top of page
Campfire i Skogen

Äventyrsaktiviteter

Letar du efter äventyr? 

Här hittar du äventyrliga aktiviteter och spännande upplevelser som tex. överlevnadskurs, fyrhjulingssafari, klättring, glödvandring, mountainbike, islandshästaktiviteter och Jeepterrängbana mm. 

Busch craft.jpg

Bushcraft/ Överlevnad

Bushcraft/ Överlevnad är en aktivitet där deltagarna vistas ute i naturen.

Innehåll:

  • Deltagarna får lärdom om skogs- och vildmarkskunskap.

  • Eldkunskap i hur man gör upp eld med hjälp av eldstål och kniv.

  • Belyser prepping som handlar om att vara förberedd när allt inte går som man tänkt sig.

  • Hantera eggverktyg som kniv, yxa och såg. Hur  du med dessa verktyg kan tillverka nödvändig utrustning för er vistelse i naturen.

  • Ni bygger ert läger, anlägger eldstad, samlar bränsle till elden, tillverkar redskap för lägerbygge och matlagning.

  • Ni får kunskap om hur ni kan finna föda i naturen för att dryga ut matförrådet.

  • Ni lär är er också att tyda tecken i naturen som underlättar för orientering och förflyttning.

  • Första hjälpen. Hur agerar jag och behandlar jag en skada som uppstår.

Aktiviteten sker i Stockholms skärgård

islandshäst.jpg

Islandshästskombi

Detta är ett arrangemang anpassat för grupper på 8 personer eller mer. Arrangemanget är upplagt för att kunna erbjuda islandshäst turer för grupper upp till 30 personer. Något som blir möjligt genom att vi kombinerar 3 aktiviteter i en. Nämligen Islandshäst ridning, RIB Charter samt lerduveskytte. Beroende på hur stor gruppen är samt hur mycket tid vi har till förfogande (minimum 4 timmar), delar vi sedan upp gruppen. Ett härligt arrangemang, men lika delar adrenalin, harmoni och lite tävling.

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek.

Tidsåtgång: Minimum 4 timmar

Antal deltagare: Från ca 8 - 30 personer.

hoghojdsbana.JPG

Höghöjdsbana

Du tar dig runt på en bana uppe i träden med hjälp av hängbroar, nät, linbanor med mera. Tillsammans i gruppen tar ni er fram och stöttar varandra inför de olika klurigheter ni ska passera.

Höghöjdsbanor finns i bland annat Stockholm, Ullared, Borås, Åhus, Ängelholm, Göteborg. 

Kajakpaddling i Sunset

Kajakpaddling

Kajakpaddling är så mycket mer än bara paddling. Att näst intill ljudlöst glida fram över vattenytan är en upplevelse utöver det vanliga. De lugna paddeltagen skapar en stark, medveten närvaro som ger kraft, och närheten till vattnet förstärker naturupplevelsen. Dessutom är det väldigt socialt.  

Lerduveskytte kanebo event.jpg

Lerduveskytte

Vi börjar självklart med en genomgång av säker vapenhantering, därefter går instruktören igenom hur man håller och gör för att träffa de flygande lerduvorna.

Alla deltagare får personliga instruktioner under övningsskyttet och när alla känner sig "varma i kläderna" vidtar lättsamma och underhållande tävlingsmoment.

- Flest träffar
- Duellen
- Doubléer (två duvor i luften samtidigt)

 


 

vikingaturen rib birka.jpg

Vikingaturen Rib

Detta är vår mest uppskattade RIB tur i Mälaren. Kombinationen av en fartfylld RIB tur blandat med den enastående guidningen av Birka/Adelsö tillsammans med er guide Kalle Runristare ger en fantastisk helhetsupplevelse.

 

Här erbjuder vi kultur och action i lagom dos. Efter en RIB tur på ca 30 minuter till 1 timme anländer vi till Birka och/eller Adelsö. Där inleds en historisk vandring med Kalle Runristare på Birka ( totalt 1 timme) och/eller Världsarvet Hovgården (totalt 2 timmar). Kalle Runristares förmåga att beskriva och levandegöra båda platserna är unik. Iförd sina vikingatida kläder och med spännande föremål i bältet visar och målar han upp händelser och personer från en svunnen tid på ett fantastiskt sätt.

jeep terrängbana.jpg

Kör Jeep - Terrängbana

Upplev, styrkan, kraften, komforten och framkomligheten i en Jeep!

Urban Offroad
Vi bygger upp våra mobila 4x4-hinder på plats hos er och ni får uppleva känslan av att köra offroad utan att behöva ge er ut i skogen. Låt er fascineras och njuta av styrkan i Jeepen när ni tar er över den "trasiga bron". Försök balansera Jeepen på den förrädiska "vippan". Med tungan rätt i mun och med nerver av stål kan du köra upp och över det fruktade "sidolutet".

Terrängbanan
Mellan Strängnäs och Mariefred (ca 40 minuter från Stockholm City) ligger vår egen terrängbana; Sandlycke 4wd Land. 

FAKTA
Tidsåtgång: från 1 timme
Antal deltagare: upp till ca 20p
Vid fler än 20p kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg!

fyrhjuling.jpg

Fyrhjulingsafari

Safari:
En spännande, rolig och utmanande tur genom vacker natur.
Vi kör från "punkt A till punkt B" och sedan tillbaka igen. Det finns plats för 2 deltagare på varje fyrhjuling, dessa byter plats med varandra med jämna mellanrum så att alla får köra alla hinder.
Vår instruktör guidar er under hela safarin.

Teknikbana:
Vi bygger upp en teknikbana på platsen där ni befinner er.
Här gäller det inte att köra snabbast utan att köra smartast för att vinna genom att komma så nära idealtiden som möjligt.
Banan innehåller trånga passager, knixiga kurvor och kluriga hinder.
Banan byggs så att de som väntar på att få köra hela tiden ser den som är ute på banan.

FAKTA
Tidsåtgång: från 1 timme
Antal deltagare: upp till ca 20p
Vid fler än 20p kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg!

Campers i Woods

Matlagning i tältkåta

Matlagning i tältkåta En trevlig året-runt aktivitet, som vi genomför i en gemytlig lappkåta! Med hjälp av den förutbestämda menyn, samt de enkla resurser som finns tillhands, skall deltagarna komponera en 3-rätters meny tillsammans. Allt under överseende av vår egen kock. Naturligtvis finns han också tillhands med en hjälpande hand om så skulle behövas! Aktiviteten kan genomföras med eller utan tävlingsmoment!

ribokopter.jpg

Ribokopter

Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten.

RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen.

Det är en obeskrivlig känsla att färdas i dessa hastigheter både på och ovanför öppna vatten som till synes saknar ände.

flytringsfiske.jpg

Flytringsfiske

Att fiska är väl något de flesta har gjort, men att göra det med hjälp av en så kallad flytring är nog mer sällsynt. En garanterat annorlunda upplevelse där man tar sig fram till fiskeplatsen iförd vadarbyxor, simfötter, haspelspö och olika typer av fiskedrag. Aktiviteten inleds med en genomgång av den utrustning vi skall använda. Vi provar ut de vattentäta neoprenbyxorna, ställer in simfötterna till rätt fotstorlek samt kontrollerar att flytringen har tillräckligt med luft. Därefter bekantar vi oss med fiskespö samt de olika betestyperna. En garanterat annorlunda aktivitet med lagom dos av spänning, kontemplation och till viss del även motion.

rib sälsafari.jpg

RIB Sälsafari

Att åka och titta på sälar är en av de klart populäraste turerna vi gör! Att få se sälarna i sin naturliga miljö är oslagbart och varje gång förundras man över att dessa stora djur lever i våra vatten. Men det gäller att veta var man skall leta! Vi tar er med ut till havsbandet där vi med största sannolikhet kommer att se både säl och havsörn.

 

På vägen ut passerar vi innerskärgård och mellanskärgård innan horisonten äntligen öppnar upp sig. Innan vi ger oss hem igen tar vi en fikapaus på en solvarm klippa.

 

Personlig utrustning: Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord Tidsåtgång: 3 timmar.

Antal deltagare: 12 personer / Rib båt

lokholmen-kata.jpg

Hyr egen skärgårdsö/äventyrsö

Stora Löknäsholmen är belägen på Norra Värmdö, vid Lillsved. Ön ligger 5 min med bil från Siggesta Gård, båtvägen ca 5-10 min från Grinda och 20-30 min från Vaxholm.
 

När ni hyr ön får ni tillgång till hela Stora Löknäsholmen, vedeldad bastuflotte & badtunna, ved, matlagningsutrustning som grill, gjutjärnspanna, gasolkök, kastruller, porslin, bestick, muggar, sovsäckar, liggunderlag, vattendunkar och toaletter.
 

Under er vistelse på ön får ni också fritt nyttja vår aktivitetsutrustning: 2 st kajaker, 4 st SUP – Stand Up Paddleboards och familjekanoterna som vardera rymmer upp till sex personer.

Den vackra omgivande skärgården inbjuder till flera härliga och miljövänliga vattenaktiviteter och upplevelser i naturen.
 

Boende:
Ni bor i vildmarkskåtor eller i expeditionstält.

Glödvandring.jpg

Glödvandring

Jord, luft, vatten och ELD….de fyra elementen har fascinerat människan i alla tider.

Under denna upplevelse kretsar allt kring elden!

Indianer, vikingar och många andra ursprungsfolk runt hela världen använde, och använder i många fall fortfarande, elden i sina magiska ritualer och manbarhetsriter.

Idag handlar det mest om en spektakulär och spännande upplevelse där vi under säkra former tänjer våra personliga gränser till det yttersta.

Utforska din yttersta förmåga, vandra barfota över en glödbädd som håller en temperatur på ca +500°C!

segling.jpg

Segling

Under några intensiva timmar kommer varje deltagare verkligen att få känna på vad segling innebär. Är man en van seglare får man kanske en efterlängtad stund till havs medan man som nybörjare får uppleva seglingssporten på riktigt hög nivå. En skeppare finns på varje båt. Fungerar året runt så länge det inte är is. Vi förser er med sjöställ och flytväst. Passar grupper på 6 – 60 personer.

rib & paintball.jpg

RIB-båt

De kraftfulla motorerna för oss fram genom skärgården i upp emot 45 knop. Kunniga guider som kan skärgården på sina fem fingrar och delar gärna med sig av både fakta och skrönor.

Oavsett om syftet med aktiviteten är en transport till/från konferensen, aktiviteten eller middagen är det en upplevelse utöver det vanliga.​ RIB turen kan med fördel kombineras mycket skoj. T ex: Sälsafari, Navigationstävling, Bastuflotte, Pubrunda i skärgården eller varför inte avsluta med ett besök på skärgårdsrestaurang. 

Kajakpaddling.jpg

Kajakpaddling

Kajakpaddling är ett avkopplande och härligt äventyr där omgivningarna utforskas i lungt tempo. Paddlingen sker på mälarens fjärdar och tillhörande vattensystem, eller bland kobbar och skär i Stockholms skärgård. Båda naturmiljöerna har sin speciella charm, där Mälaren ofta har lugnt vatten vilket gör den bättre anpassad för nybörjare. Skärgården kan ha lite mer krävande paddling men har också mer omväxlande omgivning med alla sina kobbar och skär. Naturlivet är rikt i bägge miljöerna med stor chans att få syn på både havsörn och fiskgjuse. Paddlingen sker i 2-manna kajaker, sk K2'or, en mycket stabil och lättpaddlad kajaktyp.

bergsklättring

RIB Klättring

Här serverar vi en riktig adrenalinkick för deltagarna som både är fartfylld och utmanande. RIB båten ger oss möjlighet att komma åt de många oåtkomliga klipp-öar som finns i Mälaren och i Stockholms Skärgård.

Att kombinerar den fartfyllda RIB-turen med trevlig provapå-kurs i klättring, som vi sedan avslutar med en så kallad firning från en klippas topp ger alla en rolig upplevelse. Vi möter upp deltagarna vid den plats som önskas för att sedan ge oss ut på en trevlig RIB tur under ca 1 timme till en lämplig klippa i närområdet. Vi utforskar klippan tillsammans och ger tekniktips om hur den aktuella klättringsleden skall bemästras. Lederna har olika svårighetsgrader och naturligtvis anpassar vi aktiviteten efter gruppens kunskapsnivå.

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek. Tidsåtgång: ca 4 timmar Antal deltagare:12 personer

klätterevent-med-Fredrik-Sträng.jpg

Klätterevent med Fredrik Sträng

Vill ni ta ert företag till toppen? Behöver ert företag ett sammansvetsat team för att hantera kommande utmaningar och att nå framtida mål? Vill ni öka arbetsglädjen på jobbet och stimulera medarbetarna? I så fall är inomhusklättring med Fredrik Sträng som gjutet för er!

Vi erbjuder heldag och halvdags grupputvecklings-aktivitet på klättergym runtom i Sverige. Detta i kombination med ett inspirerande föredrag!

Se klipp här

Långfärdsskridskor.jpg

Långfärdsskridskor

Långfärdsskridskor är mellersta Sveriges “nationalsport”. Med relativt kalla vintrar och lite snö skapas perfekta förutsättningar till härligt blanka isar. Att åka långfärdsskridskor i lugnt tempo och passera vackra naturscenerier har sin speciella tjusning. Tystnaden, närheten till naturen och den friska, “äppelkindade” uppsyn man får efteråt, gör att detta är ett av våra mest eftertraktade arrangemang. Vana är inget krav, det går väldigt fort att lära sig tekniken, men att förfina den sägs ta en mansålder....

 

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek + komplett ombyte packat i vattentät påse.

Vi tillhandahåller: 1st ryggsäck inklusive komplett skridskoutrustning, innehållande pjäxor, skridskor, isdubbar, livlina.

Antal deltagare: 10 - 60 personer.

mountainbike

Äventyrskombi

Ett arrangemang för stora grupper där vi kan erbjuda upp till 5 stycken äventyr. Bla. RIB tur, cykling på MTB, klättring, kajakpaddling och lerduveskytte. Beroende på hur stor gruppen är samt hur mycket tid vi har till förfogande (minimum 1,5 - 2 timmar), delar vi sedan upp gruppen. Ett roligt äventyr, rik på nya upplevelser.

FLOTTBYGGE.webp

Bygg flottar

Uppgiften är att, på 1 timme, bygga en fullt fungerande flotte per lag.

Samtliga lag får identiska förutsättningar gällande byggmateriel och verktyg.

När byggtiden är till ända får lagen möjlighet att presentera sina alster och därefter är det dags för den avgörande tävlingen.

Vilket lag paddlar snabbast runt banan utan att flotten faller sönder och laget får simma tillbaka?

Bergscykling

Multisport Race

Detta är en ren upplevelse- och äventyrs tävling, där en kombination av fysisk och psykisk styrka, lagmoral, taktik och noggranna förberedelser krävs. En rad olika moment ligger till grund för detta arrangemang. Tävlingen går ut på att lagen skall orientera sig fram till ett antal waypoints där ett problem eller utmaning väntar. Problemet skall lösas innan laget får fortsätta. De grenar som väntar är paddling, cykling, klättring / firning, flottbygge, vandring mm. Alla som har normal fysik kan delta i denna lite mer utmanande tävling. Under den sista delen av arrangemanget samlas lagen där vi poängbedömer och värdesätter utmaningarna tillsammans och slutligen korar en vinnare med skratt och muntra miner.

navigera rib 1.png

Navigationstävling RIB

Navigationstävling RIB är en fartfylld navigationstävling som vi genomför med Rib-båtar i Skärgården eller i Mälaren. Deltagarna utrustas med en Rib inklusive iPads och sjökort. En mängd flaggor är utplacerade på den digitala kartan i iPaden och hur man bäst navigerar till dem väljer varje båtlag själva. När lagen väl hittat dessa platser i verkligheten dyker ett antal frågor upp som laget ska svara på. Målet med aktiviteten är att försöka hitta så många positioner som möjligt och där intjäna poäng. Laget med bäst samarbetsförmåga och koordination är de som ligger närmast till hands att vinna den åtråvärda pokalen! Aktiviteten avslutas under glada former med en prisutdelning! Personlig utrustning:

 

Vi tillhandahåller flytoverall, flytväst, mössa, vantar och skidglasögon till samtliga ombord

Tidsåtgång: 2 timmar

Antal deltagare: 12 personer / RIB

bottom of page