underhållande sätt låter hon publiken ta del av hennes äventyr och expeditioner runt om i världen. Renatas styrka som föreläsare ligger i hennes förmåga att översätta de utmaningarna hon stått inför på sina projekt och koppla ihop dom till de utmaningar och uppförsbackar vi alla möter på hemmaplan.

-Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata. Vikten av motiverade medarbetare, kommunikation, öppenhet, att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha magnetiska mål är bara några av komponenterna till att kunna förverkliga sina idéer.

youtubelogo.png
talare-tina-thorner-370.jpg

Tina Thörner

Ett hållbart och balanserat privat- och yrkesliv är vad Tina Thörner fokuserar på för att skapa livskvalitet i sitt liv. Detta är den röda tråden genom allt vad hon tar sig för och Tina har de senaste åren blivit en av Sveriges mest populära föreläsare och har uppdrag och driver projekt runt om i världen.

​Genom sina föreläsningar och gedigna utbildningar – vid sidan om sitt uppdrag som en av världens främsta kartläsare.Tina Thörner kunskaper och erfarenheter med sina utmaningar och upplevelser från motorsporten och applicerar dessa i livet.

youtubelogo.png
tobias_karlsson_föreläsare.jpg

Tobias Karlsson

Fängslande och känslomässig föreläsning.

Tobias Karlsson kanske ni känner igen från TV4:s "Let´s dance", som den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt, men har också gjort honom starkare och till den han är idag. Hör hans historia om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Hör om hur hans homosexualitet påverkat honom och hans omvärld och om hur Let´s dance fått drömmen att verka lite närmare.


Genom att lyssna till signalerna omkring dig, din egen intuition och genom att ibland ta emot en hjälpande hand från en vän, har jag lärt mig att man kan uppnå drömmen! MEN om du inte är lycklig under resan gång, då kommer du inte heller bli det när du uppnår drömmen.  Tobias vill börja med att berätta att mitt liv inte alltid varit ”En dans på rosor”.

youtubelogo.png
Mia Törnblom 1.jpg

Mia Törnblom

Mia Törnblom har genom åren inspirerat hundratusentals människor och utbildat inom ämnet personlig utveckling. Hon vill i sina föreläsningar inspirera människor och visa att all förändring är möjlig. På samma sätt som det går att träna sin fysiska kondition går det att träna upp sin självkänsla, motivation och självförtroende. Det gäller helt enkelt att ändra sina tankemönster. För att lyckas med sitt personliga ledarskap eller stärka sin självkänsla, måste man ha kunskap och verktyg för att lyckas. Mia får sina åhörare att reflektera över hur de själva mår och om det finns något som de kan göra för att må bättre.

Andra ämnen som Mia berör i sin föreläsning är konflikthantering, svåra samtal, mental träning och ledarskap. Mias föreläsning inspirerar, får oss att tänka till och skapar gemenskap. Med en perfekt blandning av allvar och humor framför hon en föreläsning i absoluta toppklass.

youtubelogo.png
Cathrine Tibbling.jpg

Cathrine Tibbling

Cathrine Tibbling är en väl anlitad föreläsare inom glädje, humor, attityd och inställning.

Hennes föredrag "Humor & Hälsa", "Humor & Kommunikation", "Lite roligare hela tiden" samt "Den glada hälsan" är fyllda med fakta och varm humor. Cathrine är utbildad kommunikolog och föreläsningarna utgår från studier inom positiv psykologi samt organisationspsykologi i förändringsarbeten. 

En god arbetsmiljö tjänar både arbetsgivare & arbetstagare på. De senaste decennierna har intresset för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön ökat. Cathrine arbetar aktivt för att den sociala arbetsmiljön ska bli en naturlig del på alla arbetsplatser. 

Cathrine har arbetat som föreläsare i över 20 år och har författat tre böcker inom ämnet. Den senaste boken "Öppna ögonen & ta hand om din glädje" har tryckts upp i två upplagor. Under Cathrines föreläsningar öppnas nya

infallsvinklar som bidrar till förändring samt att hennes föreläsningar innehåller en mängd humor och skratt.

youtubelogo.png
lou rossling.jpg

Lou Rossling

Lou Rossling inspirerar oss att ta tag i våra liv

Lou Rossling inspirerar oss att ta tag i våra liv, att se glädjen och möjligheterna hos var och en.

Hennes fråga är ”vad hände med den fria människan, den som fanns innan vi bestämde oss för hur saker och ting ska vara. Varför inte överraska dig själv med att vända på perspektivet, och fundera på om det finns mer än en sanning?”

Lou Rossling är en mycket omtyckt föreläsare och inspiratör. På ett personligt och nära sätt ger hon åhörarna exempel och bilder ur sitt eget liv. Hon berättar om sin egen resa från att vara ”den som vet” till att öppna sig för en friare syn på livet, både som förälder och i sin yrkesroll.

youtubelogo.png
Olof_Röhlander_kanebo_Event.jpg

Olof Röhlander

Olof Röhlander har med sina femton år som inspiratör samlat på sig unika erfarenheter om hur arbetslivet ser ut. Han vet vad som behöver göras för att vi ska fortsätta vara relevanta och hållbart framgångsrika i en digitaliserad värld som ständigt startar om.

Det växer ingen mossa på rullande stenar. Det visar inspiratören Olof Röhlander med all önskvärd tydlighet. Det senaste året har Olof kommit med nya boken ”Omstart”, varit land och rike runt med en ny föreläsningsshow samt släppt podcast tillsammans med Lasse Berghagen. Utöver det var Olof både Sommar- och Vinterpratare i P1.

Nu kommer den sexfaldigt prisbelönte talaren med den nya näringslivsanpassade och forskningsbaserade föreläsningen BRA ÄR DET NYA BÄST, som sätter fingret på kärnan i det vi alla letar efter i en organisation som hela tiden förändras. På sedvanligt inspirerande, energigivande och roligt sätt presenterar Olof här konkreta tankar och idéer som säkerställer både arbetsglädje, nöjda kunder och bra resultat.

En föreläsning för såväl teamet som för medarbetare och chefer, där Olof som alltid anpassar innehållet efter målgrupp och syfte. Olof Röhlander har skrivit fyra böcker om ledarskap, arbetsglädje och motivation, och hållit närmare 2000 föredrag.

youtubelogo.png
christer-olsson.jpg

Christer Olsson

Med över 20 års erfarenhet är Christer Olsson en av Nordens mest bokade föreläsare och är coach till några av de mest erfarna ledarna. Varje föreläsning eller utbildning är unik och skräddarsydd för att passa just dig och din organisation och erat syfte och mål. Med hjälp av enkla övningar och konkreta verktyg får du hjälp att skapa förändring. Christer föreläser för ledningsgrupper, mindre bolag, avdelningar inom en organisation eller för hela koncerner.

Aktuella Rubriker

 • Våga veckla ut dig - frigör din omedvetna potential

 • Du lever så länge du lär - Från Veta till Göra

 • Tillsammansprojektet - nyttan att vara omgiven av olikheter

 • Att få alla att gå från att vara medarbetare till medansvariga

 • Vi har aldrig haft det så bra och mått så dåligt. Hur kan vi hitta tillbaka till urkraften som tog oss hit?

 • Värdebaserat Affärsmannaskap - Om konsten räkna på och få betalt för metavärden

 • Kulturella och strukturella utmaningar i en allt mer digitaliserad värld - vad innebär det för ledarskapet?

youtubelogo.png
Henrik-Fexeus-1.jpg

Henrik Fexeus

Konsten att läsa tankar. Idag är han Sveriges mest kända psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan. Henrik har skrivit sju böcker som sålt i över en halv miljon exemplar i Sverige och hittills översatts till 30 språk.

Det är dock på scen som Henrik verkligen kommer sin till rätt, både som föreläsare och som mentalist. Med sin egensinniga mix av rackarspel och genuina tekniker är han en unik underhållare som drar utsålda hus världen över. 

youtubelogo.png
Lars-Peter Loeld.jpg

Lars-Peter Loeld

Arbetsglädje, kreativitet och innovation

Loeld har i mer än 30 års tid underhållit, förbluffat och entusiasmerat svenskt och internationellt näringsliv med sin föreställning Mindgames och med både humor och allvar föreläst om arbetsglädje, kreativitet och innovation. Loeld är en av Europas främsta mentalister och tankeläsare och har på ett otal antal scener och i ett 40-tal TV-program givit sin publik oförglömliga upplevelser! Beteendevetaren Loeld föreläser och inspirerar också till arbetsglädje, kreativitet och innovation. Föreläsare och underhållare alltså. Som om inte det var nog, så får du även en moderator till ditt event. En moderator som på ett humoristiskt sätt balanserar information, interaktivitet och underhållande inspel. Ett event med Loeld lämnar avtryck. Organisationen får med sig en uppiggande snackis för all evighet och innovativa idéer till förändring! Loeld kan presentera sina koncept för en publik från 5 - 5000 personer, både på svenska och på engelska.

youtubelogo.png
Christina Stielli.jpg

Christina Stielli

Pratar om arbetsglädje och om hur arbetsplatsen kan må bättre

Christina har föreläst i många år och började arbeta på skolor med sin föreläsning om sociala medier som riktade sig till elever i mellan- och högstadiet. De senaste åren har hon mött tusentals människor som genomgående gett toppbetyg till en varm och personlig föreläsning om attityder och förhållningssätt. Arbetsglädje har tack vare henne blivit ett av de hetaste ämnena det senaste året.

I föreläsningarna lägger hon stor vikt vid den egna individens valmöjligheter för att förhålla sig till situationer som uppstår i livet, vare sig det är privat eller på arbetet och allting blir mer trivsamt och enkelt om vi kan lära oss att ha roligt på vägen men det handlar inte om att gå runt och skratta eller att bara tänka positivt. Det handlar om förhållningssätt och attityder och hur vi väljer att tackla utmaningar och problem.

youtubelogo.png
Johanna kagerup.jpg

Johanna Kagerup

Stresshantering och energiinjektion

Johanna Kagerup är ofta anlitad som föreläsare inom stresshantering eller för att ge arbetsplatser en energiinjektion! Hon föreläser om hur man kan möta de krav som finns i dagens samhälle och arbetsliv kopplat till alla stressfaktorer vi utsätts för. I dag när vi är ständigt uppkopplade alltid nåbara är det viktigare än någonsin att ha lugn och styrka för att hålla. Att själv må bra, att orka påverka sin omgivning positivt. Hennes föreläsningar ger både inspiration, kunskaper och konkreta tips som gör skillnad.

Johanna föreläser bland annat under följande rubriker:

 • Stress är inte farligt om du och kollegorna har rätt verktyg

 • Öka lugn, fokus och välmående

 • En energiinjektion med motivation och drivkraft

 • Mindfulness – ökad skärpa, lugn och effektivitet

 • Du är värd att må bra!

 • Tro mer på dig själv och öka din motivation

 • Rätt fokus leder till fler affärer

 • Lugn och effektiv i aktivitetsbaserat kontor

youtubelogo.png
Mikael Andersson.jpg

Mikael Andersson

Tankens Kraft- att göra det omöjliga möjligt!

Mot alla odds, född utan armar och ben, har Mikael Andersson alltid fått kämpa för vad andra tar för givet. Idag är han inte bara gift och har fyra barn, han är också egenföretagare och en av Sveriges och Norges mest populära föredragshållare.

Föreläsningarna Mikael Andersson levererar är inte baserade på forskningsresultat eller teoretiska modeller. Han har ingen ambition eller avsikt att ge några enkla svar och färdiga lösningar till publiken. Men ingen lämnar rummet utan att bli djupt rörd. Det här påverkar och förändrar många människors syn på sig själva och vad som egentligen är möjligt.

youtubelogo.png
Charlie-Soderberg.jpg

Charlie Söderberg

Charlie Söderberg är en inspiratör av stora mått och hans föreläsningar handlar om hur vi människor kan tänka nytt och annorlunda för att skapa helt nya resultat. Han har de senaste åren riktat sin energi mot frågorna om hur vi kan skapa balans och överflöd i tid, pengar och energi. Charlie har medverkat i Tvprogrammet Lyxfällan.


Charlie ifrågasätter många av de gamla idéerna som följer oss i vårt sätt att se på oss själva, vår ekonomi och varför vi lever de liv vi gör. Han blandar ekonomi och personlig utveckling på ett sätt som både lockar till skratt, förundran och reflektion. Man kan helt enkelt inte gå oberörd från hans seminarier!

Har skrivit böckerna:

 • Ett rikare liv! : en bok om din tid och dina pengar av Charlie Söderberg och Lennart Göthe

 • Kulor, cash & kosing av Mathias Andersson och Charlie Söderberg

youtubelogo.png
Kjell Enhager1.jpg

Kjell Enhager

Kjell Enhager har under snart trettio års tid coachat många världsledande idrottsstjärnor, kulturpersonligheter och företagsledare till framgång.

Kjell Enhager är coach inom näringsliv, kultur och idrott. Han har föreläst för hundratusentals personer och coachat några av de största världsstjärnorna och företagen i Sverige och världen.

 

Nyfikenhet på livet kan ta sig många uttryck, till exempel att man som Kjell hunnit med allt från att prya som munk och arbeta som pizzabagare till att vara golfproffs, ta en master i business administration och skriva böcker. Som nyutbildad civilekonom fick Kjell sina första uppdrag som ledarskapskonsult på Sällma i Göteborg. I dag, tjugofem år senare, är Kjell coach med hela världen som arbetsfält.

youtubelogo.png
Michael Södermalm 1.jpg

Michael Södermalm

Det sitter i hubvudet - Motivation, förändring, arbetsglädje

Certifierad mental tränare, föreläsare o inspiratör inom prestationspsykologi dvs – vad skapar laganda, rätt attityder, motivation, personligt ansvar och ett vinnande ledarskap / medarbetarskap

Med målmedvetenhet, vilja och positiv inställning kan du komma hur långt som helst. Låt dig inspireras, motiveras och vägledas! Michael ger dig verktygen för förändring.

Under 22 års tid har han utbildat och inspirerat hundratusentals människor både i Sverige och utomlands. Dessutom har han genomfört inspirerande föreläsningar, utbildningar och individuell coachning för hundratals företag och organisationer. Ett annat område för hans mentala träning är han jag har coachat många av våra svenska idrottsstjärnor och landslag inför stora mästerskap som till exempel EM, VM och OS.

youtubelogo.png
bottom of page