Campfire Meal

Äventyrsaktiviteter

Letar du efter äventyr? 

Här hittar du äventyrliga aktiviteter och spännande upplevelser som tex. fyrhjulingssafari, fiske, glödvandring, överlevnadskurs, mountainbike, islandshästaktiviteter och Jeepterrängbana och mycket mer. 

Fyrhjulingsafari

Safari:
En spännande, rolig och utmanande tur genom vacker natur.
Vi kör från "punkt A till punkt B" och sedan tillbaka igen. Det finns plats för 2 deltagare på varje fyrhjuling, dessa byter plats med varandra med jämna mellanrum så att alla får köra alla hinder.
Vår instruktör guidar er under hela safarin.

Teknikbana:
Vi bygger upp en teknikbana på platsen där ni befinner er.
Här gäller det inte att köra snabbast utan att köra smartast för att vinna genom att komma så nära idealtiden som möjligt.
Banan innehåller trånga passager, knixiga kurvor och kluriga hinder.
Banan byggs så att de som väntar på att få köra hela tiden ser den som är ute på banan.

FAKTA
Tidsåtgång: från 1 timme
Antal deltagare: upp till ca 20p
Vid fler än 20p kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg!

Islandshästskombi

Detta är ett arrangemang anpassat för grupper på 8 personer eller mer. Arrangemanget är upplagt för att kunna erbjuda islandshäst turer för grupper upp till 30 personer. Något som blir möjligt genom att vi kombinerar 3 aktiviteter i en. Nämligen Islandshäst ridning, RIB Charter samt lerduveskytte. Beroende på hur stor gruppen är samt hur mycket tid vi har till förfogande (minimum 4 timmar), delar vi sedan upp gruppen. Ett härligt arrangemang, men lika delar adrenalin, harmoni och lite tävling.

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek.

Tidsåtgång: Minimum 4 timmar

Antal deltagare: Från ca 8 - 30 personer.

hoghojdsbana.JPG

Höghöjdsbana

Du tar dig runt på en bana uppe i träden med hjälp av hängbroar, nät, linbanor med mera. Tillsammans i gruppen tar ni er fram och stöttar varandra inför de olika klurigheter ni ska passera.

Höghöjdsbanor finns i bland annat Stockholm, Ullared, Borås, Åhus, Ängelholm, Göteborg. 

Kajakpaddling

Kajakpaddling är så mycket mer än bara paddling. Att näst intill ljudlöst glida fram över vattenytan är en upplevelse utöver det vanliga. De lugna paddeltagen skapar en stark, medveten närvaro som ger kraft, och närheten till vattnet förstärker naturupplevelsen. Dessutom är det väldigt socialt.  

Kör Jeep - Terrängbana

Upplev, styrkan, kraften, komforten och framkomligheten i en Jeep!

Urban Offroad
Vi bygger upp våra mobila 4x4-hinder på plats hos er och ni får uppleva känslan av att köra offroad utan att behöva ge er ut i skogen. Låt er fascineras och njuta av styrkan i Jeepen när ni tar er över den "trasiga bron". Försök balansera Jeepen på den förrädiska "vippan". Med tungan rätt i mun och med nerver av stål kan du köra upp och över det fruktade "sidolutet".

Terrängbanan
Mellan Strängnäs och Mariefred (ca 40 minuter från Stockholm City) ligger vår egen terrängbana; Sandlycke 4wd Land. 

FAKTA
Tidsåtgång: från 1 timme
Antal deltagare: upp till ca 20p
Vid fler än 20p kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg!

Glödvandring

Jord, luft, vatten och ELD….de fyra elementen har fascinerat människan i alla tider.

Under denna upplevelse kretsar allt kring elden!

Indianer, vikingar och många andra ursprungsfolk runt hela världen använde, och använder i många fall fortfarande, elden i sina magiska ritualer och manbarhetsriter.

Idag handlar det mest om en spektakulär och spännande upplevelse där vi under säkra former tänjer våra personliga gränser till det yttersta.

Utforska din yttersta förmåga, vandra barfota över en glödbädd som håller en temperatur på ca +500°C!

Matlagning i tältkåta

Matlagning i tältkåta En trevlig året-runt aktivitet, som vi genomför i en gemytlig lappkåta! Med hjälp av den förutbestämda menyn, samt de enkla resurser som finns tillhands, skall deltagarna komponera en 3-rätters meny tillsammans. Allt under överseende av vår egen kock. Naturligtvis finns han också tillhands med en hjälpande hand om så skulle behövas! Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment!

Ribokopter

Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten.

RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen.

Det är en obeskrivlig känsla att färdas i dessa hastigheter både på och ovanför öppna vatten som till synes saknar ände.

Hyr egen skärgårdsö/äventyrsö

Stora Löknäsholmen är belägen på Norra Värmdö, vid Lillsved. Ön ligger 5 min med bil från Siggesta Gård, båtvägen ca 5-10 min från Grinda och 20-30 min från Vaxholm.
 

När ni hyr ön får ni tillgång till hela Stora Löknäsholmen, vedeldad bastuflotte & badtunna, ved, matlagningsutrustning som grill, gjutjärnspanna, gasolkök, kastruller, porslin, bestick, muggar, sovsäckar, liggunderlag, vattendunkar och toaletter.
 

Under er vistelse på ön får ni också fritt nyttja vår aktivitetsutrustning: 2 st kajaker, 4 st SUP – Stand Up Paddleboards och familjekanoterna som vardera rymmer upp till sex personer.

Den vackra omgivande skärgården inbjuder till flera härliga och miljövänliga vattenaktiviteter och upplevelser i naturen.
 

Boende:
Ni bor i vildmarkskåtor eller i expeditionstält.

Bushcraft/ Överlevnad

Bushcraft/ Överlevnad är en aktivitet där deltagarna vistas ute i naturen.

Innehåll:

 • Deltagarna får lärdom om skogs- och vildmarkskunskap.

 • Eldkunskap i hur man gör upp eld med hjälp av eldstål och kniv.

 • Belyser prepping som handlar om att vara förberedd när allt inte går som man tänkt sig.

 • Hantera eggverktyg som kniv, yxa och såg. Hur  du med dessa verktyg kan tillverka nödvändig utrustning för er vistelse i naturen.

 • Ni bygger ert läger, anlägger eldstad, samlar bränsle till elden, tillverkar redskap för lägerbygge och matlagning.

 • Ni får kunskap om hur ni kan finna föda i naturen för att dryga ut matförrådet.

 • Ni lär är er också att tyda tecken i naturen som underlättar för orientering och förflyttning.

 • Första hjälpen. Hur agerar jag och behandlar jag en skada som uppstår.

Aktiviteten sker i Stockholms skärgård

Segling

Under några intensiva timmar kommer varje deltagare verkligen att få känna på vad segling innebär. Är man en van seglare får man kanske en efterlängtad stund till havs medan man som nybörjare får uppleva seglingssporten på riktigt hög nivå. En skeppare finns på varje båt. Fungerar året runt så länge det inte är is. Vi förser er med sjöställ och flytväst. Passar grupper på 6 – 60 personer.

RIB-båt

De kraftfulla motorerna för oss fram genom skärgården i upp emot 45 knop. Kunniga guider som kan skärgården på sina fem fingrar och delar gärna med sig av både fakta och skrönor.

Oavsett om syftet med aktiviteten är en transport till/från konferensen, aktiviteten eller middagen är det en upplevelse utöver det vanliga.​ RIB turen kan med fördel kombineras mycket skoj. T ex: Sälsafari, Navigationstävling, Bastuflotte, Pubrunda i skärgården eller varför inte avsluta med ett besök på skärgårdsrestaurang. 

Fiskeweekend

Knappt två mil väster om Örebro tornar Kilsbergen upp sig som en blånande siluett över Närkeslätten. Här kan du vandra i granskogsklädda sprickdalar och fiska i stilla skogstjärnar

I Kilsbergen möter de norrländska barrskogarna Mellansveriges lövskogar och jordbruksbygder. Ett spännande möte i en vild natur präglad av bergkrön, rasbranter, sprickdalar och sjöar.
På få andra platser i Sverige kan man se en så dramatisk naturgeografisk övergång, med så många skiftande miljöer. Inom ekoparken ryms gamla tall- och grannaturskogar tillsammans med lövskogar och ädellövskogar av främst ask och alm.
Strax norr om Karlskoga har vi vår bas, här finns hela 60 sjöar och små tjärnar med bestånd av:
Öring, Röding, Regnbåge, Abborre, Gädda, Gös och Mört.

Grundpaketet innehåller:

 • Fiskekort

 • Boende i vindskydd eller tält

 • Måltider (2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar)

 • Underhållning till lördagsmiddagen

 • Transport till och från sjöarna

Långfärdsskridskor

Långfärdsskridskor är mellersta Sveriges “nationalsport”. Med relativt kalla vintrar och lite snö skapas perfekta förutsättningar till härligt blanka isar. Att åka långfärdsskridskor i lugnt tempo och passera vackra naturscenerier har sin speciella tjusning. Tystnaden, närheten till naturen och den friska, “äppelkindade” uppsyn man får efteråt, gör att detta är ett av våra mest eftertraktade arrangemang. Vana är inget krav, det går väldigt fort att lära sig tekniken, men att förfina den sägs ta en mansålder....

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek + komplett ombyte packat i vattentät påse.

Vi tillhandahåller: 1st ryggsäck inklusive komplett skridskoutrustning, innehållande pjäxor, skridskor, isdubbar, livlina.

Antal deltagare: 10 - 60 personer.

Äventyrskombi

Ett arrangemang för stora grupper där vi kan erbjuda upp till 5 stycken äventyr. Bla. RIB tur, cykling på MTB, klättring, kajakpaddling och lerduveskytte. Beroende på hur stor gruppen är samt hur mycket tid vi har till förfogande (minimum 1,5 - 2 timmar), delar vi sedan upp gruppen. Ett roligt äventyr, rik på nya upplevelser.

bergsklättring

Klättring och firning

Ett klättrings-/firningsäventyr är att dela en oförglömlig upplevelse tillsammans med sina medarbetare.

 

Under detta arrangemang ger vi deltagarna möjligheten att pröva på klippklättring /nedfirning från klippor där det finns markerade leder. Det krävs inga förkunskaper för denna aktivitet. Detta är en mycket omtyckt aktivitet som vi varmt kan rekommendera!

kanebo-vit.png

ADRESS:

Kanebo Event AB

Nyborgsgatan 9

711 34 Lindesberg

Örebro län

TELEFON:

 +46 (0)70-937 23 78

FÖRFRÅGAN:

 Klicka här

SOCIALA MEDIER:

 • Facebook Social Ikon
 • Instagram
Kanebo-webdesign-white-liten.png

HEMSIDAN SKAPAD AV:

Kanebo Webdesign 2021 

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram