top of page
Image by Marketwake

Fjällaktiviteter

Svenska fjällvärlden fullkomligt kryllar av upplevelser och äventyr. Här ser ni flera fjällaktiviteter i Åre, Funäsdalen och Sälen.

Exempel: Hundspann, skoter, mountainbike, flugfiske, zipline, fjällvandring, Via Ferrata, skoterskiing och laserlerduveskytte.

elsnöskoter.jpg

Elssnökoterturer i Tänndalen

Vi tar vinteräventyren till nya höjder med världsnyheten El-snöskoter! Tyst, kraftfull och miljövänlig – denna elektriska mästare kombinerar snabb acceleration med imponerande batteritid. Upplev glädjen och spänningen av snöskoteråkning som aldrig förr, samtidigt som du minimerar din påverkan på naturen. Med Lynx:s Adventure Electric elsnöskoter blir varje snöig dag en möjlighet till ett unikt äventyr!

ORT: Tänndalen

TIDSÅTGÅNG: 2-3 timmar

ANTAL DELTAGARE: max 20 deltagare

Zipline-åre.jpg

Zipline Åre

Måste aktiviteten nummer 1 när ni kommer Åre. Zipline är en aktivitet både för den äventyrlige som vill ha en adrenalinfylld upplevelse och för företag som vill uppleva något annorlunda tillsammans. Här svischar vi ibland fram ca 60 meter över marken i Åreskutans vackra natur. Total erbjuder vi 7 olika banor där längsta banan är nästan 350 meter lång.

Forsränning-åre.jpg

Forsränning Åre

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmar mellan Ånnsjön och Gevsjön.

 

Ett populärt forsränningsäventyr där tre medelsvåra forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar. Äventyrliga forspartier varieras med lugna partier som ger möjlighet att njuta av ett vackert landskap där vi berättar mer om älvens liv och historia.

ANTAL DELTAGARE: 2-30 personer

TIDSÅTGÅNG: 4-6 tim

Mountainebike.jpg

Mountainbike XC Åre

MTB-Quiz/XC är ett fartfyllt arrangemang för gruppen som önskar frisk luft i kombination med ett roligt tävlingsmoment. Här skall man med hjälp av karta och kompass cykla och söka upp ett antal “waypoints” där olika uppgifter väntar. Efteråt summerar vi aktiviteten under glada former. Denna aktivitet kan även ordnas utan tävlingsmoment och kallas då för Mountainbike XC

ANTAL DELTAGARE: max 60 personer

TIDSÅTGÅNG: 1,5 tim

skoterkiing åre.jpg

Skoterskiing Åre

Här äntrar vi skotrarna för en dagstur på fjället. Turen går till Renfjället för en uppfriskande topptur med guide. Vi packar våra skoterpackpulkor med lunch komplett lavinutrustning samt skidor och stavar till samtliga deltagare för en dag på fjället. Här grävs god till medelgod kondition hos deltagarna. Kontakta oss för packlista.

ANTAL DELTAGARE: 3-7 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 6 timmar

checkpoint-challenge.webp

Checkpoint Challenge Sälen

Ett spännande surfplattespel som utmanar de klassiska teambuilding-övningarna och kan helt skräddarsys för olika miljöer och företag. Checkpoint Challenge är en GPS-styrd, aktiv frågesport som även innehåller ett antal roliga fotouppdrag.

 

TIPS: Skräddarsy spelet enligt din konferens tema genom att skicka egna frågor till oss!

Aktiviteten genomförs utomhus. Bilderna från aktiviteten skickas till kunden efter avslutad aktivitet!

ANTAL DELTAGARE:  8-uppåt deltagare

TIDSÅTGÅNG: 1,5 tim

Guidad-topptur-Sälen.jpg

Guidad topptur Sälen

Vill ni njuta av en orörd del av fjället där inte många sätter sin fot under en säsong? Känner du dig trygg i din skidåkning men aldrig testat att gå på topptur? Då är det här en perfekt aktivitet! Topptur handlar i korta drag om att man vandrar upp på fjället med skidorna på fötterna och sedan åker ner i orörd snö. På den här turen lär ni er att montera era stighudar, känna in eget tempo, och förhoppningsvis även att bemästra en kickturn! Vår guide tar er med på en naturupplevelse utöver det vanliga och ger er tips längs hela vägen. En fika på språng gör turen magisk. 

ANTAL DELTAGARE: 3-10 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 3 tim

Skoter.jpg

Skoterturer i Funäsfjällen

I Funäsfjällen finns skoterturer i  Hamra (Tänndalen) och Ramundberget.

 

Möjligheterna till riktigt bra snöskoterturer i Funäsfjällen är oändliga. Den goda snötillgången, de preparerade lederna samt den fantastiska naturen är en svårslagen kombination.
Här finner ni sammanlagt 45 mil pistade skoterleder, varav 15 mil går över högfjället, i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner. I aktivitetsbolagets breda utbud finner ni det mesta allt från mysiga familjeturer, våffelturer till fjällrestauranger, lössnöturer i orörda friåkningsområden och högfjällsturer till Helags.

 

De har även flerdagarsturer till Åre, Lofsdalen eller till Glen för den som verkligen vill utforska skoteråkandet.

ANTAL DELTAGARE: Max 50 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 2 timmar - 2 dagar

downhill åre.jpg

Downhill Experience Åre

Här erbjuder vi en spännande och utvecklande upplevelse i Åre Bike Park. Tillsammans med våra erfarna guider introducerar vi deltagarna i downhill åkandets hemligheter.

 

Efter att vi gått igenom dagens upplägg inklusive teknik och säkerhetsgenomgång så delar vi ut utrustningen och ger oss ut på Åreskutans vindlande stigar.

ANTAL DELTAGARE: 8 deltagare per guide

TIDSÅTGÅNG: 6 tim

Hundspann åre.jpg

Hundspann Åre

Ge dig ut på en djur och naturupplevelse. Låt hundarnas glädje över att ta en tur smitta av sig och upplev tystnaden som råder när ni drar iväg.

 

Turen går i en omväxlande terräng genom snöklädda skogar och över istäckta sjöar med underbar utsikt!

 

Om vi har tur får vi se några av de vilda djur som bebor området.

ANTAL DELTAGARE: 2-20 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 2 tim

ferrata funäsdalen.jpg

Via Ferrata Funäldalen

Mitt i Funäsdalen by ligger en spännande och annorlunda Via Ferrata som går upp till toppen på Funäsdalsberget! En Via Ferrata är en klättrings och vandringsled som vi följer med hjälp av en speciell klättringsutrustning som säkras i den vajer som går längs med hela leden. Även om leden på vissa ställen kan upplevas som brant, så kan i princip vem som helst oavsett kunskaper ta sig upp längs med leden.

fjallfiske.jpg

Fjällfiske Funäsdalen

Funäsfjällen är ett eldoradio av fiskrika tjärna och vattendrag. Här finns fina naturliga bestånd av ädelfisk som röding, öring och harr.

 

Vår fiskeguide inleder med fisketips och råd innan vi börjar fiska med flugspö eller spinnspö. All utrustning ingår och alla kan vara med på denna avkopplande aktivitet.

laserlerduveskytte-sälen.jpg

Laserlerduveskytte Sälen

En populär aktivitet som passar alla! Riktiga bössor bestyckade med avancerad laserteknik gör denna helt säkra och miljövänliga aktiviteten till en given succé! Då man skjuter med laser istället för riktig ammunition kan man av säkerhetsskäl hålla ett högre tempo, träffar och poäng visas direkt på en elektronisk scoreboard. Laserlerduveskytte går även perfekt att kombinera med andra aktiviteter. 

ANTAL DELTAGARE: 8-uppåt deltagare

TIDSÅTGÅNG: 1 tim

Skoterkonferens-åre.jpg

Skoterturer i Åre

Skoterturen startar vid Årestrand mitt i Åre. Med gångavstånd från tågstationen, Åretorg och närliggande hotell gör våra skoterturer från Årestrand väldigt lättillgängliga.

 

I vårt utbud hittar ni mysiga familjeturer på 2 timmar, härliga våffelturer till Restaurang Vita Renen, heldagsturer i högfjällsterräng till 2 dagars turer ut i vildmarken för dem som verkligen vill utforska skoteråkandet.

 

I samtliga guidade skoterturer ingår all nödvändig utrustning såsom hjälm, 2-delad overall och skoterstövlar.

ANTAL DELTAGARE: Max 50 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 2 timmar - 2 dagar

Fjallvandring.jpg

Fjällvandring Åre

Att vandra i Åre är en magisk upplevelse fylld vackra vyer, frisk luft och lagom skön ansträngning. Vandringslederna är många och vilken vi tar bestämmer vi ihop med deltagarna.

 

Beroende på årstid och kondition på deltagarna så lägger vi upp en tur som är lämpad för alla.

Slädtur-åre.jpg

Slädturen Åre och Funäsdalen

Slädturen är en mysig tur utan måsten och stress. I våra stora skoterslädar ger vi oss ut på en skön och avkopplande tur i vinterlandskapet.

 

Sedan väntar kokkaffe och kanelbullar vid lämplig plats. Vi tar även med snöskor och isfiskeutrustning för dem som vill prova det.

 

När den sista kaffeslurken är urdrucken och alla bullarna är uppätna packar vi ihop och vänder hem igen.

MTB.jpg

MTB Expecience Funäsdalen

Här erbjuder vi en spännande upplevelse i Funäsfjällens MTB parker. Tillsammans med våra erfarna guider introducerar vi deltagarna i MTB åkandets hemligheter. Efter att vi gått igenom dagens upplägg inklusive teknik och säkerhetsgenomgång så delar vi ut utrustningen och ger oss ut på fjället. Alla kan vara med på denna aktivitet.

Snoskovandring.jpg

Snöskovandring Åre Och Funäsdalen

Gång är för många en basmotion men här gör vi det lite roligare med hjälp av snöskor. Vi packar ryggsäckarna med fika och tar sikte på en närliggande topp. Vill ni kombinera nytta med nöje, så varför inte göra en ”walk and talk”! Redovisningen gör vi vid fikat. Vana är inget krav, våra instruktörer visar er tekniken, all utrustning ingår.

ANTAL DELTAGARE: max 120-300 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 1-2 tim

kälkbygge-sälen.jpg

Kälkbygge Sälen

En fantastisk vinteraktivitet där alla kan bidra till sitt lag och där samarbete kommer ställas på sin spets. Aktiviteten är uppdelad i två moment där det första är att designa och bygga en kälke anpassad för race och del två är att tävla med den! Lagen måste ha en klar plan för hur man ska lösa uppgiften på den begränsadetiden och hitta en lösning för hur man ska konstruera kälken så att den håller ett helt race. Det hela avslutas med ett rafflande race lagen emellan, först över mållinjen vinner!

ANTAL DELTAGARE: 8-uppåt deltagare

TIDSÅTGÅNG: 2 tim

Skoter Sälen.jpg

Skoterturer i Sälen

Skotersafari är ett måste när du besöker Sälen. Hyr en snöskoter och njut av en fartfylld skotertur tillsammans med kollegorna med magiskt snöklädda fjäll som kuliss – det blir en upplevelse du aldrig glömmer!

Turerna leds av fjällvana ledare så att du kan känna att du kör tryggt och säkert på en lagom lång tur i den underbara naturen i Sälen och Stötenområdet. Vid bra väder går skoteråkningen längs fina leder uppe på kalfjället med utsikt över de vackra fjälltopparna. Vid lite sämre väder tar vi turen nere i dalen genom skog och över myrmarker. Under båda turerna gör vi stopp så att du får möjlighet att njuta lite extra av naturen, ta bilder på utsikten och ställa frågor om skoteråkning till våra kunniga guider.

Alla snöskotrar som används på  skotersafari är nya och moderna.

  • ​Aktiviteter för 8 - 50+ personer

  • 2-7 timmar

Fjallvandring.jpg

Fjällvandring Funäsdalen

Att vandra i härjedalsfjällen är en magisk upplevelse, här är fjällen lite mer på riktigt, fylld med vackra vyer, frisk luft och lagom skön ansträngning.

 

Vandringslederna är många och vi har plockat ut de bästa turerna. Med hänsyn taget till årstid och kondition på deltagarna så lägger vi upp en tur som är lämpad för alla.

Boot-Camp åre.jpg

Boot Camp Åre

Utmana er själva låt svetten spruta och testa era gränser! I Camp Åre Boot Camp kör vi militärt inspirerad träning där dina kollegor och terrängen används som redskap. Träningsformen gör det enkelt att anpassa så att alla, oavsett förutsättningar kan vara med. Här kan vi garantera att gruppen svetsas samman i takt med att utmaningarna ökar. Vi kör den i 3 olika nivåer: Light, Mid eller Hard...

ANTAL DELTAGARE: max 100 personer

TIDSÅTGÅNG: 1 tim

skoterkiing funäsdalen.jpg

Skoterskiing Funäsdalen

Här äntrar vi skotrarna för en dagstur på fjället. Turen går till tex Skars, Storvigeln eller andra närliggande fjäll för en uppfriskande topptur med guide. Vi packar våra skoterpackpulkor med lunch komplett lavinutrustning samt skidor och stavar till samtliga deltagare för en dag på fjället. Här grävs god till medelgod kondition hos deltagarna.

ANTAL DELTAGARE: 3-7 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 6 tim

wintergames åre.jpg

Wintergames Åre

Vi inleder spelen med en gemensam ceremoni nere på Åresjön's is där vi ställer upp nationsvis och tänder den olympiska elden. Lagkänslan är på topp när vi marscherar med facklor och fanbärare med nationsflaggor.

 

5 olika årstidsanpassade övningar väntar sedan med tex Human curling, Miniskidskytte, Eisstock och Norska skidor mm. Spelen avslutas med att vi räknar ihop resultaten, drar några roliga anekdoter och sedan blir det medaljceremoni.

ANTAL DELTAGARE: max 10-400 deltagare

TIDSÅTGÅNG: 2 tim

isskulprering-sälen.jpg

Isskulptering Sälen

Is är ett fantastiskt material att arbeta med och det går förvånansvärt fort att bemästra konsten att skulptera is. Denna lättsamma och avslappnade aktivitet går att genomföra i princip vart som helst och är något som passar de flesta! Vi delar upp gruppen i lag som får varsitt isblock och verktyg att jobba med. Under aktiviteten hjälper instruktörerna till med råd och tips.

 

En mysig och kreativ aktivitet som passar alla tillfällen, även under sommaren!

Tidsåtgång: 1,5h – 2h

ANTAL DELTAGARE: 4-6 personer per isblock.

TIDSÅTGÅNG: 1,5-2 tim

bottom of page