Båt & skärgårds-aktiviteter

Svenska skärgården måste upplevas! Vi erbjuder massor av roliga aktiviteter både till havs, i luften och på solvarma kobbar. Ribbåtar, segelbåtar, helikoptrar, sjöflyg, sup, grillkväll på kobbe, sälsafari och  drakbåtspaddling mm.

RIB-båt

De kraftfulla motorerna för oss fram genom skärgården i upp emot 45 knop. Kunniga guider som kan skärgården på sina fem fingrar och delar gärna med sig av både fakta och skrönor.

Oavsett om syftet med aktiviteten är en transport till/från konferensen, aktiviteten eller middagen är det en upplevelse utöver det vanliga.

RIB turen kan med fördel kombineras mycket skoj. T ex: Sälsafari, Navigationstävling, Bastuflotte, Pubrunda i skärgården eller varför inte avsluta med ett besök på skärgårdsrestaurang. 

Chartra en egen båt

Kasta loss från vardagen och hyr ett eget fartyg! Möt dina kunder eller vänner på en egen skärgårdsbåt. Med båtcharter får dina gäster uppleva Stockholm och skärgården från den bästa sidan.​

Lunchkryssning, middagskryssning, dygnskryssning. 

Vi kan erbjuda båtar i alla storlekar och modeller. Allt från lyxyachtar till stora skärgårdsbåtar och Finlandsbåtar (!)

Läs mer om båtcharter här >>

Radiostyrda segelbåtar

Dragon Force 65 heter tävlingsformen med radiostyrda segelbåtar som blivit väldigt populär de senaste åren. Idag är det den största radiostyrda klassen.

 

Det är enkelt att lära sig och roligt för de som står vid sidan av och hejar på. Med hjälp av en fjärrkontroll styr man både rodret och båtens två segel.

Tävlingsmomentet går ut på att tajma starten och segla runt en bana med bojar först i mål. Räkna med hög puls och spännande race.

Checkpoint Challenge RIB

Denna häftiga skärgårdsupplevelse med ett speciellt tävlingsmoment slår sällan fel hos konferensgästerna! Alla lag får varsin iPad att navigera med och tävlar mot lagen i de andra båtarna genom att hitta samt genomföra uppdragen vilka ligger utspridda runt om Stockholms vackra skärgård. Spelet fungerar även bra att göra under en transport som avslutas på en annan destination och kan löpa över både land och hav. Tävlingen kan dessutom skräddarsys med beställarens egna frågor!

Tidsåtgång: 2-3 h eller heldag

Vintersegling

Skärgården ligger karg och öde. Luften är hög och klar. Det sista du tänker på är troligen att segla. Men vi föreslår att du tänker om! Som alternativ till skidkonferensen i fjällen eller Alperna rekommenderar vi att stanna i Stockholms skärgård och vintersega!

Så länge isen ligger kring tak och stuga, istället för i fjärd och vik bjuder vi er välkomna ombord. Tillsammans utmanar vi väder och vind! Har vi tur så snöar det. En fantastiskt kontrast!


Nere i salongen är det varmt och ombonat. På däck håller ni er varma i tjocka flytoveraller och genom att arbeta aktivt.
Under helgerna jan-mars erbjuder vi privatpersoner segling ute i Sandhamn (minimum 6 pers), så passa på att boka en härlig skärgårdsweekend på Seglarhotellet i Sandhamn och prova på vintersegling ett par timmar med familjen eller kompisgänget.

Segling

Under några intensiva timmar kommer varje deltagare verkligen att få känna på vad segling innebär. Är man en van seglare får man kanske en efterlängtad stund till havs medan man som nybörjare får uppleva seglingssporten på riktigt hög nivå.

 • En skeppare finns på varje båt

 • Fungerar året runt så länge det inte är is

 • Vi förser er med sjöställ och flytväst

 • Passar grupper på 6 – 60 personer

Drakbåtspaddling

Paddla drakbåt gör man för att det är kul, samtidigt som man skall försöka hålla takten för att paddla fortare och rakare än motståndarna, i 250m.

 

Drakbåten paddlas av 13 alt 24 personer beroende på hur stor gruppen är. En i laget är trumslagare som håller paddeltakten i båten, styrman står vi för. Aktiviteten kan sammanfattas med att vara en perfekt aktivitet för de som vill lära känna varandra, tävla och ha roligt!

Fiske

Sportfiske är ett perfekt företagsevent för teambuildning men även en ypperlig kundaktivitet. Sportfiske med guide är lika kul som det är lärorikt. Den underbara naturupplevelsen får du på köpet. 

 

Med lång erfarenhet och god lokalkännedom tar vi er direkt till de heta platserna. Vi fiskar havsöring, gädda, abborre, gös och torsk. 

Vi förser er med all utrustning som ni behöver, allt från flytoveraller/flytvästar till välfyllda draglådor och inte minst säkra och funktionella sportfiskebåtar. 

Varje båt tar max 4 personer. 

Middag på skärgårdskrog

Spendera en mysig sommarkväll i skärgården med dina kollegor och njut av en trerätters middag ute på en av skärgårdens fantastiska krogar! Med RIB-båt når man snabbt och enkelt dessa pärlor och vägen dit tar er genom skärgårdens vackraste platser såsom Vaxholm eller förbi kobbar med små röda stugor. Under tiden ni njuter av en vällagad middag väntar båtarna på att ta er tillbaka till Stockholm igen.

 

Vi kan erbjuda middag på följande

krogar:

 • Sandhamn, Svartsö  krog,  Finnhamn, 
  Grinda Wärdshus, m.fl.

 • Tidsåtgång: 5+ h.

Höstsegling

När börjar hösten? Många gånger råder sensommartemperaturer sent i september, men löven färgas gula och röda, kvällarna är mörka och havet kallare. Och vid höstdagjämningen är det svårt att definiera årstiden annat än höst! Och just denna tid, september och oktober är en annorlunda tid i skärgården. Så sagolikt vacker!

Även de dagar när det blåser kuling och regnet står som spön i backen! Fjärden ligger stålgrå och mörkret sänker sig. Varför skall man bege sig ut till sjöss då? Ja det kan man kanske fråga sig. Faktum är att det är en stor upplevelse att tampas med vädret makter. I våra varma flytoveraller som står emot både väta och vind är det en härlig utmaning.

Ribokopter

Följ med på det bästa av två världar! Njut av farten i RIB-båt och den härliga känslan att sväva fram över vattnet i helikopter. Ett helt otroligt sätt att uppleva skärgården och dess unika landskap av öar och vatten.

RIB-båtarna och helikoptern följer varandra i hisnande hastighet långt ut i den vackra skärgården. Under färden sker stopp då deltagarna byter plats mellan båtarna och helikoptern. Alla deltagare får åka båda färdmedlen.

Det är en obeskrivlig känsla att färdas i dessa hastigheter både på och ovanför öppna vatten som till synes saknar ände.

Sjöflyg

Att flyga sjöflyg ger en känsla av frihet och spänning. Vi kan landa på såväl land som vatten. Känslan när piloten sätter ner planet mjukt på vattnet är ett minne man sent glömmer.

 • Sjöflyg med sightseeing

 • Sjöflyg rundflyg

 • Sjöflyg med lunchstopp

 • Sjöflyg transport

Flygningen startar och avslutas på Bromma flygplats, med ett amfibieplan landar man både på land och vatten.

RIB - Sälsafari

Sälsafari med RIB-båtar. Vi beger oss ut till ytterskärgården, där naturen är karg och det råder en känsla av orörd vildmark. På avstånd syns ingenting. Bara ett stort hav som ser ut att fortsätta i oändlighet.

Men så plötsligt dyker ett skär upp mitt i ingenstans och ovanpå det ligger sälarna och lapar sol. Gråsäl är den sälart
vi har i Stockholms skärgård och de blir fler år fler tack vare en striktare miljölagstiftning. Nu bubblar det av liv på
kobbar och skär. De kan bli upp till 2,5 meter långa och väga över 300 kg. Sälen kan bli ca 40 år och lever av torsk,
strömming, lax och plattfiskar. Chansen att få se säl är stor.

After Work-segling

Efter en heldag på jobbet, mitt i veckan eller på fredagen, kliver ni tillsammans med kollegorna eller kunderna ombord på våra vackra båtar. Mitt i Stockholm City, eller där ni avslutat er arbetsdag. Oavsett blir kontrasten stor och fokus förflyttas.

Hissa segel tillsammans efter arbetsdagen!

Tillsammans tar ni rodret och halar ut segel, samtidigt som tillfälle ges att umgås på ett annat sätt än de traditionella yrkesrollerna. Ett utmärkt sätt att avrunda arbetsdagen på! Tillsammans! 
Efter en timme eller två kliver ni återigen iland, fyllda av frisk luft, gemensam upplevelse och nya samtalsämnen för att trampa in på någon av de närbelägna krogarna för en ”after sail öl/vin”. Önskar ni mer avskild miljö, eller har behov för vidare möte, är ni välkomna att stanna för AW ombord!

Regattan

Regattan är den perfekta aktiviteten för er som vill tävla inom företaget, eller externt utmana era kunder, leverantörer eller samarbetspartners. Som med alla våra seglingsaktiviteter krävs ingen tidigare seglingserfarenhet. Även de minst erfarna blir triggade av tävlingsinstinkten och bidrar till det gemensamma teamets prestationer.

En företagsaktivitet genom skärgården.

Gör regattan till en aktivitet med ett antal delrace genom skärgården, förslagsvis som eller en aktivitet på väg ut till er konferens eller kick-off!

Grillkväll på kobbe (Sthlm)

Spendera en mysig sommarkväll i skärgården med dina kollegor och njut av grillmenyn som ingår i priset! Vi beger oss ut i skärgården med våra RIB-båtar och låter väder och vind avgöra var den bästa grillplatsen är för dagen. Väl ute tänder vi grillarna, njuter av solnedgången, god mat från Bockholmen Hav & Restaurang samt trevligt sällskap.

 

Meny:
Bockholmens Skagenröra på kavring med citron och dill
Grillad Entrecôte med potatissallad, vispat bearnaisesmör och grönsallad
Chokladmousse med hallon, blåbär och nötcrisp

Bröd, smör och kaffe ingår

Stridsbåt

Gör transporten till en upplevelse. En prototyp till Stridsbåt 90 med hög effekt och låg vikt i kombination med vattenjet ger stridsbåten en manöverförmåga och prestanda utöver det vanliga.

Stridsbåts transport innebär att vi åker mer eller mindre raka vägen till vald destination. Tiden varierar beroende på avstånd, väderförhållande, eventuella slussningstider m.m.

Vi erbjuder upp till 12 passagerare en snabb, säker och fartfylld tur. Du kan välja mellan att sitta inne i vår varma kabin eller ute på däck. Det finns självklart flytvästar, varma jackor och fleeceplädar till alla.

Stridsbåten tar upp till 12 passagerare.
Är ni fler än 12 personer kan man kombinera detta med RIB.

Rib Archipelago Race

RIB Archipelago Race är en fartfylld navigations- och kommunikationstävling för både landkrabbor och sjöfolk. Sällskapet delas in i lag som får en egen RIB-båt med skeppare. Under tidspress ska laget navigera till utsatta positioner och lösa uppgifter.

 

Våra RIB-båtar bemästrar all typ av sjö, och manöveregenskaperna och kraften från motorerna inbjuder till en euforisk känsla. Alla passagerare utrustas med ytoverall, ytväst, vindglasögon och mössa. Varje båt rymmer 12 personer.

 

Denna aktivitet kräver minst 2 båtar.

Teamsegling

Seglingen ger er chansen att få arbeta i grupp på ett helt nytt sätt, fjärran vardagen. Att segla tillsammans är bokstavligen att ”sitta i samma båt” och styra mot ett gemensamt mål! D

 

et är ett utmärkt sätt träna samarbete och kommunikation. Dessutom skapar seglingen ny energi i gruppen och bidrar till intressanta diskussioner och samtalsämnen. Samtidigt som alla får en minnesvärd upplevelse tillsammans!

City-segling

Tid kan vara en bristvara! Har ni kontor eller konferensen i centrala Stockholm med kort tid till bensträckare och aktivitet så kan City-segling vara grejen för Er!

Segla från Strandvägen

Vi hämtar er i mitt centrala Stockholm, Strandvägen, och seglar ut längs vackra Djurgården. Antingen lägger vi upp till ett snabbt race för den tävlingsinriktade gruppen, annars en ren cruise runt Fjäderholmarna där mer tid ges till samtal med kollegorna/kunderna under en aktiv segling.

Ca två timmar senare kliver Ni återigen av på Strandvägen och kan promenera tillbaka till vardagen och kontoret.

En perfekt företagsaktivitet för teambuilding, incentive eller relationsknytande kundträff!

 
kanebo-vit.png

ADRESS:

Kanebo Event AB

Nyborgsgatan 9

711 34 Lindesberg

Örebro län

TELEFON:

 +46 (0)70-937 23 78

FÖRFRÅGAN:

 Klicka här

SOCIALA MEDIER:

 • Facebook Social Ikon
 • Instagram
Kanebo-webdesign-white-liten.png

HEMSIDAN SKAPAD AV:

Kanebo Webdesign 2021 

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram