Nautical Rope

Båtcharter

Är ni en mindre eller större grupp som vill komma ut i skärgården för en rundtur, bröllop, konferens, sommarfest eller andra önskemål. Då finns det många möjligheter att chartra en båt för det speciella tillfället. Allt från lyxyatcher till ångfartyg.

charm_edited.jpg

M/Y Charm

En av Sveriges finaste charterbåtar

Stockholms bästa charterbåt för middagskryssning! Välkommen ombord på M/Y Charm. Upp till 26 sittande middags-gäster i samma salong. M/Y Charm har också ett fint soldäck där middagen kan serveras under sommarkvällar. Hela båten är till ert förfogande och inga andra sällskap eller gäster är ombord. Personalfest, personalkväll, representation, företagsfest, kick-off, kundevent eller födelsedagsfirande eller bröllop? ​Maten lagas ombord av fartygets kock och menyn är fulländad och byter oftast skepnad med skärgårdens smaker och årstider. 

Max antal

Stående/mingel: 46

Sittande: 28

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

tranan

M/S Tranan

Kickoff, cocktailparty och större arrangemang

Charterbåten M/S Tranan är en kultbåt och godisnautica för skeppsnostalgiker då hon har kvar sitt utseende från 1935 med mahognyinredning. Hon är en av de få stora fartyg i Stockholm som fått stäva runt utan yttre eller inre förändringar. Hon har en viktig marin historia att berätta.  Tranan är isgående, varm och ombonad.

 

Max antal

Antal Passagerare: 150

Antal sittande matgäster: 100

I partytält på övre akterdäck 50 gäster

 

Dans- och musikanläggning.

Stort soldäck

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

Katieca2.jpg

M/Y Katieca

Båtcharter upp till 32 personer 

M/Y Katieca erbjuder exklusiva skärgårdsturer, båtcharter och båtsightseeing i Stockholms skärgård. Skärgårdsturerna erbjuds från April till November ombord på M/Y Katieca, en 18 m lång aluminiumyacht som tar er fort och säkert ut i skärgården. Låt oss visa er vad Stockholms Skärgård har att erbjuda. Turerna erbjuds med eller utan professionella guider. Vi hjälper er också gärna med privata charterbokningar, bröllop, möhippa, svensexa, företagets kick-off eller agerar båttaxi till er destination. 

Max antal

Vi erbjuder turer med upp till 20 gäster. Gäster kan sitta på det stora akterdäcket, på flybridge eller inomhus där vi har plats för ca 10 sittande gäster. 

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

rib & paintball.jpg

RIB-båt

En fartfylld upplevelse ni sent kommer att glömma

Hyr en ribbåt för 9 eller 12 personer. Båtarna har en toppfart på närmare 60 knop. Vi utgår från Strandvägen i centrala Stockholm eller kommer till en brygga nära dig.

När du bokar Ribbåt genom oss ingår alltid utbildad och erfaren besättning samt lån av seglarställ och flytväst. Vi är behöriga för att köra i hela Östersjön om du så önskar. Vi lovar en fartfylld och garanterat köfri resa när du bokar Ribbåt med oss i Stockholm, Stockholms skärgård eller Mälaren. 

Max antal

9, 12 eller 24 personer

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Ej mat & dryck ombord


 

Aphrodite III.jpg

M/S Aphrodite III

Stockholms stora jumboyacht!

M/S Aphrodite III är den största av dessa klassiska seightseeing båtar. Båten passar perfekt för alla typer av transporter för såväl privata sällskap som företagsgrupper. Alla tre Aphrodite fartygen går under samtliga broar i Stockholm och klarar dessutom passage i de flesta kanaler samt Edsviken. Ombord finns bar och möjlighet till enklare servering, för den som vill ordna detta själv. Glas finns att hyra på respektive båt. Mot en avgift tar båten hand om kylning av dryck och hyr ut glas. För större sällskap kan vi varmt rekommendera att använda två eller tre fartyg. Båten är utrustad med guideanläggning, trådlös mic, CD och WC.

Max antal

Gäster (komfort/max): 120/144 hamntrafik

Gäster (max): 100 (utanför hamntrafik)

Sittande gäster i samma salong (vid bord): 120

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

Angantyr.webp

M/S Angantyr

En liten och charmig isbrytare

Välkomna ombord M/S Angantyr - ett av våra sekelskiftesfartyg byggt i början på 1900-talet. Med en vacker matsal ombord finns det plats för sällskap på runt 50 gäster och det stora soldäcket passar perfekt för mingel och fördrink.

Krögare ombord är KC Wallberg, som även driver välrenommerade Gubbhyllan på Skansen samt restaurangerna ombord Strömma Kanalbolagets fartyg M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm. ​

 

Max antal

Matsal, huvuddäck: 49

Julbord/buffé: 49

Min antal: 20

Min antal buffé: 30

Resa/drinkarrangemang: 80

Soldäck: Ja

 

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

MS prins carl philip.webp

M/S Prins Carl Philip

En klassiker på Mälarens vatten

Välkomna ombord M/S Prins Carl Philip, ett av våra välbevarade sekelskiftesfartyg byggt 1901. Fartyget har en stor och ljus matsal på övre däck och en matsal i aktersalongen. Soldäcket på övre däck är som gjort för välkomstdrink och mingel.

Max antal

Matsal, övre däck: 66  

Lido, övre däck: 10 

Matsal, aktersalong: 28

Julbord/buffé: 74

Resa/drinkarrangemang: 130    

Soldäck: Ja 

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

M/S Strömma Kanal

M/S Strömma Kanal

Mingel, transport och middagar

M/S Strömma Kanal passar mycket bra för mingelarrangemang samt transporter och sittande middagar. Båten är specialbyggd för den trånga passagen vid Strömma Kanal, och är en av dom få fartygen som klarar den vackra sträckan.

Vår krögare Johan Henriksson bjuder på mat lagad på klassiska grunder med inspiration från havet - och med en modern och nytänkande touch. M/S Strömma Kanal är nyrenoverad med en vacker matsal och ett härligt soldäck med sittplatser.

Max antal

Matsal: 70

Buffé: 70

Resa/drinkarrangemang: 120

Min antal: 30

Soldäck: Ja

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

Aphrodite_IV.jpg

M/S Aphrodite IV

Ta med egen dryck & tilltugg

Med M/S Aphrodite IV tar ni er enkelt ut i Stockholms skärgård, perfekt om ni ska på fest, bröllop, kick-off eller annan aktivitet och vill ha transport vattenvägen till nästa stopp.


Ombord kan ni njuta av utsikten samtidigt som ni får uppleva Stockholm från sjösidan. I salongen finns det gott om plats för mingel och det finns även ett takdäck med sittplatser. Det går utmärkt att ta med mat och dryck, ombord finns pentry med kylskåp (båten har inget serveringstillstånd men det är tillåtet att ta med egen alkohol ombord). Vill ni ha en guidad sightseeingtur så ordnar vi självklart det.

Max antal

Sittplatser inne: 60
Sittplatser ute: 20
Kafé/bar: Nej
Toalett: Ja

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Ta med egen dryck & tilltugg

BELLMAN

M/S Bellman

Ta med egen dryck och tilltugg

M/S Bellman byggdes i Flottsund 1938 och är ritad av den kände konstruktören C-G Pettersson. Efter många års förfall har Bellman nu varsamt renoverats och är nu åter tillgänglig för båtcharter i Stockholm. Bellman är tack vare sin genomtänkta inredning lämplig för såväl stora som små sällskap. På en lunch eller middagskryssning kan upp till 40 gäster serveras buffé. I salongen finns 24 sittplatser och på akterdäck plats för  20 gäster. Vi föreslår ofta buffé till våra gäster, eftersom vi har begränsade möjligheter att tillaga mat ombord. För transport och mingelkryssningar där endast drink och lättare tilltugg serveras kan sällskap upp till 60-65 gäster vistas komfortabelt ombord. Bellman är en ”klassiker” som erbjuder såväl företagsgruppen som bröllops gästerna en äkta upplevelse i en svensk klassisk motoryacht.

Max antal

Gäster (komfort/max): 60/73

Sittande gäster i samma salong (vid bord): 24 + 20 akterdäck

Passagerarcertifikat: 73

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Egen dryck & mat går bra.

Lagerbjelke.jpg

M/S Lagerbjelke

Hjälmaren - Örebro, Fiskeboda, Arboga och Kungsör

​Fina kryssningsfartyget M/S Gustaf Lagerbjelke går att chartra från de flesta hamnar i Hjälmaren och Hjälmare kanal tex. Örebro, Fiskeboda, Arboga och Kungsör. Tid, plats, eventuella strandhugg och hur länge ni vill vara ute på sjön bestämmer ni själva.
Båten tar upp till 80 matgäster och något fler vid transportresor.


Båten har restaurangkök ombord som garanterar god och nylagad mat. Ni hittar här färdiga förslag på menyer eller kom med egna förslag. Vi brukar kunna uppfylla era önskemål.

Max antal

Båten tar upp till 80 matgäster och något fler vid transportresor.

Finns i: Örebro

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

ss mariefred.jpg

S/S Mariefred 

Mälarkryssning i Mälaren

Upplev natursköna Mälaren och pittoreska Mariefred på en guidad båtutflykt. Under färden njuter du av vackra vyer och lyssnar till guidningen där historiska anekdoter varvas med berättelser om sevärdheter längs vägen. 

Max antal

I tre salonger kan sittande gäster serveras. I matsalen på övre däck finns plats för 30 personer, i konversationssalongen, belägen akterut på övre däck, kan 10 personer sitta och på nedre akterdäcket kan plats ordnas för 40 personer vid bord. Totalt kan 80 gäster samtidigt serveras vid bord. Alla former av menyer kan ordnas. Vi kan också erbjuda bar-, buffé-, eller cafeteriaservering. För all servering ombord svarar s/s Mariefreds restaurangbolag.

Finns i: Mariefred

båttaxi.jpg

Båttaxi

Taxibåt, båttaxi och båtturer 

Taxibåtarna går under alla broar i Stockholm och är trevliga och säkra.
Hos oss står alltid kunden  i fokus och vi skräddarsyr  företagsevent med bastuflotte,  eller besök av sjönära krogar och båtransporter tillsammans med er enligt era önskemål.  Vi kör när ni vill åka dvs högsta tillgänglighet.
Personlig service, lyhördhet mot våra kunder har högsta prioritet i all vår verksamhet.
Vi ordnar lättare förtäring & Dryck & Snack enligt era önskemål. Kylda drycker  och varma drycker såsom kaffe/Te/Glögg.
Båtarna finns centralt i Stockholm, Vaxholm , Svartsö och Sandhamn.  Båtarna tar upp till 12 personer per båt.
Är ni fler än 12 personer och vill åka i samma båt?  
Vi kan genom våra samarbetspartners ordna rätt båt till rätt pris för grupper upp till 150 pers.  Vi är bra på att matcha era behov med rätt båt till rätt pris.

etera_edited.jpg

M/Y Etera

Middag, konferens, mingel och cocktailparty

M/Y Etera är en 60 fots motoryacht med certifikat för 40 passagerare vilket går bra vid transporter och cocktailmottagningar. I den rymliga salongen kan 30 gäster (max 40) avnjuta en måltid i en genuin och ombonad atmosfär. Våra kockar lagar all mat ombord, från exklusiv middag till enklaste lunchbuffé. Din favoritdrink serveras i baren på övre däck, där det finns plats för 40 personer komfortabelt. Bjud dina gäster på en tur i skärgården med denna högklassiga charterbåt, det är en vacker och stimulerande miljö både för arbete, fest och rekreation.

Max antal

Gäster (komfort/max): 25/40

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

Stockholmsbåten qrooz.

Stockholmsbåten Qrooz

Ett modernt loungekoncept

Stockholmsbåten MS Qrooz framförs i ett lugnt tempo runt 6 knop. Mingel kryssning ca 50 gäster - transporter max 60 gäster. Vi rekommenderar 22 sittande matgäster i matsalen, men det går att duka för upp till 26 gäster i matsalen. Vid större sällskapen ytterligare 14 matgäster få plats i loungen. Totalt kan vi ha 40 matgäster ombord. Vid konferens rekommenderar vi max 22 gäster.

Max antal

Gäster (komfort/max): 20 / 40 gäster

Middagsgäster i samma salong (komfort/max): 20 gäster

Middagsgäster i samma salong (max): 40 gäster buffé

Passagerarcertifikat): 65 gäster

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

rödlöga

M/S Rödlöga

Över 100 personer kan följa med på färden

Upplev Stockholms vilda vackra skärgård från första parkett och fönsterplats ombord på m/s Rödlöga. Hon är unik. Över 100 personer kan följa med på färden.

M/S Rödlöga arrangerar roliga personalfester, givande kundträffar, lyckade konferenser, lyckliga bröllop, oförglömliga kalas och glada utflykter. Ni bestämmer var, när och hur – vi ordnar festen och resten. Vi kastar alltid ankaret där du vill ha det.​

Max antal

Antal passagerare: anpassad för 13 – 123 passagerare

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

MS Oden Gamle.jpg

M/S Oden Gamle 

Går bra att ta med egen mat & dryck ombord

Ombord på fd. Ångfartyget M/S Oden Gamle möts man av en en härlig atmosfär av skärgårdsbåt från sekelskiftet.  Med fin utsikt och närkontakt med vattnet sitter upp till 80 matgäster komfortabelt i den ljusa salongen. Vårt väl renommerade catering företag serverar gärna en 3-rätters middag eller en skärgårdsbuffé med klassiskt innehåll. På soldäck serveras gärna en drink före maten. För mingel och drink turer kan upp till 98 gäster vistas bekvämt ombord.

Max antal

Middagsgäster (komfort/max): 65 / 80 gäster

Passagerarcertifikat: 98

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Egen mat & dryck ombord gåt bra.

MS Enköping

M/S Enköping

Världens äldsta passagerarfartyg

M/S Enköping byggdes 1868 och är idag världens äldsta passagerarfartyg i reguljär trafik. Ombord finns två vackra matsalar och ett härligt soldäck. Matsalen på huvuddäck passar särskilt bra för mingel och dans.

Krögare ombord är Johan Henriksson. Med inspiration från skärgården och råvaror från hav och land lagar de fantastisk mat. Fartyget byggdes för att trafikera sträckan Stockholm - Enköping. Hon k-märktes 2011. Hyr M/S Enköping för stämningsfullt julbord i Stockholms skärgård.

Max antal

Sittande middag: max 102
Matsal, övre däck: 60
Matsal, huvuddäck: 42
Julbord/buffé: 60
Resa/drinkarrangemang: 110

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

MS_Gustaf_III.webp

M/S Gustaf III

Vårt minsta sekelskiftesfartyg

M/S Gustaf III är ett av våra mindre skärgårdsfartyg, byggt 1912 på Bergsunds Mekaniska Verkstad. Ombord finns en stilfull matsal på huvuddäck och en mindre salong och soldäck på övre däck. Fartyget används enbart till festvåningsarrangemang. Hyr M/S Gustaf III för stämningsfullt julbord i Stockholms skärgård.

Max antal

Matsal, huvuddäck 44

Julbord/buffé: 40

Resa/drinkarrangemang: 68

Soldäck: Ja

Lämplig för vintertrafik: Nej

Min antal: 20

 

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

MS Waxholm III.jpg

M/S Waxholm III 

Ett klassiskt skärgårdsfartyg

M/S Waxholm III är ett av våra klassiska skärgårdsfartyg. Hon är byggd 1903 och har en gedigen sekelskiftesatmosfär. Ombord finns en vacker matsal och en herrsalong på huvuddäck samt en mindre matsal och damsalong på övre däck. Salongerna passar bra för mindre möten medan det härliga soldäcket är perfekt för välkomstdrinken!

 

Max antal

Matsal, huvuddäck: 105

Herrsalong, huvuddäck: 12 

Matsal, övre däck: 32

Damsalong, övre däck: 10

Julbord/buffé: 120

Resa/drinkarrangemang: 200

Min antal: 60  

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

ms victoria.webp

M/S Victoria 

Perfekt för mingelpartyn och dans

M/S Victoria är den perfekta båten för underhållning och dans i kombination med middag, då det finns ett stort dansgolv ombord. Det finns en stor öppen matsal på huvuddäck med panoramafönster i aktern. På övre däck finns ett stort soldäck perfekt för mingel. I skeppsköket tillagar krögare Jens Nykvist lokala rätter med omsorgsfullt utvalda råvaror.

Max antal

Matsal: 150

Buffé: 150

Resa/drinkarrangemang: 250

Min antal: 70

Soldäck: Ja

Lämplig för vintertrafik: Nej

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

M/S Djurgården 7

M/S Djurgården 7

Ta med egen dryck och tilltugg

Med klassiska M/S Djurgården 7 tar ni er enkelt runt i Stockholm vattenvägen, perfekt om ni ska på fest, bröllop, kick-off eller annan aktivitet och vill ha transport till nästa stopp. Ombord finns det gott om plats för mingel och det finns även två olika utedäck. 

Om ni vill göra transporten till en mingeltillställning får ni gärna ta med er egen dryck och tilltugg (båten har inget serveringstillstånd men det är tillåtet att ta med egen alkohol ombord). Vill ni ha en guidad sightseeingtur så ordnar vi självklart det.

Max antal

Antal gäster: 75

Soldäck: Ja 

Kafeteria: Nej

Bar: Nej

Toalett: Ja

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Egen mat & dryck går bra.

Sjöfröken.webp

M/S Sjöfröken

Ta med egen dryck och tilltugg

M/S Sjöfröken är en liten charmig ångslup från 1875 som lämpar sig mycket väl för kortare transporter. Ombord kan ni ta med er egen mat och dryck (båten har inget serveringstillstånd men det är tillåtet att ta med egen alkohol ombord).

Max antal

Sittplatser inne: 35

Sittplatser ute: 25

Soldäck: Ja (under tak)

Kafé/bar: Nej

Toalett: Nej

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Egen dryck & tilltugg går bra.

m/s havsörnen

M/S Havsörnen

Hyr egen båt i Mälaren, Västerås, Södertälje och Stockholm

Mälaren erbjuder en storslagen inramning för många typer av evenemang. Vi står för allt från en minnesvärd båtupplevelse med god mat och underhållning ombord till korta eller långa strandhugg med aktiviteter och förplägnad.
Mingel, mat, och underhållning i kombination med de fantastiska vyer skärgårdsresan erbjuder uppskattas av många.

M/S Havsörnen har plats för tvåhundra passagerare varav 115 sittande inomhus vid bord. Alla borden är fönsterbord med ständigt växlande Mälarpanorama utanför. Ytterligare 40 sittplatser vid bord finns på det högt uppskattande soldäcket.

 

Max antal

Kapacitet 200 passagerare.

120 sittplatser inomhus vid bord och 42 utomhus.

Anpassad för rörelsehindrade

Finns i: Mälaren, Västerås

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

segling.jpg

Segling med egen kapten

Seglingsaktiviteter & Chartersegling

Seglingsaktiviteter för företag, konferenser  och privata grupper i Stockholms skärgård!

Med vår breda flotta av rymliga och bekväma 50 fots segelbåtar (15 meter), skräddarsyr vi seglingsaktiviteter och seglingsevenemang; Allt från gruppstärkande skärgårdssegling, match racing – en katt och råtta lek som väcker tävlingsinstinkten hos alla, segling till konferensen eller segling till julbordet, etc. Eller varför inte en segling med konferens ombord? 

MY Rozzo.webp

M/Y Rozzo

M/Y Rozzo är en modern Princess 56

M/Y Rozzo är en modern Princess 56. M/Y Rozzo byggdes 1997 och har uppdaterats till absolut toppskick av sin nuvarande ägare. Med professionell och personlig service tar besättningen väl hand om sina gäster ombord. Båten har genomgått Sjöfartsverkets besiktning och har passagerarcertifikat för max 40 gäster. Vi rekommenderar dock max 30 gäster för en drink tur. Om man vill äta en sittande middag eller lunch passar det bra för sällskap på 12 personer är ni fler föreslår vi buffé och plockmat. Med en toppfart på 26 knop kommer vi snabbt och komfortabelt ut till den yttre skärgården. För alla viktiga och trevliga möten av olika slag – välkommen ombord!

Max antal:

max 38 personer, bra komfort för mingel 20-30

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.

Blue charm charter.jpg

M/S Blue Charm

Passar utmärkt för fester, middagar och mingel

 Ombord finns generösa utrymmen för upp till 90 matgäster. I den ljusa salongen går det utmärkt att duka lång/u-bord för personalfest eller bröllop likväl som att ha biosittning för konferens. 35-50 gäster är komfortabelt om ni vill förena nytta med nöje och ha nästa konferens ombord. Här finns uppdaterad teknik och utrustning för alla våra gäster, såsom WI-FI (trådlöst bredband) Storbildsprojektor, TV skärm samt DVD och VHS, OH-projektor, Whiteboard, Ljudmixer och mikrofoner, Musikanläggning och Karaoke. All mat lagas ombord av fartygets kock, som erbjuder välkomponerade menyer med utvalda råvaror för säsongen. På övre däck serveras fördrink om vädret tillåter.

Max antal

Middagsgäster (komfort/max): 90/98

Passagerartrafik: 98

Finns i: Stockholm

Mat & dryck:

Erbjuder fullservice.

Ej egen mat & dryck.